Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Norges Korforbunds hederstegn til Kåre Hanken

Norges Korforbunds hederstegn til Kåre Hanken

​​​​

Sentralstyret i Norges Korforbund tildelte 30. mai 2018 Korforbundets hederstegn til tidligere generalsekretær Kåre Hanken for hans store innsats for forbundet, for arbeidet hans med utvikling og fremme av norsk korrepertoar og for hans nasjonale og internasjonale engasjement for korvirksomheten.

Hanken ble i 1991 ansatt som Norges Korforbunds første generalsekretær. Han bygde opp forbundets stab og muliggjorde gjennom dette en betydelig satsing på kompetansearbeid og politisk arbeid. Han hadde stillingen som generalsekretær fram til 2009 og ​er dermed den som har vært lengst ansatt i Norges Korforbund. 

Kåre Hanken etablerte Ålesund ka​mmerkor i 1980 og han ble våren 2018 utnevnt til æresmedlem i koret. Han overtok som dirigent for Schola Cantorum i 1987 etter Knut Nystedt og Carl Høgset og ledet koret fram til 2002. Med Schola Cantorum ga han ut to CD-er med Knut Nystedts musikk og ledet koret på turnéer blant annet til Japan og Sør-Afrika. ​

Kåre Hanken har gitt ut Edvard Griegs samlede korverker, en samling av Knut Nystedts kormusikk og boken "Norsk kormusikk 1905 - 2005. En samling med kjente korverker for blandet kor". I tillegg har han vært medforfatter av en bok om Knut Nystedt. Han var også dommer i en rekke internasjonale korkonkurranser.


Vi takker for hans store innsats for Norges Korforbund og for norsk korvirksomhet.


31.05.2018