​​​​​​​​​​​​​​Dirigentutdanninger

På denne siden finner du en oversikt over dirigentutdanninger på universitet-/høgskolenivå fra norske utdanningsinstitusjoner.​

​Oversikt​​

Her er en oversikt over tilgjengelige studier i korledelse. Nærmere opplysninger om hvert av dem finner du under.

• Norges musikkhøgskole: Kandidatstudium (bachelor og master), fordypningsstudium på master-nivå, videreutdanningkurs i ensembleledelse.
  • Universitetet i Tromsø: Videreutdanning i korledelse (1 og 2)
  • Nord universitet, Levanger: Videreutdanning i rytmisk korledelse
  • NLA-høgskolen: Årsstudium i korledelse
  • NTNU, Trondheim: Videreutdanning i korledelse (ikke i 2017)

Norges musikkhøgskole, Oslo

Norges musikkhøgskole tilbyr flere studier for korledere / dirigenter.

Kandidatstudiet i dirigering (bachelor)

Studiet foregår på dagtid. Studiet er på 4 år og gir 240 studiepoeng. Har du gjennomført og bestått minimum to års høyere musikkutdanning (120 studiepoeng), kan man søke om opptak på 2. avdeling og bare ta de to siste årene. Dette gir 120 studiepoeng.

Masterstudiet i dirigering

Studiet foregår på dagtid. Studiet er 2 år og gir 120 studiepoeng. Studiekoordinator for kordirigering er Grete Pedersen.

Her kan du lese mer.

Fordypningsstudiet i dirigering på masternivå

Studiet er 1 år og gir 60 studiepoeng. Søknadsfrist 15. desember for opptak påfølgende år. Studiekoordinator for kordirigering er Grete Pedersen.

​Her kan du lese mer​

Ensembleledelse 1 - Videreutdanning

Studiet er 1 år og gir 30 studiepoen​g. Undervisningen foregår fredager på dagtid.

​Her kan du lese mer​

Ensembleledelse 2 - Videreutdanning med korfordypning

Studiet er 1 år og gir 30 studiepoeng.

Her kan du lese mer​

​Universitetet i Tromø / Norges arktiske universitet

Korledelse 1 - Videreutdanning

Studiet går over 1 år og gir 30 studiepoeng. Studiet er samlingsbasert med 2 samlinger på en uke hvert semester. Ansvarlig for studiet er Ragnar Rasmussen.

Her kan du lese mer.

Etter avsluttet studium​ kan man fortsette med kurset Korledelse 2. Korledelse 1 og 2 undervises annet hvert år. Korledelse 1 starter i 2017. Korledelse 2 i 2018.

Nord universitet, Levanger​

​Rytmisk korledelse - Videreutdanning

Studiet går over 1 år og gir 30 studiepoeng. Studiet er samlingsbasert med seks samlinger fordelt på Levanger og Ålborg (Danmark). Ansvarlig for studiet er Grete Daling.

Søknadsfristen er 15. april.

Her kan du lese mer.​

NLA Staffeldtsgate, Oslo

​Årsstudium i korledelse.

Studiet går over 1 år på dagtid og gir 60 studiepoeng. ​Studiet koster 25 000,- kroner per semester.

Søknadsfrist 15. april.​

Her kan du lese mer.​

NTNU, Trondheim

Ensembleledelse - Videreutdanning

​NTNU har et videreutdanningskurs i korledelse som gir 30 studiepoeng. Kurset kjøres ikke i 2017 i påvente av at det ansettes fagansvarlig på NTNU.