Forside / Aktiviteter / Landsfestivalen for kor 2022 / Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her får du svar på ofte stilte spørsmål. Og litt til. Fant du ikke det du lette etter, send oss en e-post til LF2022@kor.no.  Når siden blir oppdatert markerer vi informasjonen med "NYTT" eller "JUSTERT".

Sist oppdatert 14. september 2021

Påmelding, deltakelse og betaling

- Det er sanggleden som skal smitte, og ikke Korona. Vi vil tilpasse arrangementet ut fra de smittevernreglene som gjelder i mai 2022. 

Når kan vi melde oss på til landsfestivalen 2022? 
- Korene fikk invitasjon tilsendt i mai måned. Påmeldingsfristen er 1. oktober. 

Gjelder påmeldingen vår fra 2020 også for 2022? 
- Nei, påmelding koret sendte for for Landsfestival for kor 2020 gjelder ikke for Landsfestival for kor 2022. Dersom dere ønsker å delta i 2022 må koret melde seg på igjen. Bruk påmeldingsskjemaet dere finner under "Praktiske opplysninger".


Jeg skal synge i to deltakende kor. Må jeg betale dobbelt deltakeravgift?

- Nei, slett ikke. Siden deltakeravgiften er knyttet til deg som person, trenger slik avgift bare betales én gang. Du må velge hvilket kor du ønsker å stå som påmeldt for.  Det er blant annet det koret du sitter sammen med på sangerfesten.  Og en ting til; vi klarer ikke å ta stilling til eventuell konsertkollisjoner. Til det er det for mange sangere og kor påmeldt. OK?

Når er fristene for betaling, endelig påmelding av deltakere og innsending av repertoaroversikt?
- Dette finner du på under menypunktet "Praktiske opplysninger".

Sang og konserter

Får alle kor mulighet til å synge i Nidarosdomen? 
Alle korene som ønsker det skal få synge eget repertoar i Nidarosdomen. I tillegg vil det bli mulig å melde seg på flere arrangement. Blant annet å synge sammen med Nidaros domkor og å få oppleve Nidarosdomen som publikum på festkonserter. Det kommer til å bli mye sang i denne flotte katedralen! 

Får vi mulighet til å ha oppvarming i forkant av konsertene?  
- Ja. Alle kor får tilgang til et rom for oppvarming før egen konsert i Nidarosdomen og en verdslig konsert. Korene får beskjed om tid og sted i god tid. 

Hvorfor skal jeg dra på landsfestivalen?
- Du får kjenne hvordan det bruser i blodet når du synger med koret ditt i Nidarosdomen i Trondheim. "En by som har hjerte og rom for så mang, og ei utmerka elv te å spøtt i."

Hotell og overnatting

Hvor kan vi overnatte? (Siste)
- Alle hotellene vi har reservert ligger i Trondheim sentrum. I novmeber/desember får korene skjema for blant annet bestilling av hotell. Det det er ingenting i veien for å ta kontakt med vår leverandør allerede nå. Du finner nødvendig informasjon under "Praktiske opplysninger".

Kan jeg bestille hotell selv? (Siste)
- Ja, koret kan godt bestille selv. Vi har imidlertid har reservert svært mange rom sentralt i Trondheim. Dersom koret skal bo på samme hotell, er dere nok sikrest dersom dere bestiller gjennom vår leverandør. Du finner kontaktinformasjon under menypunktet "Praktiske opplysninger".

Transport og forflytning

Hvor kan vi parkere bussen vår?
- I løpet av våren 2022 har vi oversikt over hvor mange busser som kommer rullende mot Trondheim. Da vil vi oppdatere dette punktet under "Spørsmål og svar". 

Mat og hygge

Når er sangerkroene åpne? 
- Litt tidlig å svare på dette nå, men en ting er sikkert; der skal vi ha det arti' med mye sang og moro.

Hvor kan koret spise? 
- Vi har svært mange hyggelige og nye restauranter og kafeer i Trondheim. Vi vil legge ut tilbud til korene, som dere kan velge å benytte dere av. Dette kommer vi tilbake til. 

Trondheim - til inspirasjon

Hva er det lurt å gjøre i Trondheim? Når jeg ikke skal synge, altså.
- Du kan besøke sangerkroa, rusle litt rundt på det nyoppussede torget, gå innom Ravnkloa, gå en tur bort til gamle bybro, spasere litt på Bakklandet... Der finner du forresten Trampe også. Mulighetene er mange. 
Så kan du jo ta med det et par gode sko i bagasjen og gå Hjertepromenaden?

Hva er hjertepromenaden? 
- Ser du på midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte - omslynget av Nidelven og kanalen. Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over fire kilometer som slynger seg rundt midtbyen. I løpet av en times spasertur kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. Her finner du alt om Hjertepromenaden.

Æ e Trønder
Klikk deg inn og la deg inspirere av videoen Æ e trønder. Det er bare SÅ mange sjarmerende trøndere der.