Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Mentorordning for dirigenter

Mentorordning for dirigenter

​I Oslo / Akershus kan ditt kor får ​Gjermund Bjørklund eller Elisabeth Holte som mentor.

Trenger du ny inspirasjon som kordirigent?


Koralliansen (sammenslutningen av kororganisasjoner og dirigentorganisasjonen FONOKO) setter nå i gang en satsing på kordirigenter. Et av tiltakene er å starte en mentorordning. Ordningen går ut på at du som dirigent blir fulgt opp av en kompetent og erfaren kordirigent (en mentor) gjennom ett år (høsten 2017 og våren 2018). .

Søknadsfristen for å være med på opplegget er 1. september

Mentorene

Følgende mentorer vil jobbe med korene dette året:

  • Oslo / Akershus: Elisabeth Holte og Gjermund Bjørklund.​ Elisabeth leder Uranienborg Vokalensemble og ble nominert til Grammy i fjor for deres siste plate.​ Gjermund dirigerer Skedsmo kammerkor og Akademisk Korforening og har lang erfaring som kordirigent.
  • Vestold / Telemark: Steffen Kammler. Steffen har lang erfaring som kordirigent og har blant annet dirigert Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett.
  • Rogaland: Oddgeir Kjetilstad. Oddgeir jobber til daglig som domkantor i Stavanger domkirke  og er ern erfaren kordirigent.
  • Hordaland: Kjetil Almenning. Kjetil er domkantor i Bergen, har blant annet dirigert Ensemble 96 og har undervist på Sommerkorskolen
  • Nord-Trøndelag: Rudolf de Beer. Rudolf er kantor i Steinkjer kirke har dirigenterfaring fra en rekke kor i flere land.
  • Helgeland: Bjørn Andor Drage. Bjørn Andor har vært domkantor i Bodø og gjestedirigent for Vokal Nord. Nå er han professor i musikk ved Universitetet i Tromsø.

Litt om opplegget 

Hver mentor vil følge opp fire dirigenter i en landsdel. Gjennom året vil dere møtes flere ganger og du vil få innspill og tips tilpasset dine behov. Eksempler på slike møteplasser vil være:
  • 1-2 samlinger der dirigentene møter mentoren og utveksler erfaringer og diskuterer utfordringer de har
  • En helgesamling der de fire dirigentene tar med sine kor og får veiledning av mentoren under arbeid med korene
  • Mentoren besøker 1-2 korøvelse i ditt kor
​I tillegg vil det være aktuelt med dialog og veiledning på Skype / telefon. 

​​Hvem kan delta?


Det eneste kravet for å delta er at du dirigerer et kor. Det er ingen krav til at du har utdanning eller opplæring i musikk. Mentorordningen passer både for ferske dirigenter og for dirigenter som har holdt på i mange år og som trenger påfyll. Det er heller ingen krav til organisasjonstilknytning for koret. 

​Hvor mye koster det?

Mentorordningen er en del av Kulturdepartementets satsing på kordirigenter, som administreres av FONOKO på vegne av Koralliansen. ​Det betyr at vi kan holde en lav egenandel. Egenandelen for å være med på ordningen i ett år vil være 5000,- kroner. I tillegg kommer eventuelle reisekostnader. Vi håper at ditt kor vil dekke denne egenandelen.

Send inn søknad innen 1. september


30.06.2017