​Instruktører​ SKS 2013


Instruktører på Korsangerkursene:Birgitte Rosenberg (N) (Korsangerkurs Klassisk/folketoner)

Birgitte har sin utdannelse fra høgskolen i Telemark der hun studerte folkemusikk i to år. Hun har også dirigentutdannelse fra musikkonservatoriet i Tromsø, og har hatt Ragnar Rasmussen som lærer i en årrekke. Jobber som sanger og kordirigent på mer enn full tid, og stortrives med å jobbe med kor på alle nivåer. Reiser en del rundt og jobber med kor og dirigenter på prosjekter og helgeseminarer. 
Hun har dirigert mannskor, ungdomskor, og blanda kor. Bl a Vestoppland kammerkor. Holder nå på med oppstarten av et veldig lovende nytt kor: Kammerkoret Dåm.


Vivianne Sydnes (N) (Korsangerkurs Klassisk viderekomne)

Vivianne er førsteamanuensis i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og har vært domkantor i Nidaros domkirke med hovedansvar for Nidaros domkor. Hun er mye brukt som instruktør og ikke minst som dommer ved korkonkurranser i inn- og utland.


Jesper Holm (DK) (Korsangerkurs Rytmisk)

Jesper Holm er utdannet kor- og ensembleleder fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Jesper er en av foregangsmennene innen vokaljazzsjangeren i Danmark. Han er leder for vokalensemblet Touché, arrangør for Radiopigekoret, og sanger i vokalgruppen Vocapella.


Vokalgruppen Pitsj (N) (Vokalgrupper)

Sangerensemblet Pitsj består av fem sterke jentestemmer. Pitsj fremfører sofistikerte tolkninger av pop-, jazz- og viseskatter, kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn. Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer.

Tre av medlemmene i vokalgruppen Pitsj; Benedikte Kruse, Anine Kruse Skatrud og Anja Eline Skybakmoen vil ha hver sin gruppe på 12 personer på Sommerkorskolen.


Instruktører på Dirigentkursene:Ketil Jule Bjørnstad Belsaas (N) (Dirigentkurs Basis)

Ketil er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt samt korpedagogikk fra Høgskolen i Hedmark. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole.


Øystein Fevang (N) (Dirigentkurs Viderekomne)

Øystein Fevang har lang erfaring som sanger og dirigent, og er fast dirigent for Oslo Filharmoniske kor. Han ledet kammerkoret Ensemble 96 i ti år, og ble i 2007 nominert til Grammy Awards, for innspillingen Immortal Nystedt. Samme år mottok han, sammen med Ensemble 96, Norges Korforbunds ærespris "Korprisen". Mange husker nok Fevang fra TV-serien "Den syngende bydelen", som gikk på NRK1 i 2008. Øystein Fevang er også en stor Queen-fan, og hans hyllestkonsert "We will rock you! - a Queen tribute" har fylt store konsertsaler over hele landet, sist gang for 2.000 publikummere på Landsfestival for kor i Stokke i 2011.


Anci Hjulström (S) (Dirigentkurs Scenisk)

Anci er utdannet i Scenisk Sång på Individuell Musikerlinje på Musikhögskolan i Göteborg, på Larssons Teaterakademi samt Teaterverkstan i Stockholm. Hun er bl.a.frilans sanger/artist/regissør/pedagog i Musikalsk Scenisk Kommunikation og Musikdramaturgi.

Vokalpedagoger


Wenche Helgesen og Siv Cathrine Johansen vil være med under Sommerkorskolen som vokalpedagoger, og tilbyr 1 time individuell sangundervisning til deltakere som ønsker dette.

Wenche Helgesen har sin bakgrunn fra musikkonservatoriet i Tromsø og Trondheim (1995). Hun har hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo hvor hun skrev om ulike klangidealer innen tolkning av lieder. I 2010 avsluttet hun 1-year Singer Course at Complete Vocal Institute (Cathrine Sadolin). I dag er hun ansatt som kulturskolekonsulent ved Nord-Jarlsberg. 

Hun dirigerer Vestfold operakor, har lang erfaring som sangpedagog og virker som freelance-sanger. Wenche har sunget i Ensemble96, Uranienborg vokalensemble og Oslo Filharmoniske kor.

Siv Cathrine Johansen jobber til daglig ved musikklinjen på Heggen vgs. i Harstad. Hun er utdannet sangpedagog fra konservatoriene i Stavanger og Birmingham, England. Sommeren 2011 var Siv en av fire sangpedagoger på Sommerkorskolen, og under Landsfestivalen for kor i Harstad 2012 hadde hun ansvaret for fellesoppvarmingen hver morgen, samt «KorAleina». Våren 2014 skal hun være musikalsk leder for prosjektet «Funky Music» i regi av NKNord.

Hun har også vært aktiv som kordirigent siden høsten 1997, og har tatt videreutdanning innen direksjon i to runder; først hos Ragnar Rasmussen i Tromsø 2003/2004, og senest med Håvard Forvemo i Trondheim 2010/2011. I dag er hun musikalsk leder og dirigent for Sangkoret Lurlokk i Harstad.​