Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Om oss > Vestlandet > NK Hordaland > MISATANGO

MISATANGO

​​​​​​​​​misatango2 image – Kopi.jpg

MISATANGO / MISA A BUENOS AIRES av Martin Palmeri

Et kirkemusikalsk verk for mezzosopran, kor, bandoneon, klaver og strykere.​

«Misatango» er en moderne komposisjon skrevet i 1996 som kombinerer argentinske rytmer i stilen Tango Nuevo med strukturen til den klassiske latinske messen skrevet for mezzo-sopran, kor, bandoneon, klaver og strykere.

Konserten i Johanneskirken 27. oktober kl. 18.00 er en samarbeidsproduksjon med Bergen Kirkeautunnale og Norges Korforbund Sør-Trøndelag.

Vi gleder oss spesielt til at komponist/dirigent Martin Palmeri fra Argentina kan komme til Norge og dirigere konsertene som finner sted både i både i  Nidarosdomen og Johanneskirken. Ellers medvirker mezzosopran Maija Skille, bandoneon Åsbjørg Ryeng, klaver Anne Nitter Sandvik og strykekvintett fra BFO;  Alexey Cherkasov, fiolin - Sergey Letyagin, fiolin - Rushana Brandanger, bratsj - Rudi de Groote, cello - Peter Palotai, kontrabass.
Korpartiene blir i Bergen fremført av et prosjektkor på 80 sangere fra ulike kor i Norges Korforbund Hordaland sammen med basiskorene Årstad kantori og Bergen Kammerkor.

Vi tror at dette blir et flott og inspirerende møte med et nytt, vitalt og ukjent verk – for første gang i Norge, og et spennende møte med den argentinske komponisten og dirigenten Martín Palmeri.

  • Du kan høre musikken her.
Promokode forhåndssalg og Norges Korforbund:  nkh2018

MEDVIRKENDE i tillegg til kor, klaver og strykekvintett.​

​​

palmeri.jpgDIRIGENT OG KOMPONIST, Martín Palmeri - komponist, pianist, kor og orkesterdirigent, født i Buenos Aires i 1965, der han også studerte komposisjon med Daniel Montes, Marcelo Chevalier, Rodolfo Mederos, Virtú Maragno, Edgar Grana (New York), direksjon med Antonio Russo and Nestor Zadof og Mario Benzecry. Han har komponert en rekke verk både for kor, instrumentalverk, vokalsymfoniske verk og opera. Misatango hadde premiere med det The National Symphony Orchestra of Cuba i 1996, og har senere hatt stor popularitet med en lag rekke fremføringer både i Europa og Sør-Amerika.Les mer om Palmeri.​​


åsbjørg1.jpg

BANDONEON, ​Åsbjørg Ryeng er en norsk bandoneonist fra Trondheim. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Her studerte hun det argentinske tango-trekkspillet hos den annerkjente bandoneonisten Per Arne Glorvigen. Åsbjørg er en allsidig utøver med et bredt repertoar innenfor flere sjangre og er spesialisert innen argentinsk tango. Hun er en aktiv frilans musiker som har utmerket seg som solist og kammermusiker i inn- og utland. ​Les mer om Åsbjørg Ryeng.


maija_skille_17899.jpg
MEZZOSOPRAN,Maija Skille 
kommer fra Levanger, og ble i 2009 uteksaminert fra Sibelius-Akademiets operaskole i Helsinki. Hun hadde sin internasjonale debut som Bradamante i Alcina ved Teatro Municipal de Santiago i Chile i 2010 og har også sunget 3. dame i Barry Koskys prisbelønte oppsetning av Tryllefløyten ved Komische Oper i Berlin. Sesongen 2014/15 var hun engasjert ​som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett.​ 
Les mer om Maija SkillePROSJEKTKORET

Øvingsplan konserthelgen:
torsdag 25.10.18 /kl. 19.00 - -22.00 / Korprøve med dirigent inkl. pianist
fredag 26.10.18 / kl. 19.00 – 22.00 / Prøve med kor og orkester
ørdag 27.10.18 / kl. 15.00 – 17.00 /  Generalprøve med kor og orkester
kl.18.00 / Konsert i Johanneskirken

For ytterligerer informasjon ta kontakt med:
Musikkfaglig korkonsulent Annlaug Hus, e-post: annlaug.hus@korforbundet.no 


 ​​​