Skip Navigation LinksKor > Om oss > Midt-Norge > NK Nordmøre > Årskonferanse 2020 > Nybegynnerkurs i dirigering

Nybegynnerkurs i dirigering

Dirigentkurs.JPG

Grunnkurs i korledelse - Prøv deg som kordirigent (1 helg, 16 timer)

Dette er kurset for deg som vil prøve deg som kordirigent og som ikke har noen erfaring fra før utover det å være korsanger.

Dette er et basiskurs. Kanskje er du helt ny som hjelpedirigent? Du hjelper kanskje til med stemmeøvelser, er notekyndig og vil litt mer? Målgruppen for dette kurset er de som ønsker å lære mer om faget korledelse. Vi gjør oppmerksom på at grunnkurset arrangeres på samme tid og sted som årskonferansen for NK Nordmøre og Romsdal. Dette kan bli en helg med et helt spesielt kormiljø! Så her er det bare å hive seg på!
Koralliansen har laget et program for dirigentopplæring der dirigenter og hjelpedirigenter som ikke har musikkutdanning kan styrke sin kompetanse innenfor kordireksjon.

Instruktør er Tor Halvard Nilsen.

Egenandel kr 300, resten er sponset av Koralliansen. I tillegg må du betale eventuell overnatting og kost.

DIRIGENTKURS TRYKK HER FOR PÅMELDING

Om Tor Halvard Nilsen

Tor Halvard Nilsen er en norsk dirigentkomponist og arrangør. Nilsen har sin musikkutdanning fra Høgskolen i Nesna og University of Michigan. Han har i nyere tid tatt videreutdanning i korpsdirigering, og senere kordireksjon I og II hos Ragnar  asmussen ved Høgskolen i Tromsø.

Etter utdanningen jobbet han en periode som rektor ved musikkskolen i Grong, før han i 1983 flyttet til Rana. Her ble han dirigent for en rekke kor og korps, blant annet Mo HornmusikkNordland Kretskorps, i tillegg til Mo Orkesterforening og Helgeland Symfoniorkester.

Han hadde også flere dirigentoppdrag andre steder, i tillegg til stor komponist- og arrangør-virksomhet.

Nilsen flyttet i 2004 til Brønnøysund.

Er free-lance-dirigent og reiser fortsatt mye rundt i landet, og utlandet, og gjestedirigerer kor, korps og orkester. Har også mange privatelever i direksjonslære.

Nilsen mottok i 1990 Rana kommunes kulturpris. I 1998 mottok han også Trygve Hoff`s Ærespris.

I 2011 flyttet Nilsen til Namsos og er der mye benyttet av det profesjonelle musikklivet i forskjellige sammenhenger (bl.a som dirigent for byens musicaloppsetninger).

Nilsen etablerte høsten 2014 Namdal Vokalensemble, som han fortsatt dirigerer. Dirigerer i tillegg Namsos Musikkorps.

I 2019 flyttet han til leilighet i Stjørdal, og fra høsten 2019 engasjerte Strindheim Blandakor og Hegra Hornmusikklag Nilsen som sin faste dirigent.