Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > Landsfestivalen for kor 2020 > Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her får du svar på ofte stilte spørsmål. Og litt til. Fant du ikke det du lette etter, send oss en e-post til LF2020@kor.no.  Når siden blir oppdatert markerer vi med rødt de punktene som er nye eller justert. 

Oppdatert 4. februar

Påmelding, deltakelse og betaling


Jeg skal synge i to deltakende kor. Må jeg betale betale dobbelt deltakeravgift? (oppdatert 4. februar)
- Nei, slett ikke. Siden deltakeravgift er knyttet til deg som person trenger slik avgift bare betales én gang: én festivalkontingenten og ett festivalpass. Du må velge hvilket kor du ønsker å stå som påmeldt for.  Det er blant annet det koret du sitter sammen med på sangerfesten.  Og en ting til; vi klarer ikke å ta stilling til eventuell konsert-kollisjoner. Til det er det for mange sangere og kor påmeldt. OK?

Kan vi melde oss på selv om fristen var 1. november?
- Med svært stor deltakelse, er landsfestivalen fulltegnet. Hvis noen av de påmeldte korene trekker seg, kan det være rom for andre kor. Derfor; sett gjerne koret ditt på venteliste som du finner lenke til under Praktiske opplysninger. Kor på venteliste får svar etter 15. februar.

Når bør vi komme til T
rondheim?
- Kom på torsdag! Spesielt dersom du ønsker å synge i Nidarosdomen. Hovedkonserten vår Kor i katedralen starter i Nidarosdomen torsdag 4. juni på ettermiddagen. Se programmet her.

Når er fristene
for betaling, endelig påmelding av deltakerantall og innsending av noter?
- Du finner alle fristene korene og vi som organiserer dette skal forholde oss til under Praktiske opplysninger.
Når
korene får tilsendt faktura, frist for å betale den, når ulike skjemaer kommer, når fristen er for å sende tilbake....
Du kan være trygg på at du finner datoer for når du skal gjøre noe og når du kan vente å få noe. 
Fristen nærmest i tid er alltid markert med rød skrift.

Kan jeg delta som enkeltsanger?
- Landsfestivalen er for kor, så det er dessverre ikke mulig for enkeltsangere å melde seg på. 

Sang og konserter

Hvilke konserter kan vi melde oss på?
- Alle kor skal få anledning til å synge på to gode, innendørs arenaer, inklusive Nidarosdomen dersom dere ønsker det.  Se programmet her.  På lørdagens arrangement "Mats Berg - fra perm til perm" er det bare å møte opp eller gå innom. Vil koret synge ute i byrommet, er det muligheter for det.   

Når kan vi melde oss på de ulike arrangementene? (oppdatert 2. februar)
- I uke tre fikk alle dirigentene og korenes kontaktpersoner informasjon om flere av konsertene korene kan melde seg på.  De fikk også lenke til skjema for tilbakemelding; skjema 1. For påmelding til de øvrige aktivitetene sendes skjema 2 ut 1. mars.  

Får alle kor mulighet til å synge i Nidarosdomen?
- Hvis koret ditt kommer til Trondheim torsdag ettermiddag kan vi garantere at dere får synge i Nidarosdomen. Kor som kommer først på fredag er ikke garantert å få synge som eget kor i Nidarosdomen. Alle kor og korister får imidlertid delta i fremføringen av Bergtatt under åpningskonserten på fredag.

Får vi mulighet til å ha oppvarming i forkant av konsertene? (oppdatert 2. februar

- Ja. Alle kor får tilgang til et rom for oppvarming før egen konsert i Nidarosdomen og en verdslig konsert. 

Hvor ligger konsertlokalene?
Tar du utgangspunktet i statuen av Olav Tryggvason midt på torget ser du både Vår Frue kirke, Nidarosdomen og Byscenen. Frimurerlogen ligger Vår Frue kirke, og Royal Garden 6 minutter gå derfra. Øysteinsalen og Herresalen ligger i Erkebispegården ved Nidarosdomen. Det tar sju minutter å gå fra Vår Frue Kirke til Nidarosdomen. Det er korte avstander i Trondheim sentrum, sjø. Når vi nærmer oss festivalen, skal vi legge ut et godt kart som viser tydelig hvor de ulike konsertarenaene ligger.

- Vi behøver akkompagnatør. Kan dere hjelpe oss med det? (oppdatert 2. februar)
Kor må i utgangspunktet skaffe musikere selv, men vi skal lage en liste over aktuelle pianister. Listen blir lagt ut 1. mars på siden For dirigenter og ledere.

Hvorfor skal jeg dra på landsfestivalen?
- Du får kjenne hvordan det bruser i blodet når du synger med koret ditt i Nidarosdomen i Trondheim. "En by som har hjerte og rom for så mang, og ei utmerka elv te å spøtt i."


Hotell og overnatting

Hvor kan vi overnatte?
- Når koret ditt ble påmeldte ble antall sangere, ønske om type rom (enkelt/dobbelt) og ønsket prisklasse notert i  påmeldingsskjemaet. Alle hotellene ligger sentralt i Trondheim sentrum.
Prisene og annen informasjon finner du under Praktiske opplysninger.

Kan jeg bestille hotell selv?
- Nei, ikke gjør det. Landsfestiavlen har reservert alle ledige rom i sentrum av Trondheim. Derfor ber vi deg om å la koret bestille gjennom påmeldingsskjemaet.  

Jeg skulle gjerne så pratet med noen om hotell og overnatting...

- Det er du velkommen til å gjøre. Du finner rett kontaktperson og kontaktinformasjon under Kontakt oss.


Transport og forflytning

Hvor kan vi parkere bussen vår? (oppdatert 2. februar)
- I løpet av mars har vi endelig oversikt over hvor mange busser som kommer rullende mot Trondheim. Da vil vi oppdatere dette punktet under Spørsmål og svar. 


Mat og hygge

Når er sangerkroene åpne? (oppdatert 2. februar)
- De er åpne torsdag og fredag, og du finner klokkeslettene i programmet. Stedene er Alma's bar & kjøkken, Byscenen og Royal Garden. Dette blir livlige møteplasser og det kommer til å bli trønderkro med høy allsangfaktor. Alma's og Byscenen ligger i samme hus i Prinsenkrysset, et kvartal unna torget. Royal Garden ved Nidelvens bredd 10 minutter gange fra Alma's.

Hvor
kan koret spise? (oppdatert 2. februar)
- Vi har altså svært mange hyggelige restauranter og kaffeer i Trondheim. Vi har valgt oss noen samarbeidspartnere som skal få jobbe fram kortilbud til oss. Dette er restauranter og tilbud korene kan velge å benytte seg av. Mer informasjon om hvem de er kommer innen 1. mars. 


Trondheim - til inspirasjon

Hva er det lurt å gjøre i Trondheim? Når jeg ikke skal synge, altså.
- Du kan besøke sangerkroene, rusle litt rundt på det nyoppussede torget, gå innom Ravnkloa, gå en tur bort til gamle bybro, spasere litt på Bakklandet... Der finner du forresten Trampe også. Mulighetene er mange.
Så kan du jo ta med det et par gode sko i bagasjen og gå Hjertepromenaden? <3

Hva er hjertepromenaden? 
- Ser du på midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte - omslynget av Nidelven og kanalen.
Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over fire kilometer som slynger seg rundt midbyen. I løpet av en times spasertur kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. Her finner du kart over Hjertepromenaden.

Æ e Trønder
Klikk deg inn og la deg inspirere av videoen Æ e trønder. Det er bare SÅ mange sjarmerende trøndere der. 
Så er du velkommen innom promoteringsfilmen til LF2020 igjen.