​​Seminarer​ under Kraftklang på Hønefoss


 

Seminar 1

"Syng med sjel"

Instruktør:  Hildegunn Coucheron  

Lær om koruttrykk i viser/jazz.

  • Hvordan lage god stemning i en sang
  • Hvordan tonere og legge vekt på riktige ord og sekvenser.  

Om instruktøren:

Hildegunn Coucheron er operasanger og sangpedagog.​ Huner opprinnelig fra Andørja i Sør-Troms, men har vært bosatt i Oslo i 24 år. Hun startet sin korkarriere i Nordnorsk Ungdomskor og Verdens Ungdomskor. Deretter var hun med i Filharmoniens kammerkor fram til hun fokuserte mer på en solisttilværelse. I tillegg har hun studert ved Statens Operahøgskole i Oslo, Nordnorsk Musikkonservatorium i Tromsø og Musikkgymnas i Harstad. 

Hildegunn har deltatt i opera-produksjoner, musikal og teater, og hun har vært solist med orkestre samt gjort konserter og store og små produksjoner over et vidt område. ​

Hun favner et allsidig repertoar som spenner fra opera til jazz. Hun har også vært aktiv i trioene Opera i Tiden og Søstre i Ånden. For tiden er hun aktiv i "Opera i Tiden". Hun dirigerer også korene B´Chilli og Kolbotnkoret.

Hildegunn er en av sangpedagogene Norges Korforbund anbefaler til kor via kurset "Med stemmen som instrument".

Les mer her: www.hildegunncoucheron.com

Hildegunn Coucheron.png 

Fotograf Knut Buer​

 

Seminar 2

​​

"Overtonesang – klangutforming i kor"

Instruktør: Tal Zimra Coleman (seminar på enkel engelsk)       

  • Hvordan synge med overtoner og bruke kroppen som "klangkasse".

Om instruktøren:

Tal er utdannet ved Universitetet i Tel Aviv og Norges Musikkhøyskole. Hun trakterer blant annet japansk tverrfløyte, gong og syngeboller. Hun komponerer musikk, og hun har lang erfaring med å initiere spennende lydbilder. og musikkuttrykk i ensembler.

Hun har vært aktiv som scenekunstner, og hun har reist mye rundt i inn- og utland og holdt konserter sammen med verdenskjente musikere. 

Hun var i tillegg utvalgt til å delta på den flerkulturelle middagen og konserten på Det Kongelige Slott i 2015.

Tal har utgitt i alt 7 cd'er. ​

Les mer her: www.innersound.no

 Tal Zimra Coleman.jpg

 

Seminar 3

"Livet er rytme, rytme skaper liv".

Instruktør: Mikael Khei    
  • Lær å bruke bevegelse, rytme og å lytte til hverandre.
Om teknikken:
TaKeTiNa er en teknikk som bringer deg i kontakt med rytme og liv! TaKeTiNa skjer under bevegelse og er dypt avspennende. Rytmisk bevegelse i hender og føtter kombineres med stemmen. Det gjelder å lære seg å lytte til hverandre. Resultatet er bedre koordinasjon, rytme og en mye større evne til å forbli avslappet og effektiv når flere ting skjer på en gang. TaKeTiNa krever ingen forkunnskaper, og er en prosess der bevegelse skjer til levende musikk.
www.taketina.com og www.maguti.com
 
Om instruktøren:
Mikael er hovedlæreren i firmaet Maguti.
Han er en internasjonalt anerkjent rytme-fasilitator og pioner i Skandinavia med ledede trommesirkler og taketina. Han har lang erfaring med teknikken, og en stor lidenskap for arbeidet. Ydmykhet for deltagerne og pedagogikk i fingrene har gjort programmene verdsatt blant deltagere fra hele verden.

Mikael jobber som fasilitator i bedrifter, i institusjoner så vel som med åpne grupper. Han støtter utvikling hos den enkelte så vel som samarbeid i team og grupper. Hans arbeid er basert på å gi reelle erfaringer som skaper grunnlag for forståelse og utvikling.
 
Mikael har en bred bakgrunn.
Han er blant annet sertifisert TaKeTiNa rytmelærer fra TaKeTiNa instituttet i Wien, Drum Circle Facilitator, utdanning og trening med Arthur Hull fra Village Music Circles i Santa Cruz siden 2001, og han har utdanning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
I tillegg har han Bachelor i barnevern fra Høgskolen I Oslo, og han er Friluftsliv-veileder fra Norges Høgfjellsskole.
 
 
Mikael Khei (002).jpg