Skip Navigation LinksKor > Aktiviteter > Landsfestivalen for kor 2020 > Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Her finner du svar på noe av det du kanskje lurer på.
Finner du ikke det du leter etter, send oss en e-post til LF2020@kor.no.

Påmelding og deltakelse

Når bør vi melde oss på?
- Meld koret på så snart du ønsker det, selv om fristen er 1. november. Det er et annet stort arrangement i Trondheim samtidig som vårt. Det er rift om hotellplassene. Det er godt å vite at vi har sikret plass til alle som ønsker å delta. Kikk innom siden Korene som deltar, så ser du hvor mange vi er så langt. :-)

Hvordan melder vi oss på?
- Du finner påmeldingsskjema under Praktiske opplysninger. Der finner du også de forskjellige fristene.

Kan jeg delta som enkeltsanger?

- Beklager. Landsfestivalen er for kor, så det er dessverre ikke mulig for enkeltsangere å melde seg på.

Kan koret mitt delta selv om vi ikke er medlem av Norges korforbund?
- Absolutt. Men vi prioriterer medlemskorene våre, og sikrer at de får plass. Meld på koret ditt, så kontakter vi etter at påmeldingsfristen 1. november om dere får plass. Vil du vite mer om Norges korforbund? Klikk innom Om oss.

Når bør vi komme til Trondheim?
- Kom på torsdag! Spesielt dersom du ønsker å synge i Nidarosdomen. Hovedkonserten vår - "Korvake" - går i Nidrosdomen torsdag 4. juni ettermiddag og kveld . Se programmet her.

Sang og konserter

Hvor ligger konsertlokalene?
Ta utgangspunkt i statuen av Olav Tryggvason på torget. Da ser du både Vår Frue kirke og Nidarosdomen.

Frimurerlogen ligger ved Vår Frue kirke, Rådhussalen i Trondheim Folkebibliotek er like ved Frimurerlogen, Øysteinsalen og Herresalen ligger i Erkebispegården ved Nidarosdomen. Det tar sju minutter å gå fra Vår Frue Kirke til Nidarosdomen. Det er korte avstander i Trondheim sentrum, sjø.

Hvorfor skal jeg dra på landsfestivalen?
- Du får kjenne hvordan det bruser i blodet når du synger med koret ditt i Nidarosdomen i Trondheim. "En by som har hjerte og rom for så mang, og ei utmerka elv te å spøtt i."

Hvilke konserter kan vi melde oss på?
- Alle kor skal få anledning til å synge på to gode, innendørs arenaer. Inklusive Nidarosdomen dersom dere ønsker det. Etter påmeldingsfristen 1. november, blir det sendt ut informsjon om de ulike konsertene med mulighet til å melde seg på. Se programmet her.
På lørdagens to arrangement "God morgen, Norge" og "Mats Berg - perm til perm" er det bare å møte opp eller gå innom.

Hotell og overnatting

Hvor kan vi overnatte?
- Ved påmelding meldte koret på antall sangere, ønske om type rom (enkelt/dobbelt) og ønsket prisklasse. Etter påmeldingsfristen 1. november, blir korene kontaktet med hvilke hotell de er tildelt. Alle hotellene ligger sentralt i Trondheim sentrum. Priser finner du under Praktiske opplysninger.

Kan jeg bestille hotell selv?
- Nei, ikke gjør det. Landsfestiavlen har reservert alle ledige rom i sentrum av Trondheim. Derfor ber vi deg om å la koret bestille gjennom påmeldingsskjemaet du finner under Praktiske opplysninger.

Mat og hygge

Når er sangerkroen åpen?
- Godt spørsmål, men litt tidlig kanskje?! :-) Det skal vi svare på når det nærmer seg. En ting er i alle fall sikkert; der kommer vi til å ha det trivelig! Det blir trønderkro med høy allsangfaktor. Stedet er Alma's bar & kjøkken og det skal bli en livlig møteplass fra lunsj til sen kveld. Almas's ligger i Prinsenkrysset, et kvartal unna torget.

Så litt om Trondheim

Hva er det lurt å gjøre i Trondheim? Når jeg ikke skal synge, altså.
- Du kan besøke festivalkroen, rusle litt rundt på det nyoppussede torget, gå en tur bort til gamle bybro, gå innom Ravnkloa... spasere litt på Bakklandet. Der finner du Trampe også. Mulighetene er mange. Så kan du jo ta med det et par gode sko i bagasjen og gå Hjertepromenaden? <3

Hva er hjertepromenaden?
- Ser du på midtbyen fra oven, ser du at den faktisk ligner et hjerte - omslynget av Nidelven og kanalen.
Det som på folkemunne kalles "Hjertepromenaden" er en flott og urban turløype på litt over fire kilometer som slynger seg rundt midbyen. I løpet av en times spasertur kan du oppleve en fantastisk utsikt mot fjorden, Nidarosdomen, marinen og Bakklandet. Her finner du kart over Hjertepromenaden.