Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Korprisen 2018 til Steinar Eielsen

Korprisen 2018 til Steinar Eielsen

​​​​​​​​President i Norges Korforbund, Stein Høyer overrekker Korprisen 2018 til Steinar Eielsen. I bakgrunnen kvinnekoret Concentus​ som Eielsen startet i 1978. Foto: Roar Barros-Ødegård

​Korprisen 2018 ble tildelt Steinar Eielsen i forbindelse med Tribute-konserten til han i Stavanger Domkirke fredag 8. juni. Tribute-konserten med Eielsens sanger er ett av konsertarrangementene i forbindelse med Norges Korforbunds Landsfestival for kor i Stavanger denne helgen.​​ Hele 1300 sangere fra hele landet er med på festvalen.​

Korprisen deles ut av Norges Korforbund til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Det er styret i Norges Korforbund som velger ut kandidater til prisen.


IMG_0929.JPG

IMG_0932.JPG

IMG_0900 (1).jpg


Styrets begrunnelse:​

​Vinner av Korprisen 2018 er Steinar Eielsen.

Steinar Eielsen kan se tilbake på en imponerende virksomhet, og aller mest vil vi hylle han for hans betydelig fornyelse av det norske korrepertoaret.

Det er interessant å se variasjonen i vanskelighetsgrad på både komposisjoner og arrangement. Dette tydeliggjør at Steinar Eielsen har stor kompetanse og kunnskap om et bredt kormiljø.

Kulturstipend fra Sandnes kommune og Rogaland fylke muliggjorde privatstudier i komposisjon hos Knut Nystedt, noe som har hatt mye å si for hans komposisjons-virksomhet. De fleste av Eielsens komposisjoner er bestillingsverk til ulike ensembler rundt i Norge. Hans produksjoner brukes i stor grad både nasjonalt og internasjonalt.

I sin dirigentperiode for Sandneskameratene bygde Steinar koret opp fra 7 medlemmer i 1974 til å bli et av Norges beste mannskor.

I 1978 etablerte Steinar det ambisiøse kvinnekoret Concentus, et kor som den dag i dag holder et høyt nivå.  Koret Da Capo stiftet han i 2006, et blandet kor bestående av godt voksne, dyktige sangere som forsatt dirigeres av Eielsen.​

Steinar Eielsen er, og har vært, både dirigent, komponist, arrangør, produsent, lærebokforfatter og seminarholder. Hans yrkesaktive liv har i hovedsak vært knyttet til barn og ungdom. Han er et svært engasjert menneske med stor allsidighet.

 

Norges Korforbund gratulerer så mye!

​