Ragnar Rasmussen.jpg


Forkledd Gud


Fredag 10. juni kl. 13-16
Korseminar med konsert: "Forkledd Gud" av Lars Erik Larsson
Sted: Lofotkatedralen

Dirigent: Ragnar Rasmussen.

Hør smakebit fra
Swedish Radio Choir her!

Deltakerne øver inn verket som varer i ca. 30 minutter etterfulgt av konsert i Lofotkatedralen
klokken 17.00. Notene blir sendt deltakerne på forhånd.

Förkledd Gud er ein lyrisk suite for kor og orkester og ble uroppført 1. april 1940 i Sveriges Radio. Musikken
er skrrevet av den svenske komponisten Lars-Erik Larsson (1908-1986). Teksten er hentet fra Hjalmar
Gullbergs diktsamling "Kärlek i tjugonde seklet". Musikken blir karakterisert som ny-klassisk og lyrisk-poetisk.
Dette har gjort Lars-Erik Larsson til ein av Sveriges mest populære komponistar. Korverket ble veldig populært,
også hos eit større publikum.Motivet tar utfangspunkt i den antikke mytologien om guden Apollon som dømmes
til å opptre som menneske i ett år og tjene som dreng hos kong Admetos i Thessalia.

Ragnar Rasmussen er utdannet kirkemusiker ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har undervist i musikk og direksjon i mange år i skoleverket. Rasmussen er i dag professor i kordireksjon ved, Universitetet i Tromsø, Nordnorsk musikkonservatorium. Tidligere har Rasmussen undervist ved Norges musikkhøgskole i 2 år. Studieåret 2007 til 2008 var han gjesteprofessor ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenia.

Ragnar Rasmussen har studert korledelse hos bl.a. Eric Ericson og Stefan Sköld og gjennomført International Masterclass i orkesterdirigering med Colin Metters[(2005), professor ved Royal Academy of Music i London, og Maestro Jorma Panula[2] (2007) (Kungliga Musikhögskolan, Stockholm).


Solister: Henrik Sand Dagfinrud (baryton), Lill Rebekka Jentoftsen (sopran), Kulli Treimann Skagen (piano), Helene Enocksson (fløyte) og Hege Stenhoff Hov (resitasjon)SOLOSvolvær

Jhnny Bakken.jpg
Fredag 10. juni 13-16 Seminar SOLOSvolvær
Sted: Vågan Kulturskole (Svolvær sentrum)

Ledes av dirigent Johnny Bakken

Her møtes deltakerne som ankommer Svolvær uten eget kor som kan tenke seg å synge sammen med
andre i samme situasjon på festivalen. Koret øver inn sanger som de vil få anledning til å fremføre under festivalen.

Temaet for Solo Lofoten blir låter fra Disney arrangert av Skjalg Bjørstad
Disse er:   Askepott, With a smile and a song, A dream is a wish your heart makes
Hvis det blir tid: When you wish upon a star

Deltagerne trenger ikke forberede seg før de kommer og  får utdelt arbeidsnoter når de kommer til seminaret. Disse må leveres inn etter endt seminar.  Om man ønsker å beholde notene betales kr. 20.- pr. stk på seminaret.
Deltakerne vil gå ut på kjøpesenter og torv for å fremføre låtene.  Hvis det hele går bra er målet at
Solo Lofoten skal synge på banketten lørdags kveld. Deltakerne får bruke noter hele tiden. Målet er å ha det artig.

Dirigent Johnny Bakken, opprinnelig fra Sunnmøre, lever AV og FOR musikk – hovedsakelig som dirigent, men også som sanger. Han startet sin dirigentkarriere allerede som 14-åring, og har betydelig erfaring på korfeltet.
Han har vært sanger i både SKRUK, Bergen Domkantori, Vox Virorum og flere andre kor. Johnny studerte  kordireksjon ved Musikkonservatoriet i Tromsø, under faglig ledelse av Ragnar Rasmussen. For tiden er han fast dirigent for 4 kor i region Troms og Nordre Nordland, i tillegg brukes han en god del på seminarer. Hans musikalske motto er; «Det ekte kjøme innafrå».

Inkludert i festivalpass!Kreativ Korhvedag

Jon Fylling.png
Lørdag 11. juni 09-11 Frokostseminar for dirigenter: Kreativ Korhverdag
Hvordan engasjer, motivere, tenke nytt og utradisjonelt. Kursholder: Jon Fylling
Sted: Thon Hotel-  eget avlukke i frokostsalen

Jon Fylling er en norsk dirigent, kordirigent, arrangør og komponist opprinnelig fra Harstad. Han tok eksamen i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole. Han har dirigert Norsk Vokalensemble, Oslo Kristelige Studentkor, Nordstrand MusikkSelskaps Kor og Tønsbergkoret. Norske Kammersangere.
I 2002 startet han Østfold Symfoniorkester som han fremdeles dirigerer. Han ledet Oslo Telemark Symfoniorkester fram til 2012. Fylling arbeider som lektor i blant annet dirigering, komposisjon og arrangering. Han er ellers seminar- og kursholder, dommer ved konkurranser, og har vært engasjert som dirigerings- og gehørlærer i regional kordirigentopplæring i regi av Norges Korforbund. Han har også lærer- og sensoransvar i forbindelse med Norges musikkhøgskoles desentraliserte høgskoleutdanning i dirigering. Han har hatt en rekke dirigerings- og konsert-prosjekter i inn- og utland, bl. a. Sverige, England, Frankrike, Polen, Ukraina, Sør-Afrika og USA.

Inkludert i festivalpass


Hekla Stålstrenga


Lørdag 11. juni 14-17 Korseminar med Hekla Stålstrenga

Sted: Svolvær Kirke

Siden det er over 400 deltakere på seminaret kan de dessverre ikke stå sammen med Hekla Stålstrenga på scenen på banketten (fysisk umulig). Deltakerne synger derfor fra publikum.
Deltakerne trenger ikke forberede seg før de kommer til seminaret. Notene Hekla Stålstrenga skal gå igjennom på seminaret er: "Har du fyr", "Vise ved vintersolkverv" og "Akk o ve". Deltakerne får utdelt arbeidsnoter når de kommer til seminaret. Disse må leveres inn igjen når seminaret er over. Hvis man ønsker det kan man få kjøpe notene via en digital link på forhånd - men det er opp til hver enkelt. Dette betaler i sånne fall deltakerne selv. Her er linken.

Hekla Stålstrenga er musikken fra nord. Et band som gjennom de siste 10 år, sakte men sikkert har bygd seg opp til å bli et nasjonalt fenomen. Alltid med musikken fra nord som sin grunmur. Med låter som “Har du fyr”, “Båtbygger Jo”, “Folketonen” og “Vise ved vintersolkverv” har de også funnet sin plass på norsk radio sine spillelister. Etter sin famøse bobilturné i 2012 er de også blitt allemanseie, og veien fra små samfunnhus i Nordland til et utsolgt Operahus i Oslo viste seg å ikke være så lang som man kanskje skulle tro. 10 år er gått siden første konsert og i 2015 blir dette feiret. Med nye konserter, ny musikk og nye ord. Alt fra nord.

Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele), Tore Bruvoll (gitarer), Anne Nymo Trulsen (sang og trøorgel), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer). Bandet er helnordnorsk og opptatt av å ivareta de nordnorske sangtradisjonene og skattene som der finns, så vel som å skape ny musikk til gamle tekster. Samtlige medlemmer er profesjonelle og høyt profilerte musikere som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innenfor sin sjanger. På dette seminaret vil noen av bandmedlemmene være med på å innøve låter som deltakerne får være med å fremføre sammen med Hekla Stålstrenga på banketten lørdags kveld.

NRK hadde 24. april 2013 premiére på ”Reinhekla Magi”, en livlig ektefølt dokumentar om bandet.

Du kan se dokumentaren HER!

Inkludert i festivalpassLørdag 14-17 KORTRØKK med Marius Holth
Sted:
I workshopen KOR-TRØKK presenterer Marius Holth grunnleggende vokal teknikk på en praktisk måte, der deltagerne får prøve ut forskjellige måter å synge på med stort fokus på å få stemmen fram, få opp volumet og treffe toner. Man jobber med grunnleggende prinsipper som støtte, avspenning, finne kjernen i stemmen etc.  Det vil også bli gitt innføring i hvordan man kan synge med pop- og rock "sound" i kor-sammenheng. Vi innstuderer sanger som er enkle å lære, har relativt lite tekst og som belyser det å synge med "TRØKK" i kor.

Deltakerne trenger ikke forberede seg før de ankommer seminaret. Arbeidsnoter vil bli delt ut når deltakerne ankommer. Disse må leveres inn igjen ved seminarets slutt.

Inkludert i festivalpass

                333x137xNordlaks.png.pagespeed.ic.YXoKkX5zDX.png                                   EidfjordSjofarm.png