taretausene

Et knippe damer med utspring i Fjøresteinen på Godøya, gjorde i 1999 alvor av et lenge oppdemmet ønske om å starte kor. På ganske kort tid økte medlemmstallet og i dag består Taretausene av 38 damer fra alle øyene i Giske kommune, Ellingsøya og Ålesund.
I løpet av 20 år, har koret utvikla seg i takt med sine forskjellige dirigenter. Richard Powell, Grethe Kielland, Jostein Maude og ikke minst vår egen 1. sopran og super-reserve Ina Furnes, har alle vært med på å forme vår kor-identitet.
Den siste til å sette sitt særpreg på Taretausene, er vår nåværende dirigent gjennom de siste 10 årene, Solveig Håvik. Med sitt smittende humør leker hun sitt konsekvente budskap om at klang og styrke må hentes laaangt ned i magen og musiseres uuut til publikum for at det skal svinge!
Taretausene har flere ganger gjestet det store utland. Reading i England, Budapest, Dublin, Italia og til sist Istanbul har vært spennende både reise-og sangmål. Vi har også hatt musikalske samarbeid med Hanne Boel fra Danmark, og det norsk-britiske bandet a1. Begge samarbeidene fant sted i Ålesund. Våren 2014 spilte vi inn CD'en "Seinsommarkveld" i Ocean sound recordings studio som holder til i øygardshavna på Giske.
Sjanger: Blandet

Leder: Ellen Johanson