Skip Navigation LinksKor > Utlysninger > Kor søker dirigent > Oslo-Akershus

​​​​​​​​​​​​​​​​Kor i Oslo og Akershus som ​søker dirigent​​

Sangverket søker ny dirigent

37E924A6-74BB-48FF-93B5-A40DB52EEFDB.jpeg

Vi søker en engasjert og dyktig dirigent som ønsker å videreutvikle koret musikalsk, samt ivareta det gode sosiale fellesskapet blant sangerne. Det er ønskelig at du har høyere musikalsk utdanning, pedagogiske evner, og gode sang- og pianoferdigheter. Personlig egnethet vil vektlegges.

Sangverket ble stiftet i 1980, og er i dag et veletablert og godt driftet blandakor med ca. 25 aktive sangere. Vi har som mål alltid å lage konserter med god musikalsk kvalitet, som er til glede for både publikum og deltagere, og har god erfaring med å samarbeide med dyktige profesjonelle musikere. Repertoaret spenner fra klassisk kormusikk, til folketoner, viser, jazz og moderne. I tillegg til konsertene vi arrangerer selv, gjør vi stadig også prosjekter med artister og musikere som Tord Gustavsen, Ola Bremnes og Hanne Krogh.

Koret øver i Ris kirke hver mandag i tidsrommet 18.30-21.00.

Betingelser og honorar etter avtale, og i henhold til Creos satser. Dirigenten må være selvstendig næringsdrivende. Søknadsfrist er 31.12.2020. Prøvedirigering/ intervju gjennomføres fortrinnsvis i januar 2021, med tiltredelse fra februar 2021.

Søknad og CV sendes til sangverket@gmail.com, og spørsmål om stillingen kan rettes til nåværende dirigent Camilla Marie Bjørk Andreassen: 9923 9180, eller styreleder Marit Helleberg: 911 69312. Se gjerne vår Facebook-side, eller nettside www.sangverket.no for ytterligere informasjon om koret."

Popkoret Røst søker ny dirigent

Popkoret RØST.jpg

Popkoret Røst består av 32 sterke, unge kvinner som synger popsanger med edge. Koret er en arena for sangglade kvinner i 20-30 årene til å utvikle seg musikalsk og tilhøre et inkluderende fellesskap. Alle medlemmene har vært gjennom opptaksprøve. Vi ønsker oss en dirigent som har lyst til å være med på å utvikle oss som et kor videre.

Repertoaret vårt består hovedsakelig av pop, og vi synger a cappella. Låtene vi synger er en god blanding av popmusikk fra både inn- og utland, med sanger som du «hørte på fest eller på radioen i går», og sanger som du kanskje ikke har hørt et kor synge tidligere. Vi liker å synge det vi lytter til, og vi håper dere liker å lytte til det vi synger.

Vi har pleid å ha øvinger hver tirsdag mellom 18.00-20.30 på Sagene i Oslo. Akkurat hvor øvingene våre blir etter nyttår er fremdeles litt uavklart, men det vil bli i sentrum eller sentrumsnært. Øvingsdag og tid kan diskuteres.

Send oss en søknad til styret@popkoretrost.no hvor du forteller oss litt om deg selv samt tidligere erfaring. Vi ser frem til å høre fra deg! Eventuelle spørsmål om stillingen kan sendes til samme epost.

Dirigent for Norske Kammersangere

3_modified_02[1].jpg

Norske Kammersangere søker dirigent fra desember 2020, i første omgang til utløpet av 2021, da vår dirigent og kunstnerisk ansvarlige Julia Selina Blank skal ha permisjon. Hun overtok engasjementet i januar 2018 etter Yuval Weinberg. Begge har dirigentutdannelse på høyt nivå fra blant annet Berlin, etterfulgt av masterklasser under Grete Pedersen på Norges musikkhøgskole. De har også vært stipendiater ved det meget høyt rangerte tyske "Dirigentenforum", og er på vei mot internasjonale karrierer.

Vi er et kammerkor som ble startet i 1994, og har for tiden 20-24 medlemmer. Vår målsetting er å fremføre musikk på et kunstnerisk høyt nivå. Vi er amatører, selv om noen av sangerne har musikkutdannelse, og det er korets bevisste strategi å bruke høyt kvalifiserte dirigenter, så vi kan lære så mye som mulig og få gode musikkopplevelser. Norske Kammersangere fremfører musikk fra alle epoker; moderne, romantisk, barokk og renessanse, både profan musikk og kirkemusikk. Vi holder konserter acappella og i samarbeid med kjente musikere.  Vi har øvelseslokale sentralt i Oslo, og koristene kommer i hovedsak fra Oslo, Lillestrøm og Bærum. Koret består av godt voksne, erfarne korsangere med gode notekunnskaper.  Vi synes vi får til en god balanse mellom hardt arbeid og godt sosialt miljø.

I 2020 skulle vi sunget både i Norge og i Tyskland sammen med et meget godt kor, Heinrich Schütz-ensemble fra München. Dette er midlertidig utsatt pga covid19. Våre øvelser holdes på Oslo Katedralskole (Ullevålsveien 31), mandager kl. 18.30-21.30. Vi følger skoleruta, og gjennomfører i tillegg 1-2 seminardager pr semester + konserter til vår, høst og jul.

Søknad, gjerne med referanser, sendes snarest på email til korets leder, Ylva Wold, epost:  ylvaw@online.no

Intervju og prøvedirigering gjennomføres fortløpende, etter avtale. Vår nåværende dirigent vil delta i prosessen som rådgiver for koret.