Skip Navigation LinksKor > Om oss > Vestlandet > NK Haugaland > Dirigenttreff

Dirigenttreff

Tid: Fredag 15. mars. Kl. 18.00 - ca. 21.30
Sted: Bleikemyr Bydelshus, Myrullvegen 3, 5518 Haugesund
Pris: Gratis &  enkel servering.
Påmelding:
 før 8. mars, 2019 , til Norges Korforbund Haugaland, Christoffer Utvik. e-post: christofferu@gmail.com

1442847181.png

Velkommen til dirigenttreff med Thomas Caplin fredag 15. mars.

Thomas er en av våre fremste korpedagoger og det inviteres til dirigenttreff/kurs i forbindelse med at han lørdag 16. mars vil han holde kurs for korsangere i Haugesund med temaet: Hvordan synge klassisk kontra vise/pop/jazz. Les mer om det her. Vi håper både at du anbefaler dette kurset for sangerne i koret ditt og at du kommer på dirigenttreffet.

Tema for dirigenttreffet: «Det lærende koret - den lærende dirigenten».

Hvordan gjør jeg koret til et lærende kor, hvor sangerne lærer seg å ta ansvar for egen handling og kunnskapsforvaltning i koret?

Ting å drøfte i dirigentgruppa - i tillegg til at vi jobber med dirigeringstekniske utfordringer:

• Hva skal en dirigent engasjere seg i?
  • Om styret sier dirigenten må snakke med noen medlemmer ang. en beklemt sak fordi dirigenten har mer autoritet enn medlemmer av styret…
  • Er det egentlig dirigentens jobb????
  • Hva gjør dirigenten om den får protester på en avgjørelse og medlemmene bare gjør det de vil..........?
  • Innøvingsteknikk. Hvilken/hvilke stemmer er det lurt å begynne med når koret skal lære en ny sang? Er det noen generell regel?
  • Hvordan dirigere for å få fram dynamikken i koret bedre? Noen dirigenttekniske grep der.
  • Jeg dirigerer ett kor, bare amatører. De synger ofte veldig bra, mange fine og unge stemmer! Men, som i mange amatørkor, sliter jeg med at de ikke alltid synger reint. Mange har dårlig sangteknikk og presser stemmene... bruker kun brystklang og kommer ikke helt opp der de skal være..
  • Hva kan jeg som dirigent si til koret mitt for at de skal forstå hva de skal gjøre for ikke å synke?
  • Er det noe dirigent teknisk jeg kan gjøre for å hjelpe koret til å holde tonen?
  • Hvordan øver du inn sangene med koret?
  • Hvilke klanger/metoder å synge brukes til forskjellige stiler. Folkemusikk, pop, klassisk osv.
  • Hvordan arbeide for å oppnå bedre intonasjon/presise ansatser.
  • Hvordan arbeide for å oppnå større dynamiske variasjoner.

Vi møtes til et hyggelig og lærerikt dirigenttreff!