Forside / Aktiviteter / Sommerkorskolen / Korsangerkurs

Korsangerkurs

Korsangerkurs

Kurs 1: Korsangerkurs med Øystein Fevang

Øystein Fevang


Vår egen Øystein Fevang skal på Sommerkorskolen ha et klassisk korsangerkurs. Med stor kunnskap, musikalitet og ikke minst humor vil Øystein lede oss inn i et repertoar som representerer flere komponister og uttrykk. Noen favoritter er James MacMillan, Ola Gjeilo, Geirr Tveitt, Kjell Mørk Karlsen og Gisle Kverndokk. 

Vi ønsker å etterstrebe en god balanse mellom damer og herrer, og vil legge tilrette for at repertoaret kan øves på i forkant av kurset.

På dette kurset behøver du ingen forkunnskap, bare lyst til å synge fin musikk sammen med andre! 

Øystein Fevang

Øystein Fevang er utdannet sanger og dirigent fra Østlandets Musikonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Han er en erfaren kordirigent, som jevnlig har vært instruktør på Toneheim. Han var dirigent for kammerkoret Ensemble 96 i ti år, og er siden 2006 dirigent for Oslo Filharmoniske Kor. I tillegg dirigerer han Majorstua Kammerkor, og er korlærer på Rud vgs. 

Øystein ble i 2006 nominert til Grammy for innspillingen «Immortal Nystedt», og mottok året etter Korprisen fra Norges Korforund. I 2008 hadde han en sentral rolle som dirigent i NRKs TV-serie «Den syngende bydelen», og i 2015 ble han utnevnt til «Paul Harris Fellow» av Horten Rotary Klubb, for sitt bidrag innen kulturfeltet. Øystein er en svært allsidig dirigent, sanger og musiker. Og har satt opp store hyllestkonserter til bl.a. Queen, Supertramp, Elton John og Genesis. Hans video fra fjorårets skolestart ved Rud vgs., hvor han fikk elevene til å spontant synge Queens Bohemian Rhapsody gikk viralt, og Queen delte den også på sin offisielle side.

Repertoar
 • Kjell Mørk Karlsen      Tre oldkirkelige bønner
 • James MacMillan       O radiant dawn
 • Ola Gjeilo                    Ave generosa
 • Ola Gjeilo                    Unicornis captivator
 • Kim Andre Arnesen    The Lamb
 • Geirr Tveitt                 Vé no velkomne med æra, arr. Frank Havrøy

Felleskor:

 • Trad.: Nedi vester soli glader (Arr. Grete Pedersen)

 

Kurs 2: Korsangerkurs med Anders Edenroth fra The Real Group

Det er tredje gang vi kan ønske velkommen til kurs med Anders Edenroth.  
Anders har vært en del av The Real Group siden starten av deres historie i 1984. Veldig mye av den mest anvendte musikken vi kjenner fra denne gruppen, har Anders laget eller arrangert. Til kurset vårt på Sommerkorskolen ønsker han å presentere nye sanger - og litt gammelt!  
På dette kurset må alle kunne sine stemmer ved ankomst Sommerkorskolen. Noter vil bli tilsendt på forhånd, og Anders vil fordele hvem som skal synge hva.

Anders Edenroth

Fikk sin grunnutdanning ved Adolf Fredriks musikklasser, og her ble den store interessen for kor etablert. The Real Group ble startet i studietiden ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og som ensemble tok de sin diplomeksamen der.Anders Edenroth har komponert mye nytt for The Real Group gjennom mange år, samt arrangert mange kjente sanger. Dette repertoaret anvendes nå av mange kor

Han har arrangert musikk for vokalgrupper, storband og symfoniorkester, og vært produsent for mange innspillinger.

Når han ikke synger, opptar matlaging og miljøspørsmål hans engasjement.

Repertoar

 • Ett liv för mig
 • Jungfrun (spesialarrangert til dette kurset)
 • Big Bad World
 • Dear enemies
 • Hard to say goodbye
 • World on our Shoulders