Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Tilskudd til kor på høyt nivå er fordelt

Tilskudd til kor på høyt nivå er fordelt

​​​​​​Fordelingsutvalget, foran fra venstre; Martin Borgnes (sekretær), Bjørn Sagstad, bak fra venstre; Kjetil Bjerkestrand, Stefan Sköld, Anniken Paulsen og Ragnar Rasmussen.

​​​​Tilskudd til kor på høyt nivå er fordelt 

Produksjons- og driftsstøtte til kor på høyt nivå er en del av de statlige aktivitetsmidlene for kor. Nå har fagutvalget fordelt potten på 2,5 millioner kroner til 27 kor. Det var totalt 48 kor og vokalensembler som søkte om tilsammen 9,5 millioner kroner.

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt kunstnerisk nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling.

Støtteordningen administreres av Norges Korforbund på vegne av Kulturdepartementet, men midlene tildeles uavhengig av organisasjonsmedlemskap. Fordelingen av midlene gjøres av et fagutvalg som består av Ragnar Rasmussen, Bjørn Sagstad, Kjetil Bjerkestrand, Anniken Paulsen og Stefan Sköld. 

- Vi merker at støtteordningen begynner å få en merkbar funksjon og effekt. Det er flere kor og ensembler som søkte i år, noe som har resultert i at den totale summen må deles på flere ensembler, sier leder for utvalget, Ragnar Rasmussen. Han legger til at søknadene nå blir bedre og tydeligere, samtidig som en del av lyddokumentasjonen kunne vært bedre. 

Hvem som søkte og hvem som fikk kan du lese på denne siden​. 

Ordningen med produksjons- og driftstøtte til kor på høyt nivå grenser opp mot Kulturrådets støtteordning for musikere og musikkensembler der også kor mottar støtte. Selv om det er to ulike parter som administrerer ordningene, så blir tildelingen innenfor de to ordningene sett i sammenheng. Det er også en forskjell på ordningene ved at Kulturrådet først og fremst retter seg mot profesjonelle aktører, mens aktivitetsmidlene har som kriterium at sangerne ikke har et ansettelsesforhold med koret eller mottar honorar på et profesjonelt nivå. 

For mer informasjon, kontakt: Martin Borgnes, rådgiver i Norges Korforbund, martin.borgnes@korforbundet.no,      tlf. 959 00 678​

15.01.2018