Skip Navigation LinksKor > Prøysen-konkurransen

Prøysen-konkurransen

​​Vinneren av Prøysen-konkurransen Trine Franksdatter Kristiansen sammen med Arne Imerslund som har laget melodien. Juryen besto av fra venstre Marit Tøndel Bodsberg, Ketil Jule Bjørnstad Belsaas, Øystein Fevang, Mogens Dahl og Bob Chilcott.  Initiativtaker og dirigent i Solheimkoret; Inger-Pernille Stramrud, helt til høyre.

Trine Franksdatter Kristiansen gikk av med seieren i arrangørkonkurransen om det beste Prøysen-arrangementet​​

Det var den 3 år gamle Prøysen-sangen "Folkevise" som ble vinneren i Prøysen-konkurransen om det beste korarrangementet. Arne Imerslund har laget melodien, og Trine Franksdatter Kristiansen vant dermed de 30.000 kronene i premie for det beste arrangementet. 5 sanger var med i finalen i det nye Prøysenhuset på Rudshøgda torsdag 24. juli.

Det er Solheimkoret på Ringsaker med dirigent Inger-Pernille Stramrud som har vært initiativtaker til konkurransen, og over 50 bidrag kom inn. 15 av disse gikk videre i konkurransen, og i finalen på Prøysenhuset torsdag stod det kun 5 bidrag igjen; "Folkevise", "Husmannspolka!, "Trassvisa hennar Tora", "Tango for to" og "Slipsteinsvalsen". Trine Franksdatter Kristiansen gikk av med seieren med arrangementet den nye melodien på "Folkevise".

_DSC0294.JPG

Solheimkoret gjorde en flott presentasjon av de fem finalenumrene.

Solheimkoret fremførte alle 5 sangene på en meget fin måte, og en jury bestående av instruktørene på Sommerkorskolen på Toneheim stemte altså for "Folkevise" som det beste korarrangementet. Juryen bestod av Bob Chilcott fra England, Mogens Dahl fra Danmark -og våre egne Øystein Fevang, Marit Tøndel Bodsberg og Ketil Jule Bjørnstad Belsaas. Deltakerne på Sommerkorskolen var invitert for å overvære finalen., og de 5 finalenumrene ble fremført for 400 publikummere.

Et flott initiativ av Solheimkoret som har bidratt til å få fram mange nye korarrangementer av Prøysens sanger. 15 av bidragene er gitt ut på CD og 14 av disse i et eget notehefte.

Tekst og foto: roar@nk

25.07.2014