Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Landsmøtet krever satsing på frivillig kultur

Landsmøtet krever satsing på frivillig kultur

​​Det nyvalgte sentralstyret i Norges Korforbund: Foran fra venstre: Elin Persson (NK Nordmøre), Anne-Grethe Klaussen (NK Vestfold-Telemark), Beate Styri (NK Oslo-Akershus), Torunn Myhre (NK Østerdalen). Bak fra venstre: Tom Gunnar Ask (NK Troms), Trond Håskold (NK Sør-Trøndelag), Stein Høyer (NK Haugaland), Helen Bakke Agledahl (NK Finnmark), Elias Blichfeldt Mørk (NK Hordaland), Thom Kåre Eie (NK Sørlandet).​

​Landsmøtet i Norges Korforbund synger ut og krever at regjeringen følger opp den satsingen de ser for seg på det frivillige kulturfeltet


14. og 15. april avholdt Norges Korforbund sitt landsmøte i Tromsø. Det var et enstemmig landsmøte som vedtok resolusjon med krav om en styrking av det frivillige kulturfeltet.

I resolusjonen heter det:

Mange stemmer og g​ode stemmer er av stor verdi for enkeltmenneskers liv og for samfunnet, men har sin pris! 

Både regjeringen og kulturministeren har ved flere anledninger understreket at det frivillige kulturfeltet er en bærebjelke i samfunnet, der alle skal være med og ha en arena. Korbevegelsen leverer på denne etterspørselen! Sangen er det nærmeste vi kommer mennesket. Norges Korforbund alene har 30 000 medlemmer i kor over hele landet og jobber etter mottoet Sang hele livet! Men frivillighet løses ikke med mange stemmer alene. 

Vi trenger gode steder å være, og vi trenger gode dirigenter. Øvingslokaler, scener og støtteordninger for det frie feltet og frivilligheten legger grunnlaget for et levende kulturliv. Vi forventer derfor at regjeringen ikke kutter i økonomiske ordninger som er viktige for korbevegelsen. Aktivitetsmidler for kor og voksenopplæringsmidler er konkrete ordninger som er truet av pågå​ende reformarbeid. I tillegg har det de siste årene vært økt avkorting av momskompensasjonen for frivillige organisasjoner. Vi krever en lovnad om at disse ordningene vil styrkes.

Handlingsplanen som ble vedtatt inneholder konkrete tiltak innenfor satsingsområdene dirigentutvikling, korutvikling, rekruttering og arbeid med rammebetingelse. 


Landsmøtesalen.jpg
Delegater fra Kristiansand i sør til Alta i nord var samlet til landsmøtet i Tromsø

Landsmøtet vedtok også enstemmig at Norges Korforbund skal melde seg inn i Norsk musikkråd. 
– Rent politisk oppnår vi best resultater ved at det frivillige musikklivet står samlet, sier Stein Høyer som ble gjenvalgt som president i Korforbundet. Beate Styri ble valgt som ny visepresident.

Norges Korforbund arbeider for å legge til rette for og støtte korvirksomhet i Norge.  Forbundet har 30 000 medlemmer fordelt på 1013 kor og 23 lokallag.

16.04.2018