​​​​​​​​​​Banner SKS2014.jpg

​Våre instruktører


Inger Pernille Stramrud

​​​​Inger Pernille (Nille) jobber til daglig i Norges Korforbund som musikkfaglig korkonsulent i regionene NK Sør-Øst og NK Vest. Utenom dette har hun dirigert Solheimskoret fra Ringsaker i mange år, og nå skal hun også overta dirigentstokken i Elverum Mannskor​​.

Det er Inger Pernille og Solheimskoret som har igangsatt arrangementskonkurransen "Prøysen i kor", for å få fram gode korarrangement på Prøysens populære sanger. Og nettopp disse nye arrangementene vil Nille bruke på kurset "Prøysen i kor" for korsangere.

Prøysen-kurset utgår dessverre pga for få påmeldte!

Nille_3.jpg 

Foto: Roar Barros-Ødegård


Bob Chilcott

Bob Chilcott, beskrevet av The Observer som "en moderne helt av britisk Choral Music", har blitt en av de mest spilte komponister av kormusikk i verden. Han har en stor katalog av verk utgitt av Oxford University Press som gjenspeiler hans brede smak i musikkstiler og hans engasjement for å skrive musikk som er både sangbar og kommunikativ.

Fra sin katalog av større verk, ble Salisbury vesper, skrevet i 2009, første gang fremført av over 600 sangere og aktører i Salisbury Cathedral. Hans Requiem, av 2010 har nå blitt utført i seksten land, og hans store kantate, The Angry Planet, ble urfremført i 2012 BBC Proms med 550 voksne og unge sangere. 
Av hans mindre arbeider , forblir A Little Jazz Mass en favoritt med kor rundt om i verden som gjør mange av hans stykker for barnekor, inkludert stykket med tegnspråk, Kan du høre meg? som ble fremført på 2004 Song Festival i Estland med over 7000 barn.

Mellom 1997 og 2004 var han dirigent for koret  The Royal College of Music i London, og siden 2002 har han vært første gjestedirigent for BBC Singers. Han har vært privilegert til å jobbe med mange kor i rundt 30 land i løpet av de siste ti årene. I løpet av de neste atten månedene vil han reise til Russland, Canada, USA, Japan, Tsjekkia, Tyskland, Nederland, Italia, Sverige, Danmark og Norge. Bob skal være instruktør for viderekomne korsangere!

Bob lite.jpg

Foto: ​​Vicky Alhadeff


​Pitsj: Benedikte Shetelig Kruse og Anja Eline Skybakmoen

​​​Dette var et nytt kurs på SKS2013, og vi var så fornøyde at vi ønsket å ha med oss 2 av jentene fra vokalgruppa Pitsj igjen som vil ha 2 kurs for vokalgrupper. Benedikte er​ sanger, sangpedagog og skuespiller, og har variert erfaring fra både teater og fjernsyn. Hun har også jobbet mye med pedagogiske musikkopplegg for barne- og ungdomskor sammen med Anja Eline Skybakmoen som skal ha det andre kurset for vokalgruppe. Anja var med oss på Sommerkorskolen i 2013, og vi gleder oss til å ha med Pitsj-jentene.​

Anja vil ha kurset for de erfarne vokalgruppe-sangere, mens Benedikte​ skal jobbe med de som har ingen eller lite erfaring fra vokalgruppe.

Pitsj_BenedikteKruse_Foto-LiseFalch.jpgPitsj_AnjaElineSkybakmoen_Foto-LiseFalch.jpg

Benedikte Kruse og Anja Eline Skybakmoen. Foto: Lise ​Falch​


Ketil Jule Bjørnstad Belsaas

​Ketil var med oss på Sommerkorskolen i 2013, og vi fikk mange bra tilbakemeldinger på ham som instruktør på Basis-kurset for dirigenter. 

Ketil er en inspirerende trønder med en solid utdannelse: ​

  • ​Studert musikk v/ Universitetet i Trondheim  
  • Korpedagogikk  v/ Lærerhøyskolen i Hedmark 
  • Musikk hovedfag v/Universitetet i Oslo og  
  • Korledelse hovedfag v/ Norges Musikkhøyskole​

Ketil er dirigent for Kammerkoret Collegium Vocale på Hamar​ som gjorde rent bord på den internasjonale sangkonkurransen ved Gardasjøen i oktober 2013. Han dirigerer også ​Kongsvinger Blanda Kor - og driver nettstedet Korpedagogen -som er et verktøy for å øve inn sanger.​

Ketil-Jule_Bjørnstad_Belsaas_foto.jpg


Marit Tøndel Bodsberg


Marit ble ansatt som fast dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening i 2009, etter å ha vært vikarierende dirigent for koret siden høsten 2008. Marit er født og oppvokst på Byneset i Sør-Trøndelag. Hun har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte.

I 2005 ble hun, som eneste student, tatt opp til masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole, hvor hun avsluttet sine studier våren 2008. I disse årene har hun også vært Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor.

Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Gjøvik Sinfonietta, Mjøsmusikk, Oslo Kammerkor og Musikkhøgskolens Kammerkor. I tillegg til å være kunstnerisk leder og dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening, er hun kormester i RingsakerOperaen, og kunstnerisk leder og dirigent for Vestoppland Kammerkor.

Marit har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser med sine kor. Under hennes ledelse har KSS utviklet seg til nye høyder. Høsten 2012 ble hun tildelt Dirigentprisen under NM for kor.

Marit 1 Photo Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS crop.jpg

Photo: Anna-Julia Granberg – BLUNDERBUSS


Øystein Fevang

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og er i siden 2006 dirigent for Oslo Filharmoniske Kor. Som dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i ti år, gjorde han seg bemerket med en rekke urfremførelser og kritikerroste plateinnspillinger. I 2006 ble Fevang nominert til verdens største musikkpris; Grammy Awards. Året etter mottok han, sammen med Ensemble 96, Norges korforbunds ærespris. 

I tillegg til et stort klassisk repertoar, har Øystein Fevang gjort mange store rockeoppsetninger, og spesielt hans "We will rock you! - a Queen tribute" har hatt stor suksess, med tilsammen 14.000 publikummere. Mange husker nok også Fevang fra TV-serien "Den syngende bydelen", som gikk på NRK1 i 2008. Siden 2009 har Fevang vært sterkt involvert i å bygge opp Gamlehorten Gjestegård i Horten, et kultur og kurssted som spesialiserer seg spesielt på å legge til rette for korseminarer.

of.jpg

​Foto: Ingrid Sk​aare, NRK​


Mogens Dahl

Mogens Dahl er kjent for mange SKS-ere da han har vært på Toneheim 2 ganger tidligere, senest 2012.
 

Mogens Dahl er en dansk dirigent, grundlægger og ejer af Mogens Dahl Koncertsal og dirigent af Mogens Dahl Kammerkor. Dirigentuddannet 1983. Har undervist ved konservatoriet i Århus og Aalborg Universitet. Fra 1991 var han syngemester på Den Jyske Opera.

Han har desuden dirigeret TV- og radioproduktioner og sceniske produktioner bl.a. på Aarhus Teater, Den Anden Opera, Staatstheater Kassel Opernhaus, Den Fynske Opera og Stockholms Opera.

I 2005 fik Mogens Dahl chancen for at realisere drømmen om sit eget koncerthus. Det blev starten på Mogens Dahl Koncertsal, der drives som Nordens eneste private koncerthus for klassisk musik. Sideløbende hermed dirigerer han også sit eget professionelle kammerkor.

Mogens Dahl Kammerkor har etableret sig på den danske scene med en stribe cd-udgivelser, samt turnéer og koncerter i både Danmark og udlandet, heriblandt en årlig opførelse af Händels Messias i Holmens Kirke i København.​

Mogens Dahl er også ofte aktiv uden for Danmarks grænser. Både på turnéer med sit eget professionelle kor og som gæstedirigent i mange sammenhænge. Ved Olavsfestdagene i august sidste år dirigerede han et kor bestående af Norges domkirkesangere i en opførelse af Rachmaninovs mariavesper i Nidarosdomen i Trondheim

 

Mogens_Dahl_foto_Mathias Chistensen.jpg

Foto: Mathias Christensen​​


vokalgruppe_SKS2013.jpg

Bilde av kursdeltakerne på vokalgruppe med Wenche Losnegård, SKS2013. Foto: Roar Barros-Ødegård