Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > KorGalla > Disse vant priser på KorGallaen 2020

Disse vant priser på KorGallaen 2020

Galla logo 2020 web (1).jpg

Her ser du hvem som vant de gjeve KorGalla-prisene på Hamar den 7.mars. 

Hjertelig takk til alle medvirkende og til de strålende konferansiererne, Ragnhild Ellefsæter og Andreas Amb. 

Du kan se opptak fra direktesendingen her. DIREKTE FRA KORGALLAEN 7.MARS 2020

Nå har du god tid til å planlegge hvem du skal nominere til pris for neste KorGalla i 2022. 
Du kjenner garantert noen som fortjener en. 


Alle foto er tatt av Anne Randine Stramrud Dobloug 

Disse vant:


Kategori: Dirigent                           
Prisvinner: Erland Dalen

DSC03151.JPG

Prisvinneren har dirigert flere typer kor og er en dirigent som får til mye. Han kombinerer kompetanseheving hos koret med opparbeiding av egne ferdigheter og han kombinerer folkelighet med et høyt kunstnerisk nivå.

Han har stått bak mange store prosjektkor rundt om i landet. Han løfter mange korsangere samtidig og sprer kunnskap bredt utover til mange, også geografisk.


Kategori: Kor                                   
Prisvinner: Damenes Aften
DSC02857.JPG

Et kor av ypperste klasse. De er et signaturkor for hele området. De holder et svært høyt kunstnerisk nivå, og de deltar i prosjekter som løfter mange flere enn dem sjøl. De deler raust av sin kompetanse, og de opererer både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.  


Kategori Korbygd/by                     
Prisvinner: Trysil Kommune
DSC02937 (2).JPG

Denne bygda har et stort kormangfold med hele ni kor. Her arrangeres en årlig korfest, og da er minst 250 store og små sangere på bena. Bygda har gode og solide kulturelle tradisjoner som verdsettes og vektlegges videreført.

 

Kategori: IIldsjel                               
Prisvinner: Bernt Harjo
DSC03027 (2).JPG

Han er en god lagspiller, og han setter alltid koret fremst, foran seg sjøl. Han ser det store bildet og han er et «ja-menneske» med stor gjennomføringskraft. Han er ryddig, og han møter i tillegg alltid svært godt forberedt til korøvelse. Han er en verdig vinner av ildsjelpris.

 

Kategori: Korproduksjon               
Prisvinner: Leirets Damer
DSC02997.JPG

De er dyktige på promotering og samlet til sine konserter et stort publikum. Gjennom dette skisserte de sin egen historie som kor, en jevn og spennende utvikling gjennom ti år. Koret tok bærekraftige valg mht valg av antrekk under konsertene, og de brukte i tillegg sitt eget jubileum som motivasjon for å heve korets kunstneriske kompetanse. Koret får korproduksjonspris for forestillingen sin «Leirets Damer Suser Videre».


Kategori: Rekrutteringstiltak         
Prisvinner: Ungdomskoret Fjellklang
DSC02888.JPG

Man ønsker å gi honnør for denne typen aktivitet som rekrutterer unge sangere fra et større område og flere bygder. Slike etableringer er sjelden vare, og er slik sett et godt eksempel på at det nytter å sette i gang noe om en har gode folk med på laget.

Her har dyktige krefter tatt strategiske gode valg for å sikre framtida for en rik arv av kortradisjoner i Østerdalen.


Kategori: Tillitsvalgt                       
Prisvinner: Marte Tofastrud

DSC02919 (2).JPG

Prisvinneren synger i prosjektkor og stiller gjerne opp når det trengs en dyktig sanger. Prisvinneren har gjennom verv i distriktsleddet deltatt i organiseringen av «Vi synger jula ut»-oppleggene de siste årene i Hedmark, og lar hverken vær eller føreforhold hindre deltakelse i møter hvor man kan bidra til korbevegelsens fremme, selv om prisvinneren er geografisk er plassert langt ut i periferien. Hun har et stillfarende vesen, men hjertet hennes brenner varmt og levende for kor.


Kategori: Ærespris                           
Prisvinner: Jan Reidem
DSC03302.JPG

Vinner av Æresprisen beskrives som en sanger, dirigent, arrangør, akkompagnatør, skuespiller, organist og skribent.

Han har dirigert en mengde kor og han har arrangert musikk.

Han har vært musikkansvarlig for teateroppsetninger, og han er en meget sentral person i kulturlivet der han bor. Han reiser i tillegg ut og lytter på andre kor, en sjelden aktivitet hos dirigenter.

Han har et raust vesen, og han har en enorm kapasitet! Vi gleder oss over å kunne hylle ham med en særdeles velfortjent Ærespris!


Kategori: Inkluderingspris             
Prisvinner: Det Ærverdige Solørsamveldets Mannskor
Los Prostatas
DSC02824.JPG

Det Ærverdige Solørsamveldets Mannskor er et inkluderingstiltak for menn i alle aldre. Korsang benyttes av dette unge mannskoret fra 2019 til å skape samhold, tilhørighet og vennskap, samt å forebygge ensomhet og psykiske plager. Koret har som hensikt å sette fokus på menns helse generelt og kreft spesielt. Hver gang koret opptrer gis det informasjon om den gode sak og hvilket formål koret har. Alle får plass i koret, uansett bakgrunn, og det drives etter en meget inkluderende modell.


Kategori: Publikumspris                 
Prisvinner: Nina Hagen

DSC03261.JPG

Vedkommende er en trofast publikummer, og hun har deltatt på alle konserter i flere år. Hun stiller på samtlige konserter, uten unntak, og da er det ikke bare en konsert i en rekke like konserter, nei, hun stiller på dem alle sammen!

Hun formidler alltid gode betraktninger og konstruktive tilbakemeldinger. Hun har et fantastisk følelsesmessig engasjement for koret det gjelder her, og for kulturlivet generelt. Hun har stilt opp som frivillig i svært mange sammenhenger, og hun er ikke redd for å ta i et tak og hjelpe til der det måtte trenges. Hun er en vaskekte støttespiller og publikummer.