Skip Navigation LinksKor > Opera hele landet

Opera hele landet

​​​​​​​

​Det er en stor glede for Norges Korforbund å endelig kunne tilby et prosjektkor til de klassisk interesserte​

​​

Prosjektet "Opera hele landet" gir vanlige korsangere mulighet til å være med og framføre de mektige stykkene vi kjenner fra operalitteraturen. Og det på selveste hovedscenen på Den Norske Opera & Ballett, sammen med Kringkastingsorkesteret og topp solister!

Dette er et arrangement som i første omgang gjennomføres i regi av Norges Korforbund, region Sør-Øst. Det er selvsagt mulighet for opera-interesserte fra hele landet til å være med og vi håper at andre deler av landet følger etter med egne konserter på et senere tidspunkt.

Den første øvingshelgen samles vi distriktsvis og går gjennom noter og tekster med instruktør. Deretter følger to store felles-samlinger i Oslo med dirigent Steffen Kammler, før det braker løs i Bjørvika 24. april 2016.

I likhet med Korforbundets andre prosjekt-kor er dette åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Noter, tekster og lydfiler gjøres tilgjengelig for deltakere.

NB! Det tillates kun 700 deltakere og plassene fylles raskt opp.

FØRSTE SAMLING:
Første samling er 17. og 18. oktober 2015.  Disse vil være i forskjellige regioner og egne operakorinstruktører vil gå gjennom musikken, og på denne samlingen vil det også bli innlært riktig sangteknikk for prosjektet. Etter denne samlingen vil du få tilgang på innøvingssystem slik at du frem til samlingene i februar og april kan øve deg hjemme.

Øvingsteder første samling:

NK Buskerud:                                >> Drammen

NK Vestfold og Telemark:               >> Sandefjord

NK Oslo og Akershus:                     >> Oslo. Sted: Vålerenga kirke 17.10. og Samfunnssalen 18.10.

NK Østfold:                                   >> Greåker

NK Mjøsengene, Hedmark og Vestoppland, Gudbrandsdalen og Østerdalen:          >>  Hamar

Nøyaktig sted og tid vil dere få orientering om i god tid før samlingen.

ANDRE OG TREDJE SAMLING

Andre og tredje samling samles hele koret for fellesøving med dirigent Steffen Kammler. Han har det musikalske ansvaret for hele prosjektet og skal dirigere avslutningskonserten. Steffen har vært kormester ved Den Norske Opera og Ballett i 8 år, og er vel en av dem med størst kjennskap til operalitteraturen i landet.

Dato:​

Helg 1:                   13. og 14. februar 2016

Helg 2:                   9. og 10. april 2016

Sted:

Samfunnssalen Arrangement og Møtesenter

Arbeidersamfunnets Plass 1

HELGEN FOR FORESTILLINGEN

Fredag 22 april 2016

Ettermiddagsprøve med Kringkastingsorkesteret og solister på Samfunnssalen (samme som ovenfor).

Lørdag 23. april 2016

Formiddag og ettermiddagsprøve med solister, kor og orkester på samme sted.

Søndag 24. april 2016

Vi flytter inn i Operaen, og verter vil sørge for at vi får sett huset, scener og backstage og vil også sørge for at vi blir tatt godt vare på. Kantinen vil være åpen og vi regner med generalprøve på Hovedscenen ca kl 14.00.

Så endelig; den store konserten kl 19.00!!

Og selvfølgelig premierefest etterpå med alle sangere, orkester og solister!

REPERTOAR

Kor

• Richard Wagner:       Tannhauser, gjestenes inntog  (tysk)
  • George Bizet:            Carmen, Marsj og kor Les Voici (nynorsk)
  • Guiseppe Verdi:         Aida, Triumfmarsjen (Italiensk)
  • Pietro Mascagni:        Cavalleria Rusticana, Påskekoret (norsk)
  • Pjotr Tsjajkovskij:      Eugene Onegin,  Waltz (norsk)
  • Giacomo Puccini:      ​ Turandot finale, Nessun Dorma tema (italiensk)

Solister:

• Birgitte Christensen, sopran
  • Marit Sehl, mezzosopran
  • Hallvar Djupvik, tenor
  • Audun Iversen, baryton

PRIS

• Medlemmer av Norges Korforbund kr 1 450.
  • Ikke medlemmer kr 1 750

Dette inkluderer alle øvelser, instruktører, leie av lokaler, notehefte (til odel og eie) og tilgang til lydfiler.

Overnatting, bespisning etc:​

Øvingshelger i 2016 vil foregå i Samfunnssalen i Oslo (ved Torggata Bad). Mat må medtas, eller at man kjøper mat i kiosk eller spisesteder som det finnes mange av rundt Samfunnssalen.

Norges Korforbund har avtale med Thon Hotels, og medlemmer kan få redusert pris på overnatting, se HER

​Påmeldingsfristen er 15.06.2015.

Frist for betaling av påmeldingsavgiften er 15.09.2015.

Refusjonsregler:

Ved avmeldinger etter 15.09.2015 gis det ingen refusjon av påmeldingsavgiften. Dette gjelder også om påmeldingsavgiften ikke er betalt innen fristen, 15.09.15.

Påmeldingsskjema​

27.04.2015