Forside / Dirigent / Dirigentreiser / Dirigentreise til NM for kor 2023

Dirigentreise til NM for kor 2023

Dirigentreise til NM for kor 2023

Invitasjon til NM for kor

Er du interessert i hvordan en konkurranse for kor gjennomføres, eller ønsker du å møte dirigentkollegaer og dele inntrykk, refleksjoner og opplevelser med andre dirigenter? Da kan en dirigentreise være midt i blinken for deg. Inger-Pernille Stramrud (Nille) vil være kursleder for dirigentreisen. 

Denne gang drar vi innenlands og besøker NM for kor i Trondheim fra 5.-8. oktober.

Dette er inkludert i deltakeravgiften på 900,- kroner.

  • Torsdag kveld: Mottakelse med dommere og representanter fra konkurrerende kor
  • Fredag: Tidlig formiddag samles deltakerne ved dirigentreisen på et angitt sted. Vi møter kunstnerisk leder for NM for kor, Tove Ramlo-Ystad, og får en innføring i systemet for bedømming i denne konkurransen.  For hvilke kvaliteter er det vi lytter etter? For noen er det viktigst med god klang, for andre har det rytmiske et større fokus. Og hva med teksten? Etter denne samlingen kan deltakerne oppsøke de konkurransene de ønsker. Konkurransene denne dagen vil foregå i Vår Frue kirke og Frimurerlogen.
    Etter endt konkurransedag er det interessant å samles for å reflektere over inntrykk og opplevelser. Har vi de samme favorittene? 
  • Lørdag: Konkurransene fortsetter i Frimurerlogen og i Olavshallen, og foregår hele dagen. Deltakerne velger selv hvilke konkurranser de oppsøker. Vi vil i fellesskap finne to møtepunkt i løpet av dagen for faglige diskusjoner. Det er også mulig å møtes til felles lunsj midt på dagen om det er ønskelig.
    Lørdag ettermiddag møtes de beste korene til NM-finale i Olavshallen. Premieutdeling vil skje i etterkant av finalen. 
  • Lørdag kveld er det et NM-nachspiel hvor man kan velge å delta. (Ikke inkludert i deltakeravgiften)
  • Søndag: frokost og hjemreise.

Det skal konkurreres i 19 forskjellige klasser, og et bredt, internasjonalt og kompetent dommerpanel er satt sammen for anledningen. Blir du med på denne reisen kan du få møte dommerne, blant annet under mottakelsen torsdag kveld før konkurransen starter. Hvis mulig, kan vi få møte dirigenter som deler erfaringer rundt det å forberede seg og koret sitt til en konkurranse.

NM for kor foregår sentralt i Trondheim by, i Frimurerlogen, i Vår Frue Kirke og i Olavshallen. Konsertarenaene ligger innenfor en gangavstand på ca. ti minutter fra hverandre. Det er derfor enkelt å ta seg imellom arenaene og få med seg det man synes er mest interessant.

Overnatting:
Vi har avtaler med hotell som er sentralt plassert i Trondheim. Om du vil bo sammen med andre deltakere på dirigentreisen så meld fra om det i påmeldingsskjemaet her.
kr. 1745 per natt for enkeltrom – 1950 per natt for dobbeltrom

Påmeldingen registreres endelig når deltakeravgiften på kr. 900,- er innbetalt til kontonummer: 9235 22 67203.
NB: Merk betalingen med navnet ditt og «DIRIGENTREISE NM».

Frist for påmelding: 01. september 2023.

Reise til og fra ordnes av hver enkelt deltaker.

Velkommen til trivelige og lærerike dager under NM for kor i Trondheim. 

Har du spørsmål om dirigentreisen? Kontakt musikkfaglig korkonsulent i Norges Korforbund Sør-Øst, Inger-Pernille Stramrud. Tlf: 99 40 88 98.
E-post: inger-pernille.stramrud@korforbundet.no

Dirigentreisen er støttet av KorAlliansen