Skip Navigation LinksKor > Om oss > Sør- og Østlandet > NK Østerdalen > Sangerstevne 2020

Klang i Bergstaden

​Sangerstevne for Norges Korforbund Østerdalen 2020

Bilde 1 - Røros.pngBlant pittoreske trehus skal malmfulle røster gi gjenklang i malmen i berget på Røros forsommeren 2020. Fordums hammerslag i kobbergangene under Bergstaden vil taktfast akkompagnere spekteret fra liflige sopraner til vibrerende basser, og ny sangerhistorie legger seg som glasur på gamle lag av stolt kor- og bergmannstradisjon. Gjennom (forhåpentligvis) solfylte dager og svale sommernetter 5. – 7. juni 2020 får sangerne utfolde seg musikalsk i et inspirerende miljø, samt suge til seg inntrykkene fra de unike kultur- og naturopplevelsene Bergstaden Røros i seg selv tilbyr.

Bilde 2 - Røros.jpg

Arrangørene i Røros Sangforening gleder seg til å ta imot alle gjester. Selv om koret er 172 år i 2020, er medlemmene vesentlig yngre, spesielt i sinn.  Vi kan derfor garantere et sangerstevne fylt av humør og god stemning.

Klikk her for å se et foreløpig program for stevnehelga. Det er gjort en del endringer siden lederne i korene i Norges Korforbund Østerdalen mottok informasjon om sangerstevnet i mai 2019, dels basert på tilbakemelding fra korene. Programmet vil bli oppdatert fortløpende, dersom det skulle bli flere endringer fram mot stevnet.

Bilde 4 - Røros.png
Vi har prøvd å lage et program som skal gi korene, dirigentene og sangerne et faglig godt utbytte, samtidig som det skal være rom for å nyte omgivelsene og de sosiale aspektene.

Musikalsk mentor Thomas Caplin

Thomas Caplin.png

Vi er glade for og stolte av å kunne presentere Thomas Caplin som musikalsk mentor i forbindelse med åpen vurdering i Røros kirke fredag og lørdag. Caplin vil stå for en impro fellesøving for alle kor i «kjerka» fredagskvelden, men korene skal altså slippe å forberede seg på noe i den sammenheng. I tillegg vil Caplin øse av sin kunnskap og erfaring i sitt møte med dirigentene lørdag formiddag.

Klikk her for å lese mer om Thomas Caplin.

Syng i vakre Bergstadens Zir

For at alle sangere og dirigenter skal kunne dele de musikalske høydepunktene gjennom helga, har vi valgt å legge de åpne vurderingene og felleskonserten til det fantastiske konsertlokalet som Bergstadens Ziir (kirken) er. Der er det vakre omgivelser, god akustikk og sitteplasser til alle. Hvis alle kor ønsker å synge under felleskonserten, kan vi lage plass til det. Det er imidlertid ikke mulig å tilby åpen vurdering til alle korene, så det kan være at løsningen blir å fordele opptredenene mellom de forskjellige arenaene. Detaljene rundt hvilke kor som deltar hvor, vil være basert på korenes ønsker i dialog med sangerstevnets kunstneriske komité. Dette ordner vi utover våren.

Røros kirke.png
Husk at selv om åpen vurdering og felleskonsert arrangeres i kirkerommet, er det ikke slik at korene må synge typisk «kirkemusikk». Røros Sangforening har opptrådt der bl.a. med martnassangen «Rullan går», som definitivt er profan nok...

La koret ditt bli en del av denne livgivende happeningen!

Sett av helga 5. – 7. juni 2020, og meld dere på ved å klikke her. Husk at vi har en øvre begrensning på antall deltakere, så det kan være lurt å ordne med påmelding i god tid før fristen løper ut 31. januar 2020.

Vi sees, og høres, på Røros!

Har dere spørsmål i samband med arrangementet, send en e-post til per.utne@roros.net.

Bilde 3 - Røros.jpg