​​Utvalg


Ragnar Rasmussen er norsk dirigent. Professor i korledelse ved UiT. Rasmussen er utdannet kirkemusiker ved Musikkonservatoriet i Trondheim og har undervist i musikk og direksjon i mange år i skoleverket.

Bjørn Sagstad, dirigent med bredt nedslagsfelt innenfor orkester, kor, korps, opera, ballett og storband. Gjestedirigerer i store deler av verden, men har for tiden en sjefsdirigentstilling i Danmark. Er i tillegg aktiv som dirigentlærer, gir mesterklasser og brukt som foredragsholder.  

Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker, komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Sissel Kyrkjebø og a-ha.

Anniken Paulsen er utdannet komponist, pianist og pedagog fra Norges Musikkhøgskole og Østlandets Musikkonservatorium, med lærere som Olav Anton Thommesen, Bjørn Kruse og Einar Henning Smebye. Hun begynte å spille piano 5 år gammel hos sin far og var elev av Reimar Riefling fra hun var 12 – 18 år. Hennes musikalitet er nært knyttet til oppveksten på Greåker Kino, hvor soverommet lå vegg i vegg med maskinrommet. Det har inspirert henne til å komponere til andre kunstnere/kunstarter; som eventyr, video, film, lyrikk for små og store besetninger. For tiden jobber hun med musikalen Destiny, i samarbeid med Thomas H. Kay og er Profilkomponist 2014 for Ny Musikk Østfold, med to bestillingsverk. I tillegg har hun hatt og har en rekke verv innen musikkbransjen. 

Stefan Sköld, direktør ved Kristiansand Symfoniorkester, Kilden. Sköld har lang erfaring i norsk og svensk musikkliv, som kunstnerisk, administrativ og økonomisk ansvarlig innen en rekke store kulturinstitusjoner. Han har vært direktør og konserthussjef ved Helsingborgs Symfoniorkester og Konserthus, teatersjef og direktør for Malmøoperaen, kultursjef i Lund og programsjef og operasjef ved Trondheim Symfoniorkester. Han har også vært kormester og dirigent ved Den Norske Opera og ved Oslo-filharmonien, og vært lærer i dirigering ved Norges Musikkhøyskole og Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm i 20 år.​ 

Sekretær for utvalget er Martin Borgnes.