sangforeningen

Sangforeningen ble startet i 2008 som et venninnekor på Keyserløkka på Oslos østkant. Vi er et firstemt kvinnekor, og medlemmene gjenspeiler hovedstaden som en innflytterby, med jenter fra hele Norge. Tanken bak oppstarten av koret var enkel: Hvorfor i all verden ikke kombinere sangglede med venninnetreff og en hyggelig tepause? Så enkelt, så gøy! Dette er et ideal vi tviholder på, selv om ambisjonene, de musikalske utfordringene og medlemsmassen har økt med årene.

Sangforeningens valg av repertoar preges av vår nysgjerrighet på ulike sjangre, men vi leter etter sanger vi synes er vakre – enten det er Bernstein, Bellman eller Dolly Parton som har skrevet låten. Feller folk ei tåre, blir vi glade! I 2012 ansatte vi Knut Kristian Mohn som dirigent. Han utfordrer og inspirerer oss til å tørre litt mer og variere det musikalske uttrykket. I 2015 tok vi for første gang turen ut av Oslo og deltok på «Salmeboka minutt for minutt», og hjemme i Oslo holder vi faste konserter én gang i halvåret, i tillegg til at vi bidrar på gatefester og bydelsarrangementer. I 2017 deltok vi for første gang i NM for kor, og da vi ble med igjen i 2019, vant vi damekor klasse B!

Sjanger: Blandet

Leder: Hege Lund