Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Koriade 2019

Velkommen til årets Koriade!

Koriade samla.png

Koriaden er et stort arrangement for kor i Vestfold og Telemark. Den går av stabelen lørdag 28. september på Karljohansvern i Horten. Steffen Kammler og Elisabeth Holte er to av instruktørene og påmeldingen er nå i gang. 

I år er det sjarmerende og historiske Karljohansvern som danner rammen rundt Koriaden. Karljohansvern, som var marinens hovedverft fram til 1968, ligger idyllisk til på en øy ved kanalen i Horten. Her finner du blant annet Marinemuseet, Preus museum, spennende småbutikker, kunstnere med små næringsvirksomheter, hyggelig kafeer og et flott turterreng. 

På dette spennende området arrangere vi i høst Koriaden som er et stort arrangement for kor i Vestfold og Telemark. 150 korsangere fra ulike kor har allerede meldt seg på, men vi har plass til noen flere. Dette blir en flott dag og kveld sammen med dyktige instruktører, dirigenter og korvenner! Selve konserten blir arrangert på Artelleriscenen som er i den gamle Verkstedhallen. Dette er et spennende og tøft lokale som vi ønsker å fylle med korsang!

Elisabeth Holte og Steffen Kammler kommer

Elisabeth Holte.jpg
I år er vi så heldige å få besøk av Elisabeth Holte som dirigerer ett av Norges ledende kammerkor, Uranienborg Vokalensemble. Elisabeth er en svært dyktig dirigent, instruktør og dommer og hun har lang erfaring i å jobbe med kor. Hun er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har også studert hos legendariske Eric Ericson i Stockholm. I 2017 ble hun Grammy-nominert for beste korfremførelse med sitt kammerkor. Hun vil gi korene som deltar en skriftlig tilbakemelding med nyttige tips og innspill som koret kan ta med seg videre. 
Steffen Kammler.jpg
I tillegg er vi veldig glade for at også Steffen Kammler, tidligere kormester ved den Norske Opera & Ballett kommer. Flere kjenner Steffen som var mentor for 5 av våre dirigenter i 2018. Steffen ledet også «Opera hele landet» som sang på Hovedscenen på Operaen i 2015. Steffen vil dirigere Storkoret som du og ditt kor kan være med i. Storkoret vil fremføre 3-4 utvalgte sanger på konserten. Vi vil på forhånd sende ut noter og øvingsfiler og det blir i løpet av dagen bli satt opp en øvelse for alle som skal være med. 

Velkommen til årets Koriade!

For påmelding kontakt Wenche Helgesen på wenche.helgesen@korforbundet.no 

Tlf.: 908 56 285