​​​​​​​​​​​​​​​

​Våre instruktører


Anders Edenroth​

Anders Edenroth har skrevet mange av sangene for The Real Group og har også arrangert mye for andre kjente artister. Han har blitt tildelt stipend fra Det svenske nasjonal kulturråd og svensk Performing Rights Society STIM flere ganger. Gjennom årene har han utviklet og produsert album for andre artister samt arrangert musikk for andre vokalgrupper, storband, symfoniorkestre og sceneshow. Fra 1989 har han vært en fulltids sanger med The Real Group, opptrådt i mer enn 40 land, og spilt inn 17 album, mange produsert av han.Vivianne Sydnes

Vivianne er nylig ansatt som domkantor i Oslo, og er dirigent for Kammerkoret Nova og Norges Ungdomskor. Hennes siste cd-utgivelse med Nidaros domkor Out of Darkness av Torbjørn Dyrud har fått strålende kritikker i nasjonal og internasjonal presse. Vivianne Sydnes overtar som kunstnerisk leder av Oslo Domkor. Hun er også ofte brukt som instruktør ved kor- og dirigentkurs i Norge og i utlandet, og er også engasjert som gjestedirigent, blant annet i Det norske solistkor.

Vivianne.jpg​​


Anine Kruse Skatrud


Anine Kruse Skatrud (f.1977) er utdannet sanger og musikkpedagog ved Norges Musikkhøgskole, og fullførte i 2007 sitt Mastergradsstudium i dirigering. Hun har tidligere vært dirigent for bl.a. Oslo Nye Ungdomskor, Bærum Pikekor, Ensemble 96 og Bærum Vokalensemble. Med sistnevnte har hun vunnet flere førstepriser både i landsdekkende og internasjonale konkurranser, og samarbeidet med artister som Jan Eggum, Sigvart Dagsland og Lars Lillo-Stenberg.

Anine Kruse Skatrud har lang erfaring som kurs- og seminarholder, både i stemmebruk, korsang, vokaljazz og dirigering.  I flere år har hun også undervist i kordidaktikk ved Norges Musikkhøgskole, og hun njobber som sagpedagog ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole.

Som sanger er Anine Kruse Skatrud mest aktuell med vokalgruppen Pitsj, som denne høsten lanserer sitt tredje album: SNØ.  Hun turnerer også mye for Rikskonsertene, nå sist med en produksjon i Brasil denne høsten. I tillegg gjør Anine mye studiojobbing, og er både sanger og skuespiller i en rekke kjente tegnefilmer.
Urš​a Lah

Urša Lah er utdannet ved Musikkakademiet i Ljubljana, og har også studert kordireksjon ved Universitetet i Tromsø. I perioden 1993 til 2009, har hun som dirigent for korene Mixed Youth Choir Veter (Jeunesses Musicales Ljubljana), APZ Tone Tomšič (University of Ljubljana) vunnet mange premier og dirigentutmerkelser  ved prestisjefylte nasjonale og internasjonale korkonkuranser. Dette inkluderer den mest prestisjetunge av dem alle; European Grand Prix (Debrecen 2008). Som dirigent for Det Slovenske Radiokoret (1998-2002) har hun dirigert mange urfremføringer av Slovensk samtidsmusikk, både vokale og instrumentale verker. Som en anerkjennelse for sitt arbeid med kormusikk mottok hun i 2009  Ljubljanas høyeste pris for kultur, samt høyeste utmerkelse fra "Forbundet for kulturelle aktiviteter i Slovenia". Hun flyttet til Norge høsten 2009, og er i dag Kormester i Nordnorsk opera og symfoniorkester, og hun dirigerer Finnmark operakor og Vokalensemblet ved Musikkkonservatoriet i Tromsø, hvor hun også underviser i korledelse. Hun holder jevnlig seminarer for kordirigenter  og er medlem i juryer for internasjonale korkonkuranser, også på det høyeste nivået (EGP). I tillegg er hun gjestedirigent ved flere anerkjente ensembler og en av to kunstneriske ledere for det internasjonale "Utopia & Reality Chamber Choir". ​Marit Tøndel Bodsberg

Marit ble ansatt som fast dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening i 2009, etter å ha vært vikarierende dirigent for koret siden høsten 2008. Marit er født og oppvokst på Byneset i Sør-Trøndelag. Hun har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte.

I 2005 ble hun, som eneste student, tatt opp til masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole, hvor hun avsluttet sine studier våren 2008. I disse årene har hun også vært Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor.

Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det Norske Solistkor, Vocal Art, Gjøvik Sinfonietta, Mjøsmusikk, Oslo Kammerkor og Musikkhøgskolens Kammerkor. I tillegg til å være kunstnerisk leder og dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening, er hun kormester i RingsakerOperaen, og kunstnerisk leder og dirigent for Vestoppland Kammerkor.

Marit har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser med sine kor. Under hennes ledelse har KSS utviklet seg til nye høyder. Høsten 2012 ble hun tildelt Dirigentprisen under NM for kor.

Marit 1 Photo Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS crop.jpg

Photo: Anna-Julia Granberg – BLUNDERBUSS


Ragnar Rasmussen

Rasmussen er utdannet kirkemusiker ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har undervist i musikk og direksjon i mange år i skoleverket. Rasmussen er i dag professor i kordireksjon ved, Universitetet i Tromsø, Nordnorsk musikkonservatorium. Tidligere har Rasmussen undervist ved Norges musikkhøgskole i 2 år. Studieåret 2007 til 2008 var han gjesteprofessor ved Musikkakademiet, Universitetet i Ljubljana, Slovenia.​

​​


Frank Havrøy​​

Komponist, sanger og medlem av vokalgruppa Nordic Voices vil være med som sangpedagog og tilby sin kompetanse til kursdeltakerne.​

Frank Havrøy jobber nå frilans og er en meget ettertraktet sanger. Han er en ofte benyttet solist i de fleste konsertsammenhenger, konserter med både verdslig og kirkelig preg, og har deltatt i flere operaoppsetninger rundt om i landet. Frank har også deltatt på en rekke av landets festivaler, og har også bidratt på plate- og radioinnspillinger, blant annet under radio/plate-innspillingen av Arne Nordheims "Draumkvedet".

Frank Havrøy har vært med i det nå meget anerkjente vokalensemblet nordic voices siden sommeren 1997.

Frank arbeider også som komponist, og har en rekke verker bak seg.

Frank er utdannet sanger fra Østlandets musikkonservatorium og Statens Operahøgskole, og hatt Folke Bengtsson, Svein Bjørkøy, Oren Brown og Susanna Eken som lærere. Han jobber nå frilans og er en meget ettertraktet solist i konsertsammenheng i Norge.​​

Frank Havrøy av Guri Dahl.jpg


Guttesangere_SKS2014.jpg