Logo LF2018 lang.jpg


Torsdag 7. juni​:

Tre ulike turer for å se vakker Rogalands-natur. 


Torsdagen tilbyr vi to ulike turer for å vise frem noe av den flotte naturen som finnes like utenfor Stavanger. Det er grunn til å tro at den enkelte korist vil ha ulike meninger om hvilken tur som er mest interessant. Derfor legger vi for alle tre turene opp til individuell påmelding. Det er også grunnen til at vi har valgt å kun synge fellessanger på disse turene. Noter til utvalgte sanger vil bli tilsendt i god tid. Turene starter først kl. 13.00/14.00, slik at dere har mulighet til å reise til Stavanger torsdag morgen.​


Tur til Prekestolen

Prekestolen.jpg

Foto: Marit Husebø​

Oppmøte kl. 13.15. Avgang kl. 13.30​:​. Tur til Prekestolen - Spektakulær gåtur i høyden.

Krav til grei fysisk form og gode tursko. Båt fra Stavanger til Tau, buss derfra til Prekestolhytta hvor turen går på merket løype til Prekestolen. Tilbake ca. kl. 21.00.  Pris kr. 450,- inkl. enkel niste/turmat​


Vi tar ferje fra kaien i Stavanger Sentrum. Det står busser og venter på Tau, som vil kjøre oss til startstedet for gåturen opp til Preikestolen. Turen hit tar ca. en time.

Selve gåturen er under 4 km hver vei, o​g det er 330 høydemeter å forsere.

Det er i løpet av turen 2 bratte stigninger, som kan gjøre turen krevende for noen. Ellers er dette en enkel tur å gå, med mange stier og trapper laget av Sherpaer de siste årene. De med høydeskrekk må vurdere om dette er noe for dem, da det på siste stykket av veien, og på selve Preikestolen er ganske så luftig. En fantastisk utsikt over Lysefjorden 600 meter under er belønningen for å ta denne turen.

Turen er Norges mest populære og man kan regne med at man til tider må gå i kø.

Oppe på selve Preikestolen spiser vi nisten vår. Selvfølgelig er det også her vi skal synge.

Krav til ok fysisk form, turtøy, gode sko, liten tursekk og vannflaske. Alle får utdelt nistepakke.


Tur til Flor og Fjære​

florogfjere.jpg

Foto: Kristi Våland Tveit

​​​​Båtavgang fra Stavanger kl. 13.00. Tur til Flor og Fjære, en eksotisk tropehage på øya Sør-Hidle. Turen inkluderer omvisning i hagene og nydelig buffet fra stedets restaurant. Tilbake i Stavanger ca. kl. 18.00. 

Pris kr. 1090,-

​​

Den siste av turene går til Flor og Fjære. Dette er noe så uvanlig som en tropisk øy, midt i fjorden rett utenfor Stavanger. Her settes det årlig ut over 50.000 sommerblomster. Her er det stor idyll med hager, palmesus over hvite sandstrender og en flott restaurant kjent for sin nydelige servering.

Det er opplegg med omvisning i hagen, god tid til å rusle rundt for seg selv og det er satt av god tid til å nyte en rikholdig lunsjbuffet i restauranten.

Turen er et must for hage-entusiaster og alle andre som liker vakre hager.​


 

​