Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Historie

​​korvaka_roros_scala_brio.crop.jpg

Korvake er et konsept som startet på Hamar og ble arrangert i Hamardomen hvert andre år fra 2004.

​Kor fra hele Sør-Norge ønsket å synge i den vakre og velklingende Hamardomen, og Erland Dalen som da var musikkfaglig korkonsulent, initierte den første "Korvaken". Målet var å fylle domen med korsang et helt døgn.​


​​Røros tok over 

Etterhvert viste det seg at det ble vanskelig å få kor til å melde seg til å synge om natten og tidlig om morgenen. Men navnet ble beholdt, og Korvaken var et faktum.

Den ble arrangert annethvert år på Hamar i åtte år før Røros tok over stafettpinnen og videreførte tradisjonen.

 

​​Noe for alle

Korvaken har endret seg undervegs, og i dag framstår Korvaka som en komplett pakke for sangere og dirigenter med "noe godt med i bagasjen hjem" for alle.

Dirigentene med deltakende kor får tilbud om seminar/kurs med den innleide instruktøren fredag formiddag før konsertene "sparkes i gang" på fredag kveld.

Deretter går det slag i slag med konserter, åpen vurdering, seminar og lokal underholdning på avslutningskonserten, før Røros Turisthotell disker opp med et sagnomsust lekkert matbord/julebord til sangerfesten lørdag kveld. 


​​Velrennomerte instruktører

Spesielt populært er delen med "Åpen vurdering". Her sitter publikum med i kirka mens koret får muntlige tilbakemelding fra den tilreisende instruktøren som er tilstede. I 2017 var vi så heldige å få tak i Robert Sund.  Anders Jalkéus var instruktør under i 2015, Margrethe Ek i 2013. 


Sosiale sangere

Etter sangermiddagen kan man kaste seg ut i dansen til "livemusikk", eller man kan delta og bidra med "jamming" og spontan sang rundt flygelet i baren. Under Korvaka i 2015 sto pianistene i kø ved flygelet i baren, sanggleden og sangerfellesskapet blomstrer. ​

 

Korvaka på Røros er "kompakt games", da alt ligger tett, og den lengste gå-avstanden er fra Røros Hotel til Røros Kirke, en tur ​som tar ca. 10 minutter.

 

Les omtale av 2013-varianten av Korvaka her. ​