Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Defrost vant i Polen!

Defrost vant i Polen!

​​​​​​​Ungdomskoret Defrost vant korkonkurranse i Polen​

​Ungdomskoret Defrost plasserte nok en gang Hedmarken på det musikalske verdenskartet, da de onsdag kveld vant begge sine klasser i en internasjonal korkonkurranse i Polen.

​Ungdommene i koret Defrost Youth Choir har for sjette året på rad reist langt fra Mjøsas strender i skoleferien, for å spre glede med sin musikk på andre breddegrader. Denne gangen har turen gått til Polen, hvor de deltar i den 5. Internasjonale Copernicus Korfestivalen i Torun. Under avslutningsseremonien onsdag kveld ble det jubel i den norske delegasjonen, da det viste seg at Defrost vant begge sine klasser.

​Jeg er så stolt av ungdommene i koret, sier dirigent Thomas Caplin. – Responsen fra dommere og publikum her i Torun har vært fantastisk. Når dommeren tegner et hjerte på karakterskjemaet i stedet for kommentarer, vet vi at vi har nådd målet vårt. Defrost forfører og smelter nok en gang hjerter med sin sang.

Den polske byen Torun er mest kjent som hjembyen til Nikolaus Copernicus, som har gitt navn til korfestivalen. Copernicus var en av renessansens store genier, som i ettertiden særlig er berømt for sine bevis for at jorden og andre planeter roterer rundt solen. Korfestivalens navn er «Per Musicam Ad Astra» - som betyr «Gjennom musikk til stjernene».

​​Flere av de andre korene har kommet bort til oss og lurt på om vi er et profesjonelt kor. Vi føler oss litt som «stjerner» her nede, forteller korist Ellen Sofie Skreprud muntert.

Defrost har konkurrert i to klasser, blandet ungdomskor og pop, og vunnet begge klassene. De ble også valgt ut som ett av fire kor til å delta i Grand Prix finalen onsdag, som ble vunnet av et voksenkor fra Latvia. Forut for finalen hadde koret valgets kvaler. Hvilke to sanger skulle de fremføre i Grand Prix finalen, som prikken over i`en?

​Koret har et stort repertoar med seg til Polen, med tretten sanger som spenner fra Purcell til pop, forteller styreleder Niels Hagen. - Valget falt på koret sin signaturlåt «Defrost Mashup» i tillegg til Jan Magne Førdes Bruremarsj. Førde benytter Defrost sin innspilling av Bruremarsj som referanselåt for arrangementet, så det var et godt valg, konkluderer en rørt styreleder.

En av dommerne i Polen er norske Tove Ramlo-Ystad, som er en kjent person i både det norske og internasjonale kormiljøet.​    

​Jeg er kjempeimponert over Defrost og det nivået de har nådd, sier dommer Ramlo-Ystad. Thomas Caplin er en uttrykksfull og komplett dirigent. Han bygger ungdommene opp til musiske mennesker, som på en rørende måte fremstår med selvtillit på scenen både individuelt og kollektivt.​

​Etter Torun går turen videre til Gdansk, der koret skal nyte noen dager med ferie før de vender hjem til Hedmarken igjen. Men det blir garantert noen spontane opptredener også på resten av turen!