Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Arrangementer

TENN LYS

Tenn lys konserter NKOA 2020.png

Bli med på en av våre tradisjonsrike julekonserter i desember.

Etter syv helt spesielle måneder uten de mange korkonsertene vi vanligvis har gjennom vår-, sommer- og høstmåneden i Oslo og Akershus, er vi glade for å kunne lage to mini-varianter av våre tradisjonelle førjulskonserter innenfor de begrensete muligheter smittevern tillater.

Helt i begynnelse av adventstiden, i den mørkeste tiden av året, vil vi tenne lys. Med vår tradisjonelle julekonsert for hele familien ønsker vi å spre varme gjennom ord og toner, og skape stemning med variert musikk. Det er mulighet for at det blir et fellesnummer for de deltakende korene. Når publikum omkranses av forskjellige kor på slutten av konserten får også de være med å synge Eivind Skeies vakre sang Tenn Lys med alle koristene.

I år holder vi to konserter, en i Oslo og en i Akershus. Ditt kor kan melde seg på en av disse.

  • 1. desember i Paulus kirke kl 20:00
  • 5. desember i Eiksmarka kirke kl 15:00
Vi har ikke satt start- og sluttid enda, for vi må se hvor mange kor som melder seg. Det blir uansett ikke mer enn 4- 6 (litt avhengig av antall sangere i koret) per konsert. Det er mulig vi må lage en lit smal og lang konsert, der to og to kor får være inne i kirken samtidig, og så må de forlate kirken før de to neste kan komme inn. Vi får se hvor mange som melder seg og hvordan vi skal få til logistikken.

Vi ønsker dere velkommen til å bli med å forme vår felles julekonsert. Stearinlysene er tent, korene er klare for å møte publikum, og vi vil skape ekte førjulsstemning!

Det skal bli storslått og stille, høytidelig og vakkert. Vi gleder oss!


Påmeldingsfrist: 1. november
Lenke til påmelding: http://bit.ly/tennlys2020


Trygge arrangement:
Styret i Norges Korforbund Oslo-Akershus følger myndighetenes forskrifter og retningslinjer for å skape et sikkert miljø for deltakere på våre arrangementer. Les om myndighetenes retningslinjer på www.helsedirektoratet.no og særskilte forholdsregler i Oslo kommune.

Kor som deltar på våre førjulskonserter må ha faste plasser både der de sitter og der de står. Koret må ha en egen smittevernansvarlig som fører oversikt over hvem som er til stede, og hvor de har sin plass. (Ta f.eks. bilde av plassering for hver person og hvem de har ved siden av seg, samt foran og bak.)


Vi ber korister, musikere, dirigenter og publikum holde deg hjemme dersom de har symptomer på luftveisinfeksjon, kjenner seg dårlig eller sitter i karantene. Det vil være Antibac ved inngangsdøren som vi oppfordrer alle til å bruke før og etter konserter. Vennligst hold en meter avstand til alle andre. Vi ønsker alle involverte en trygg konsertkveld!


Eventuelle henvendelser/spørsmål til en av disse konsertene kan rettes til: nkosloa@gmail.com


Jul på Roseslottet

Roseslottet_Natt-4.jpg

Jul på Roseslottet Stiftelsen Roselsottet, Vebjørn Sand, Eimund Sand og Martin Romberg inviterer i samarbeid med Norges Korforbund Oslo-Akershus kor i alle sjangere til Roseslottets korfestival julen 2020. – Julen er en tid for ro, ettertanke, skjønnhet og forbrødring, alt det som er i enklang med de humanistiske verdiene Roseslottet søker å formidle. Ingenting kan uttrykke dette så godt som menneskestemmen og det er ingenting som forener oss mer enn kunsten i den krisens tid vi lever i. Roseslottet er et demokratisk samlingsrom, med Norges kanskje vakreste utendørsscene som stilles gratis til disposisjon, og som skal inkludere sang på alle nivåer og i alle sjangere. Korsang i hvit snø omgitt av Roseslottets spektakulære lysanlegg toppet av rykende varm gløggservering duker for en unik opplevelse for de som vil være med å skape julestemning hos oss, forteller Vebjørn, Eimund og Martin.

På Roseslottet er det ekstra godt med plass og frisk luft, både for publikum og sangere. Det er derfor ekstra gunstig å gjennomføre korkonserter der med alle smittevernregler og nødvendige hensyn i forhold til koronasituasjonen.

– Vi er utrolig takknemlige over å få tilgang til denne fantastiske friluftscenen omkranset av Sand-brødrenes storslåtte kunstinstallasjon, sier Beate Styri, musikkansvarlig i styret i NK Oslo-Akershus. Roseslottet er laget til minne om angrepet på Norge i 1940 og de fem årene frem til frigjøringen i 1945. At korsang kan skape en ekstra dimensjon i dette minnesmerket er hun ikke i tvil om. – Musikk har gjennom alle tider hatt en viktig funksjon både i krig og fred, i kriser og i kjærlighet, i sorg og i glede. Sangen har en enorm kraft, og blir ekstra sterk når den settes i en kontekst, den berører – ikke minst nå som mennesker over hele verden isoleres av en pandemi. La oss bruke denne unike muligheten til å skape samhold med flerstemt sang på forsvarlig avstand i Roseslottet gjennom de mørkeste dagene i året, oppfordrer Beate. Man behøver ikke være medlem i noen kororganisasjon for å få synge på Roseslottet, avslutter hun. Alle kor er velkomne til å delta. Dette blir stemningsfullt både for publikum og sangerne.

Meld din interesse her>>>

Konsertene inngår i utstillingen. Alle kormedlemmer som skal opptre kommer gratis inn med ett følge for konserten. Aktuelle datoer for påmelding: 13.-30. desember. Roseslottet er åpent fra 10.00 til 23.00 hver dag gjennom hele året. Alle kor som synger på scenen vil bli mikrofonert og subtilt forsterket over lydanlegget. Konsertene blir kurert og presentert av Martin Romberg. Korene har hele anlegget, spiralgangen, plattingen ved De Ufødtes Stjerne i midten, og scenen på 10x10 meter til sin disposisjon. Men kan synge i bevegelse eller stille seg på scenen eller begge deler. Det er rom for å kle seg og kle seg ut som man måtte ønsker det, alt er tillatt!

Installasjonen som består av over 100 malerier av Vebjørn Sand, samt skulpturer av Vebjørn og broren Eimund Sand, forteller historien om okkupasjonsårene og om grunnverdiene demokrati, humanisme og rettstat som ble satt ut av spill i denne perioden. Historiene som blir hentet frem er både kjente og glemte, og inkluderer krigsfangenes lidelser, hverdagslivet, forfølgelsen av de norske jødene og antisemittisme både før og under andre verdenskrig, motstandskampene i hele landet og krigsseilernes skjebne.

Billettpriser til utstillingen (inkl. konserter): Voksen: kr 140

Barn 6-17 år: kr 70

Student: (ved fremvisning av studentbevis) kr 70

Honnør: (Honnørkort eller aldersbevis fylte 67 år) kr 70

Veteran: (ved fremvisning av veterankort) kr 70

Gratis for barn under 6 år

Les mer om Roseslottet her>>>

Både Roseslottet og styret i Norges Korforbund Oslo-Akershus følger myndighetenes forskrifter og retningslinjer for å skape et sikkert miljø for deltakere og publikum. Les om myndighetenes retningslinjer på www.helsedirektoratet.no og særskilte forholdsregler i Oslo kommune. Vi ber deltakere og publikum holde seg hjemme dersom de har symptomer på luftveisinfeksjon, kjenner seg dårlig eller sitter i karantene.