Den​ne siden ble sist oppdatert 21. april 2017

Harstad synger...!​

ht07042017_harstad synger.png​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Vi synger nyåret inn...


16195095_10206137862604262_8589657982247697437_n.jpg


Økonomisk støtte til nytt kurstilbud fra forbundet!


Sanginstruktører fra Roar – bredere.JPG"Med stemmen som instrument" ble lansert som et nytt kurstilbud fra NK sentralt fra høsten 2016. Norges Korforbund Troms har nå besluttet å bidra med økonomisk støtte til kor som har lyst til å benytte seg av dette tilbudet. Fire kor kan søke om til sammen ti tusen kroner, to og et halv tusen per kor. Først til mølla...

På bildet til venstre sees noen av instruktørene. Forbundet har knyttet til seg instruktører fra hele Norge, med bred kompetanse, sånn at ditt kor kan få oppfylt akkurat det dere ønsker dere. 

Les mer her​.
Årsmøte 2016 avholdt 


12805725_496115947236024_3808526313885335279_n.jpgFredag 11. og lørdag 12. mars var det duket for inspirasjonsmøte og årsmøte på Finnsnes Hotell. Inspirasjonsmøtet fredag kveld bestod både av nyttig informasjon fra sentralstyremedlem Tom Gunnar Ask (bildet til høyre), samt gruppearbeid hvor deltakerne fikk utveksle erfaringer rundt både suksessfaktorer og utfordringer knyttet til det å synge i, og drive et kor. Åtte kor var representert på inspirasjonsmøtet. Kvelden ble avsluttet med felles middag, og trivelig sosialt samvær.​

12821559_496115930569359_4964211646486048061_n.jpgPå årsmøtet lørdagen var elleve kor representert av totalt tjueen delegater. Møtet ble ledet på en dyktig og overbevisende måte av Bjørg Larsen Aalmo fra Sangkoret Lurlokk. Av saker var det handlings- og aktivitetsplanen som skapte størst engasjement og diskusjon. Det var ingen innkomne saker fra medlemskorene. Både leder, sekretær, musikkfaglig styremedlem, samt alle vara representantene hadde sagt ja til gjenvalg og fikk fornyet tillit av årsmøtet. Økonomiansvarlig Kjell Småback ønsket ikke å stille til gjenvalg, og ny økonomiansvarlig ble Arnfinn Smørsgård fra Sørreise Mannskor.

Under lunsjen ble det fremført en flott monolog til sangens ære av Edmar Osvoll og Grethe Pedersen fra Koré Griffen, med litt hjelp av Siv Johansen.

Norges Korforbund Troms takker avtroppende styremedlem Kjell Småback for innsatsen.

10898078_496115913902694_658818922558741087_n.jpg 


12718144_496190267228592_3381292471002653810_n.jpg 

Det nye styret i Norges Korforbund Troms

Fra venstre: økonomiansvarlig Arnfinn Smørsgård (Sørreisa Mannskor), sekretær Grethe Pedersen (Koré Griffen, Bjarkøy), leder Berit Simonsen (Dølakoret), nestleder Roar Haugen (Korkompagniet, Harstad), musikkfaglig styremedlem Siv Jo​hansen (Sangkoret Lurlokk & Sangteateret Drops, Harstad), Leif-Arne Heimro (Malangskoret) og varamedlem Bjørg Larsen Aalmo (Sangkoret Lurlokk, Harstad)​


Årsmøte i Norges Korforbund Troms

syng å vær glad.jpg

Lørdag 12. mars avholdes årsmøtet på Finnsnes hotell. Innkalling og informasjon om påmelding går ut i disse dager. Som vanlig blir det samling for alle som har tillitsverv i sitt kor på fredagen. I år har vi valgt å kalle dette for Inspirasjonsmøte​. Dette blir et forum hvor tillitsvalgte kan dele gleder og bekymringer rundt kordrift. 

Årsmøtet er distriktsleddets øverste organ, og et viktig sted å være dersom man ønsker å delta der beslutningene tas. I tillegg til å treffe gamle og nye korvenner.

Vi sees på Finnsens!

innkalling til årsmøte 2016.pdfNorges korforbund ansetter musikksjef​


tove ramlo ystad.jpg 

Tove Ramlo Ystad er ansatt som musikksjef i Norges Korforbund. Les mer her.


Julekonserter...

Årets julekonsertsesong er snart i gang i hele Troms. Send oss gjerne info om konserter både nå til jul, og ellers, så publiserer vi det enten her på kor.no, eller på Facebook. 

Følg oss på facebook.com/NKTroms/


​Logo

Distriktsleddets logo kan nå lastes ned fra sidene her. Gå inn på "Tilskuddsmidler for kor i Troms" og klikk på lenken for å hente logoen. Til bruk bl.a. i profilerings-/annonsonserings- og markedsføringsmateriell.


Lyngen Kirke- og Bygdekor 40 år!

​​

Lyngen krk og bygdekor.jpgStolte sangere i Lyngen Kirke og Bygdekor har her mottatt fortjenstmedaljer og diplom fra Norges Korforbund. Seks av dem som aktiv korsangere i 40 år, og helt til høyre Gunnhild Martinussen som har vært aktiv korsanger i mer enn 50 år. Sjeldent at så mange sangere i ett kor oppnår denne utmerkelsen.​​​Her er mannen som skal lose Norges korforbund inn i fremtiden fra og med 1. september 2015

23. april 2015

Åsmund Mæhle.jpg

Bilde fra Dagens Næringsliv. Les mer her​


Første styremøte med det nye styret

11. april 2015

Lørdag 11. april var det nye styret i NKTroms samlet til sitt første styremøte på Finnsnes Hotell. 

IMG_6004 (2).JPG

F.v.: Bjørg Larsen Aalmo (1. vara), Leif Arne Heimro (styremedlem), Berit Simonsen (leder), Kjell Småback (økonomiansvarlig), Grethe Pedersen (sekretær), Roar Haugen (nestleder) og Siv Johansen (musikkfaglig styremedlem)


Dirigentsamling i Bjerkvik 9. mai!

8. april 2015

I 2013 var ni dirigenter samlet i Harstad lørdag den 2. mars. Alle var enige om at det både var nyttig og trivelig å treffes. Norges Korforbund Troms inviterer derfor på ny til dirigentsamling. Denne gang i Bjerkvik lørdag den 9. mai. Invitasjon og påmeldingsskjema er sendt ut per e-post til dirigenter i Troms og Nordre Nordland tilknyttet forbundet. Med oss denne dagen har vi Inger Pernille Stramrud. Hun har over tretti års erfaring som dirigent for både blandakor, barnekor og mannskor, i tillegg til at hun jobber som musikkfaglig korkonsulent for Norges Korforund.

Vel møtt til vårens vakreste eventyr i Bjerkvik!

 

Ny leder i Norges Korforbund Troms

22. mars 2015

NKs Hederstegn til Harold JenssenLørdag 21. mars ble det avholdt årsmøte i Harstad. Tretten kor var representert med til sammen tjue stemmeberettigede. Tom Gunnar Ask fra sentralstyret var gjest både under ledersamlingen fredag, samt på årsmøtet lørdagen.​ 

Ledersamlingen fredag samlet tillitsvalgte fra åtte kor. Musikkfaglig styremedlem Siv Johansen, sparket i gang samlingen med å lære deltakerne en liten trestemt sang før hun fortsatte med å informere om det musikkfaglige arbeidet i NKTroms. Bl.a. DUR; Dirigentutvikling og rekruttering, samt et planlagt dirigenttreff i mai. Resten av kvelden ble brukt til å gjennomgå korhåndboka, og flere av deltakerne fikk seg både en og to aha opplevelser i den sammenheng. Kvelden ble avsluttet med middag og sosialt samvær på Thon Hotel Harstad.

Det var ingen innkomne saker fra distriktets medlemskor til lørdagens årsmøte. Når det kom til valg stod både leder, nestleder, ett styremedlem, samt både første og andre vara på valg. Harold Jenssen takket av som leder for NKTroms etter til sammen nærmere tjue år som tillitsvalgt for organisasjonen. Han fikk utdelt Norges Korforbunds Hederstegn (bilde til høyre) for innsatsen han har gjort ikke bare for korbevegelsen i Nord Norge, men nasjonalt! Ny leder er Berit Simonsen fra Dølakoret. Sammensetningen til det nye styret, samt valgkomitéen som skal sitte til neste årsmøte, finner du bak menypunktet Styret til venstre. 

Protokoll, samt flere bilder fra årsmøte vil etterhvert legges ut på NKTroms' område på kor.no, samt på Facebook.

Bilder fra årsmøtet som ble avholdt i Harstad lørdag 21. mars 2015

Posted by Norges Korforbund Troms on 23. mars 2015
​​

Årsmøte 2015 på Thon hotell Harstad

​10.februar 2015

 

NK Troms har årsmøte på Thon Hotell Harstad lørdag 21. mars kl. 10.00-15.00. Årsmøtene er korenes viktigste arena for å være med og bestemme utviklinga i Norges Korforbund Troms. Hvert medlemskor kan være representert med inn til to representanter. I tillegg kan korene sende observatører til årsmøtet. (Vær OBS på at medlemskapet må være i orden). Frist for påmelding er 28. februar 2015. Saker som ønskes behandlet, sendes innen 28. februar 2015. Påmelding og saker sendes sekretæren: grete-pe@online.no.
Lederkonferansen, et forum for korledere,  arrangeres fredag 20. mars 2015 kl. 19.00-22.00.
VEL MØTT!

 
Styret


 

 

Vi synger inn nyåret...

23. januar 2015

 

Søndag 25. januar arrangeres det for første gang konserter tre steder i fylket for å syng inn nyåret. I Salangen kirke, Kanebogen kirke (Harstad) og Bjarkøy kirke inviteres det til gratis konsert i regi av Norges Korforbund Troms. Lokale kor bidrar.

Norges Korforbund Troms håper dette er starten på en tradisjon, og at vi etterhvert vil kunne høre vakker og variert korsang fra alle fylkets kirker siste søndag i januar over hele Troms!

Velkommen på konsert​​ 

 

 

 

Ny leder i NK Nord!

11. oktober 2014

Fredag 27. september ble det avholdt årsmøte i NK Nord, og her ble Tore Larsen valgt til å overta stafettpinnen som leder etter Harold Jenssen. NK Troms takker Harold for innsatsen som leder, og ønsker den nye lederen lykke til i arbeidet med NK Nord.  


Ny runde med kortrøkk! 

​10. juni 2013
kortrokk.jpg​Etter suksessen i Harstad i oktober i fjor (les mer lenger nede på sida) er det med stor glede at vi annonserer at Marius Holth kommer tilbake til Troms høsten 2013.

Sett allerede nå av helga 28. - 29. september. Kursstedet blir mest sannsynlig Bardufosstun. Prisen vil bli kr. 750,- for medlemmer av Norges korforbund, og kr. 950,- for ikke medlemmer. Invitasjoner med flere detaljer (tidspunkt, overnattingsmuligheter, påmeldingsdetaljer osv.) blir sendt ut nå før sommerferien! Bildet viser en engasjert Marius Holth under Kortrøkk seminaret i Narvik, mars 2012 (foto Harold Jenssen).

Har du meldt deg på Funky Music prosjektet? I så fall er ei helg med Marius Holth å anbefale for å få det rett trøkket i stemmen på plass!

Historisk samling i Harstad

​3. mars 2013
​Fredag 1. mars var det duket for ledersamling i Harstad, og for første gang i historien hadde to distriktsledd slått seg sammen. Representanter fra både Norges Korforbund Troms og Nordre Nordland tilbragte helga sammen til inspirasjon, informasjon og avvikling av respektive årsmøter.

På bildet ser vi daglig leder av Norges Korforbund Rune Bergmann og leder av musikkfaglig råd Grete Daling flankert av fornøyde ledere i NK Nordre Nordland og Troms; Karin Bygdnes Nilsen og Harold Jenssen.

Lørdag 2. mars var også dirigenter fra de samme distriktsledd samlet til treff. Ni dirigenter utvekslet erfaring, bygde nettverk og ble bedre kjent denne dagen.

Dommen fra både delegater og dirigenter var at dette var kjekt, og la oss gjøre det igjen!

Se flere bilder her.

DSC_0037_red.jpg

 

Sett av helga 1. -2. mars 2013!

​27. januar 2013

sang_gruppe_musikk.jpg 

​Denne helga går nemlig årsmøtet for NK Troms av stabelen i Harstad. NK Nordre Nordland har også lagt sitt årsmøtet til samme helg - også i Harstad, så her blir det mulighet for masse erfaringsutveksling på tvers av fylkesgrensa.

 

Helga innledes med en oppfølging av fjorårets suksessfulle ledermøte. Og avsluttes med bankett lørdag kveld. Alt foregår på Rica Grand Hotell i Harstad.

Lørdag arrangeres det også dirigent treff. Invitasjon til dette er på vei ut i disse dager.

 


Funky Music

​18. januar 2013
​Nå er det snart klart for påmelding til storsatsingen i 2013; Funky Music. Damekorprosjekt basert på funkmusikk, R&B og litt disko​ ;-)
funky_music.jpg
Følg med her for info og påmeldingsskjema. ​