Skip Navigation LinksKor > Utlysninger > Kor søker dirigent > Møre og Romsdal

Møre og Romsdal

Kristiansund Kammerkor søker dirigent

Kristiansund Kammerkor.jpg

Vår nåværende, inspirerende dirigent trapper ned sin virksomhet.
Vi søker derfor etter en ny dirigent som kan overta hans rolle fra februar 2021.

Kort om koret:
Kristiansund kammerkor feiret 75 års jubileum i 2017.

Fra 1994 til 2019 var koret tilknyttet Nordlandet Menighet i Kristiansund. Samtidig har vi vært fast knyttet til Kristiansund Kirke, Kunst og Kultur festival, nå Festspillene i Kristiansund siden starten for 20 år siden. Siden januar 2020 er vi et frittstående, blandet kor på ca. 25 glade sangere. Koret er medlem av Norges Korforbund og er nøytralt i forhold til livssyn og politikk.

Korets repertoar har i hovedsak vært preget av tilknytningen til KKKK-festivalen. Vi har framført mange store klassiske verk for kor, orkester og solister i nært samarbeid med de beste profesjonelle krefter. Vår målsetting er å skape gode musikkopplevelser for publikum på Nordmøre og omliggende områder. Vi går heller ikke av veien for turne til utlandet, og har hatt konserter både i Sverige, Latvia, Polen, Tyskland og England.

Nå er koret inne i brytningstid hvor vi ønsker å utvikle oss videre musikalsk, rekruttere nye sangere og kanskje prøve nye veier.

Vi ønsker oss en dyktig dirigent med solid musikkfaglig bakgrunn og gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Dirigenten bør både kunne lede store musikalske oppføringer med kor, solister og orkester og mindre a cappella korverk, eldre og nyere.

Koret øver hver onsdag kveld, men vi er fleksible om nødvendig. Vi følger skolens ferier, og har i gjennomsnitt to konserter pr. semester.

Se www.kristiansundkammerkor.no og på Facebook: Kristiansund kammerkor.

Søknad m referanser sendes til styrets leder, Lillian Skeide Ødegaard, epost; lillian.odegaard@gmail.com, tlf. 90140331, innen 06.2.2021.

Aktuelle kandidater vil bli invitert til intervju og prøvedirigering etter nærmere avtale. Dirigenten vår vil være rådgiver underveis i denne prosessen.

Ørstakoret søkjer etter ny dirigent frå 1. februar 2020Ørstakoret.png

Send søknad, og evt. spørsmål til orstakoret@kor.no
Søknadsfrist 14. januar 2020

Ørstakoret har hatt Ketil Grøtting til dirigent dei siste fem åra, men no har han fått ny jobb som kantor i Lommedalen, og dermed treng vi ny dirigent.

Ørstakoret kan tilby ordna  løns- og arbeidtidsforhold med tilsetting gjennom Ørsta kulturskule.
Koret har  litt over 30 medlemar.  Vi har eit godt sosialt miljø med mykje humor og lått, vi er arbeidsvillige og liker utfordringar. Det er viktig for oss å ha ein engasjert dirigent som er oppteken av kvalitet,  utvikling og  godt samarbeid, og som er eigna til samspel med akkurat vårt kor.
Repertoaret vårt er variert og femner om eit  spekter frå store korverk til nyare og meir eksperimentell musikk, og til lettare sjangrar.

Vi liker å synge alt frå kyrkjemusikk til musikalstoff, og frå Ivar Aasen til tango! Vi trivst med mangfaldet og synest at det er viktig! Utanom konsertar i ulike sjangrar held vi korkaféar, arrangerer motevising to gongar i året, tek på oss vanlege koroppdrag, er med på songarstemne og samarbeider gjerne med andre kor.
Ørstakoret har og vore på festivalar til Wales, Ungarn, Sør-Afrika, Irland og Italia. Kanskje fer vi på ein ny utanlandstur i 2020 eller i 2021, om alt klaffar.

Om du vil vite meir om Ørstakoret, frå historikk og notid, kan du finne oss både på denne sida på kor.no