Bli med på notane - kurs i notelesing

Thon Hotel, Jølster 14. - 15. mars, 2020

Er du ein av de mange som gruar seg eller kanskje strever litt med notelesinga når det skal innøvast nytt repertoar på korøvingane?  Då er dette kurset for deg!


Kanikkenotersangen.jpg

Norges Korforbund Sogn og Fjordane inviterer til kurs i notelesing for dei som ynskjer å forbetre sine notekunnskapar – til nytte og glede for deg sjølv og koret ditt.

Vi startar med blanke ark, ørliten historikk, for så å bli grunnleggande kjent med notesystemets ulike element og funksjonalitet. Dersom du, eller koret ditt, har problem med å synge «Kan-ikkje-noter-sangen» rett frå notebildet, da er du/de i målgruppa for dette kurset. Undervisninga er i all hovudsak praktisk utøving av ulike notebilde. 


  • Kursstad: Thon Hotel, Jølster
  • Tid: laurdag 14. mars kl.11.00-17.00 og sundag 15. mars 2020, kl.10.00 - 16.00.
  • Maks. 25 deltagere.  
  • Pris kr. 500 (kr. 800 for deltakarar som ikke er medlem i Norges Korforbund)
  • Frist for påmelding: 16. februar, 2020
  • Gå til påmeldingsskjema

jan.jpgKursinstruktør er Jan L. Jacobsen, for tiden musikkfaglig styremedlem i NK Hordaland.  Jacobsen er førstelektor i musikk, med hovedfag i musikk-pedagogikk og snart 40 års erfaring som dirigent og pedagog for ulike musikkgrupper på alle nivå. Han dirigerer for tiden to kor i Hordaland.  Jacobsen har tidligere vært både underdirektør og undervisningsleder for Griegakademiet ved UiB, og er godt kjent med hvilke frustrasjoner manglende noteforståelse kan gi, og ikke minst hvilke gleder og a-ha-opplevelser litt notelesingskunnskap utløser i musikalske sammenhenger