Skip Navigation LinksKor > Om oss > Sør- og Østlandet > NK Vestfold Og Telemark

Norges Korforbund Vestfold-Telemark

Årsmøte i Norges Korforbund Vestfold og Telemark søndag 22. mars 2020 er utsatt inntil videre. Vi kommer tilbake med ny påmelding.

Følg med på kor.no under Korona for den siste oppdaterte informasjonen som gjelder kor.

FL✏️

Oppdaterte retningslinjer for musikkøvelser

Torsdag 30. april oppdaterte regjeringen sine råd og regler om kulturarrangementer og avstand mellom mennesker. Norsk musikkråds veileder for musikkøvelser er nå oppdatert i tråd med dette. Her er endringene:

·        Bestemmelsen om minst 2 meter avstand mellom hver person er redusert til minst 1 meter, men det gjerne kan være mer (2 meter mellom hver person bør tilstrebes).

·        Fra 7. mai er antall personer som kan møtes satt til maks 50 personer, med minst 1 meter avstand mellom hver.

·        Både øvelser og konserter kan fra denne dato planlegges med dette antallet.

·        Tabell for anbefalte minste romstørrelser er justert fra 4 m2 til 3 m2 pr utøver

Den enkelte kommunelege kan ha kommet frem til andre vurderinger. Disse må i så fall følges.

Oppdatert versjon av Norsk musikkråds veileder finner du her: www.musikk.no/smittevern

Klikk her for Koralliansens oppdaterte supplement til veilederen.

Ha respekt for de som synes det er for tidlig

Dersom aktiviteten i korene sakte gjenopptas er det viktig at styret går i dialog med dirigenten for best mulig å legge til rette for at både de som møter på øvelse og de som velger å vente opplever at de deltar fellesskapet. En mulighet er å dele øvelsene digitalt med de som sitter hjemme ved hjelp av Facebook eller Zoom. Styre og dirigent må sørge for at det ikke skapes for stor avstand mellom dem som kommer på øvelse og de som av forskjellige grunner velger å vente.

Alternativer til dere som ikke starter korøvelsene nå

Det finnes flere alternativer til dere som ikke ser dere i stand til å starte med korøvelser. Vi har samlet slike idéer i en egen idébank.Blant har vi fått den kjente dirigenten Per Oddvar Hildre (Prots) til å lage korøvelser på video i form av videosnutter på 10 minutter. Tidligere har vi publisert en film der medlemmene i koret kan lære Henning Sommerros vakre arrangement av Blåmann og som dere kan synge når dere møtes igjen. Nå har Prots publisert en ny video med gode øvelser for klang og intonasjon. Her finner dere lenke til korøvelsene med Prots:

Send denne lenken ut til kormedlemmene og oppfordre dem til å synge med Prots. Så kan dere jo ta en diskusjon på Facebook eller Zoom etterpå om det dere lærte.

Start dialog om høsten med dirigent

Mange kor har allerede tatt sommerferie og det er derfor viktig at styret sammen med dirigent planlegger høsten. Vi håper og tror at vi fra høsten kan ha vanlige korøvelser men noen utvidede hygienetiltak. Det kan være fornuftig å gjøre avtaler med dirigent allerede nå om ekstra aktivitet ved oppstart av nytt semester. Mange kor planlegger et «kick-off» for koret når man igjen kan samles til øvelse på vanlig måte. Nå som mange dirigenter har mottatt honorar til tross for lavere aktivitet, vil det kanskje være naturlig at det ikke faktureres ekstra for høst-semesteret selv om det kanskje skulle bli noen flere øvelser eller et ekstra seminar.

Hva skjer med oss korsangere når vi ikke får møtes og synge?

Hva skjer egentlig med oss korsangere når vi ikke får synge i kor? Bli med på en spørreundersøkelse der forskerne ved Kungliga Musikhögskolan og Karolinska Institutet i Sverige forsøker å finne svaret på nettopp det! Norges Korforbund er glade for å samarbeide med Sveriges Körforbund om å bidra til forskningen ved å hente inn svar på denne viktige undersøkelsen!

Vi korsangere står overfor en helt uventet situasjon. Plutselig opphørte nesten all korsang på grunn av pandemien. For en del kor kan det innebære lavere inntekter, men for det store flertallet er det andre verdier som trues. Nå ønsker vi at du hjelper oss gjennom å svare på noen enkle spørsmål om hvordan koronaepidemien har påvirket din korsang.

Deltakelsen er frivillig, og alle svar behandles helt anonymt.

Klikk her for å bli med på undersøkelsen. Siste svardag er tirsdag 12. mai.

NM for kor – noe å glede seg til

I denne tiden gjelder det å ha noe å se fram til. Det er nå klart at neste NM for kor blir 7. – 10. oktober 2021 i Trondheim. Vi håper at det også i 2021 blir rekorddeltakelse og oppfordrer alle til å legge det inn i korets planer. Nærmere informasjon om klasser og påmelding vil komme.

Husk å oppdatere informasjon om koret ditt

For at ditt kor skal få oppdatert informasjon fra oss, så er det viktig at dere oppdaterer kontaktopplysninger til koret og dirigenten på innlogget side på www.kor.no/minside . Dersom det er nye personer i koret som trenger tilgang på innlogget side, så send navn på disse personene til post@korforbundet.no

Du kan kontakt henne ved å ringe eller sende e-post. Kontoret er på Idrettens Hus, Stadionveien 5 i Sandefjord. Kontortid onsdag til fredag fra 9.00 - 15.00. Ta kontakt dersom du ønsker å komme innom for en korprat.

E-post: wenche.helgesen@korforbundet.no, telefon 908 56 285

TittelArrangørSted