Kopi av Barbershop2.png

Lei av å synge bare på badet/Zoom/Teams? Lyst til å puste liv i gullstrupen – etter ei korsangtørke vi aldri har opplevd før? Vi regner med det, og derfor inviterer Bodø-Oktetten og Norges korforbund Salten til Barbershopseminar 12. og 13. juni 2021 i Bodø.

Sted: Nord Universitet
Målgruppe: Kor, enkeltsangere, vokalgrupper, kvartetter og ensembler.

Pris
Kr. 500,- pr. person for hele helgen  inkludert noter.
Kr. 800,- pr. person for ikke-medlemmer inkludert noter.
Mat er ikke inkludert.


Barbershop – hva er det? 
Barbershop synges av både herrer og damer (Sweet Adelines) men det synges av enten herrer eller damer hver for seg, dvs aldri som blandet kor. Vi oppfordrer ditt kor til å danne kvartetter og melde på en eller flere grupper – hver på fire sangere. Barbershopkvartetter består av enten kvinner eller menn, så husk på det hvis dere lager grupper på forhånd.

Barberhop:

 Sweet Adelines

 


Barbershop er en vokal musikksjanger fra 1800-tallets USA. Barbershop-musikk framføres vanligvis av en kvartett, men også av firestemt kor i like stemmer, a cappella. Stemmene i barbershop kalles tenorleadbaryton og bass. Melodien ligger som hovedregel i den nest lyseste stemmen lead, også kalt andretenor i tradisjonelle kor. (Barbershop er en gylden mulighet for andretenorer og andresopraner for å få lov til å synge melodien for en gangs skyld...).

Hva skal vi lære?
Vi vil lære noen av de vanligste barbershopsangene og arbeide med sentrale temaer innenfor barbershopgenren, som klang/homogenitet, intonasjon/temperering, presentasjon, "lock and ring", "expanded sounds", "tags" mm 
Det blir anledning til å få egen time for instruksjon under seminaret i tillegg til det ordinære programmet. Instruktører er Mikael Rönnberg og Bodøoktettens sangere. Noter vil bli utdelt før seminaret. Du kan kikke på dem, men det er ikke krav til innøving på forhånd. Noter inngår i prisen,


Program

Lørdag:
10-12: Presentasjon, innføring i sjangeren v/ Mikael Rönnberg. Vi øver i grupper med instruktør
13- 15: LUNSJ og små framføringer på gata/kafeer
15 – ca. 18: Øving fortsetter
20: Ut og spise – åpen scene m/ innslag fra gruppene

Søndag:
11-14: Øving i gruppene
14-15: Matpause
15-18: Øving fortsetter
19: Vi avslutter med minikonsert på et av byens utesteder

Påmeldingsfrist: 21. mai 2021 til Tone Gunn Stene Kristiansen – togkrist@gmail.com.
Har du spørsmål? Ring på 995 91 645. Det tas forbehold om gjennomføring – vi overholder regler og anbefalinger vedr. smittevern.

Børst støvet av stemmen og meld deg på!