Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Korprisen 2020 til Bjørn Moe i Nidarosdomens Guttekor

Korprisen 2020 til Bjørn Moe i Nidarosdomens Guttekor

​Dirigent Bjørn Moe mottok Korprisen fra president Stein Høyer i Norges Korforbund

Dirigent i Nidarosdomens Guttekor, Bjørn Moe, er tildelt Korprisen 2020. Overrekkelsen ble gjort lørdag 17. oktober på Norges Korforbunds landsmøte. Moe har dirigert guttekoret i 47 år og bygget opp koret til et høyt nivå som blir respektert i inn- og utland.

Korprisen deles av Norges Korforbund annet hvert år til enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større utbredelse og høyere kvalitet. Mottakeren av prisen får 30 000,- kroner. Korfolk i hele Norge ble i vår invitert til å nominere kandidater til Korprisen, og Bjørn Moe ble foreslått av mange.

Norges Korforbund sier i sin begrunnelse at Nidarosdomens Guttekor hvert år gleder mange tusen trøndere med variert og nyskapende musikk fremført på høyeste nivå. Koret har også et tett program med turnéer i Norge og i utlandet.

– Bjørn Moe har bidratt til gjennom årene å eksponere mange gutter til musikk i verdensklasse og berede grunnen for et liv med interesse for klassisk musikk. Et guttekor skifter ut alle guttesangere i løpet av en 4‐års periode. Bjørn Moe har som kunstnerisk leder og dirigent vært en mester i å ta vare på denne korte tiden, sier musikksjef Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund.

Bjørn Moe (født 1945) begynte selv i Nidarosdomens Guttekor som aspirant da han var åtte år. Han sang i koret 1953-1973, og var tidligere dirigent Ludvik Nielsens assistent årene 1965-73. Fra 1973 har han selv dirigert koret. Gjennom 47 år har Bjørn med godt humør i kombinasjon med imponerende kunnskap og erfaring innen både musikk og pedagogikk.

Bjørn Moe og Nidarosdomens Guttekor har et veltrent blikk for hva regionen trenger, uten å miste den individuelle sangeren av syne. Koret er åpent for alle gutter i Trøndelag, og er den største mestringsarenaen for gutter utenfor skole og idrett. Ved å verdsette innsats, mestring og inkludering i alt sitt virke er Nidarosdomens Guttekor både en viktig sosialiseringsarena for gutter og en sentral rekrutteringsarena for fremtidens kulturliv i Norge. Mange av dagens komponister, artister og musikere har sine røtter som sangere i Nidarosdomens guttekor. 

I de siste 20 år har Nidarosdomens Guttekor stadig og målrettet utvidet sitt barne‐ og ungdomsarbeid for guttene med blant annet sommerleirer og omstrukturering av den pedagogiske oppfølgingen. Denne utviklingen har ført til at koret i 2018 har åpnet «Guttekorhuset» på Pirsenteret. Guttekorhuset gir sangerne et attraktivt oppholdssted til lek, sosialisering og fritid i tillegg til øvingslokaler, undervisningsrom for en‐til‐en oppfølging og kontor til korets ansatte.

Klikk her for å se hvem som har vunnet Korprisen tidligere.