Landsfestivalen stor_farger.png
SEMINARER - WORKSHOPS

Slagordet for Landsfestivalen 2015 er "Tid til det gode korliv". Derfor har vi valgt å legge tema for seminarene/workshops relatert til det folkelige i spedd en spennende innføring inn i den sørsamiske musikken med joik og improvisasjoner for kor.

Seminarene gjennomføres fredag 12.juni fra kl 14-16 og lørdag 13.juni fra kl 10-12 med lik gjennomføring begge dager slik at korene kan velge "seminardag".

Tema for seminarene er:

 • Musikk, sang & kor på folkemusikalsk grunn
  Med Gjermund Larsen.
  Gjermund Larsen.jpg
 • Joik og improvisasjon med kor
  Med Frode Fjellheim
  Frode_synth_chj_125.jpg

 • Vømmølkor – musikk av Hans Rotmo
  Med Kai Lennert Johansen

Gjermund Larsen er en av de fremste fornyerne av norsk folkemusikk. Han har komponert og vært solist med Trondheimssolistene, spiller med gruppen Majorstuen, Odd Nordstoga og Christian Waalumrød Ensemble m.m. Gjermund mottok sin 5. Spelmannspris i 2015 sammen med sin bror Einar Olav Larsen.

Frode Fjellheim, norsk musiker og komponist. Han vokste opp i Karasjok, men har sørsamisk familiebakgrunn og er sterkt knyttet til sørsamisk joik. Fjellheim har sin utdannelse fra jazzlinjen ved Trøndelag Musikkonservatorium og har en allsidig musikalsk bakgrunn, med piano/keyboards som hovedinstrument. Fjellheim har ellers samarbeidet med musikere innenfor jazz, folkemusikk, rock og klassisk. Fjellheim har også gitt ut en bok om «joik for kor» og en lærebok i musikk som tar utgangspunkt i joik.

Musikken til filmen Frost eller ”Frozen” er komponert av filmkomponisten Christophe Beck, mens åpningslåten er komponert av Frode Fjellheim, som i samarbeid med Beck også har bearbeidet denne til en av sluttscenene i filmen. Låten framføres av koret Cantus fra Trondheim.

Kai Lennert Johansen er dosent ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Han har mange års erfaring fra grunnskolen, fra musikk- og kulturskolen og fra videregående skole. Han er aktiv korleder, komponist og arrangør. Han er musikalsk leder og dirigent for Levanger Mannssonglag, ett av arrangørkorene av Festivalen. Han har de siste årene arrangert en rekke av Hans Rotmo sine sanger for kor.


Påmelding på seminarene​