Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Skip Navigation LinksKor > Utlysninger > Kor søker sangere > Oslo og omegn

Oslo og omegn

Her finner du kor i Oslo og omegn som søker sangere​.​

Koret Diandre ønsker flere korister!

 153342369_3849227578480145_4351405792206715963_o.jpg

Koret Diandre er nå i full gang med øvelser hver torsdag klokken 18.30-21.00 på ulike plattformer. Vi har høyt oppmøte og godt motiverte korister. Vi søker deg som har en stemme som vil bidra til at koret når vår ambisjon. Alle stemmegrupper er aktuelle. Det er en fordel å kunne lese noter, men ingen forutsetning.  

Vi er for tiden 25 sangere. Vår musikalske profil er variert innenfor rytmisk, jazz, pop og viser. Dirigent Heidi Anita Brathagen har siden 2016 ledet korets øvinger med engasjement og raske replikker. Vi opptrer for det meste med fullt kor, men det er tidvis også muligheter for spennende utfordringer som å synge i mindre grupper og ha solopartier. 

Diandre er et ambisiøst kor som jobber målrettet for å nå nye musikalske nivåer. Samtidig legges det stor vekt på hyggelig samvær og en uhøytidelig atmosfære. På øvingene har vi fokus på framdrift og det musikalske. Som regel ønsker flere å være litt sosiale etter øving og under normale forhold oppsøker vi et av korets stamsteder rundt Youngstorget.  Vi organiserer seminarer, hytteturer, sommerfest og julebord.

Høsten 2019 feiret vi 25-årsjubileum med konsert i Kulturkirken Jakob. I 2020 arrangerte vi noen utendørskonserter og deltok på reklamefilmen om Dnbs Festivalsommer før koret i høst måtte ta en pause. Nå er koret i gang med øvelser innenfor det formatet som smittevernhensyn tilsier. Fram til sommeren øver vi inn  et mindre repertoar sanger som kan framføres så snart det åpner opp.

 
Koret øver hver torsdag kl.18:30 – 21:00, og vi gjenopptar øvelsene på Møllergata skole i Oslo sentrum så snart vi kan det. Ta gjerne kontakt med leder@diandre.no eller ring tlf. 48049119 dersom du har noen spørsmål om koret.

Har du lyst til å prøvesynge hos oss?  Sjekk ut våre sider for datoer med prøvesang og åpne øvelser!

www.Diandre.no

 

Skedsmo Kammerkor søker 1. bass

Skedsmo Kammerkor 2.jpg

Glade sangere under NM for kor i Olavshallen, Trondheim 2019. Foto: Multifoto.

Skedsmo Kammerkor ble stiftet i 1989, og har siden den gang vært knyttet til Skedsmo kirke. Korets dirigent fra starten har vært kantor i Skedsmo kirke, Gjermund Bjørklund.

Koret synger et variert a-capella-repertoir; fra kirkemusikk til folkeviser og jazz. Foruten å medvirke i Skedsmo kirke ved gudstjenester og andre kirkemusikalske arrangementer, har Kammerkoret profilert seg gjennom konsertvirksomhet i stor og liten målestokk i mange deler av kulturlivet på Romerike.

Koret har også mye samarbeid med andre kor til fellesoppsetninger, og er annet hvert år initiativtager og arrangør av et korprosjekt med oppføring av større kirkemusikalske verker til Nyttårskonserten i Lillestrøm kirke. Bach's Juleoratorium, Händel's Messias, Mozart's Requiem og Bach's nyttårskantate er av de verker som er blitt fremført. Her samarbeider koret med profesjonelle musikere og solister. 

Koret har deltatt på flere korkonkurranser i Norge og i utlandet med fine resultater. Koret vant Sakral klasse B og kom på 2. plass i Blandet kor B i NM for kor 2019.

Koret arrangerer korseminar for medlemmene -og har knyttet til seg dyktige instruktører og sangpedagoger.

Skedsmo kammerkor består i dag av 28 sangere. Koret er stadig ute etter nye, dyktige sangere. 
Så hvis du er interessert, ta kontakt med oss for prøvesang. Vi er spesielt ute etter en eller to 1. basser!

Vi øver på Sten menighetssenter i Ljoleidvegen like ved Skedsmo kirke torsdager fra 19:00-21:30. Kommer du fra Oslo er det flere som kan plukke deg opp på Lillestrøm stasjon; kun 10 minutters togtur fra Oslo S.

Kontakt leder: Kristin Jørgenvåg - mobil: 924 32 890 eller epost:
skedsmo.kammerkor@gmail.com

Facebook:    Skedsmo Kammerkor


Oslo Voices ønsker nå å supplere koret med tre nye sangere, en førstesopran, en andrealt og en førstetenor.

Oslo Voices Sort-hvitt.jpg

Koret består av dyktige og trivelige sangere fra Oslo-området, og vi har nå startet høstsemesteret med fokus på tre ulike konsertkonsepter som skal fremføres i tiden frem mot påsken 2021. 

Vi øver hver mandag kl 18.00 – 21.00, og koret dirigeres av Ingrid Hanken.

Hvis dette er noe for deg, ta kontakt med styret@oslovoices.no eller ingrid@nordicvoices.no.

Håper å høre fra deg - og tips gjerne en venn som er glad i å synge!

Les mer om koret vårt på www.oslovoices.no , og følg oss gjerne i sosiale medier for å få mer info og oppdateringer:
www.facebook.com/OsloVoices
www.instagram.com/oslovoices»


Gamle Oslo Kro- og Kirkekor søker flere sopraner, tenorer og basser

Gamle Oslo Kro- og Kirkekor GOKK 2020.jpg

Gamle Oslo Kro- og Kirkekor, GOKK blant venner, er et blandet kor som ble stiftet i 1986. Vi holder til i bydel Gamle Oslo, men har sangere fra hele Oslo og omegn.
 
Koret har rundt 40 sangere i alle aldre som er jevnt fordelt på stemmegruppene. Som navnet sier er vårt repertoar en blanding av sakral og verdslig musikk. Vi har flere konserter og oppdrag i året, og til hver konsert øver vi inn nytt stoff i tillegg til det vi kan fra før. Høsten 2020 arbeider vi med musikk av den danske komponisten John Høybye (bl.a. The Little Mermaid) (konsert i oktober), forberedelse til julekonsert i desember, og med Faurés requiem som skal fremføres våren 2021 sammen med Markakoret.
 
Vi øver på Vålerenga skole mandag kveld kl 19-21:30. Første øving for høsten 2020 er 24. august. Vi deltar på arrangementer i bydelen som Lysvandring langs Alnaelva og Internasjonal torgdag på Grønland. To ganger i semesteret synger vi på gudstjenester. Vi har kontakt med både Grønland og Kampen kirke.

Vi legger vekt på det sosiale miljøet i tillegg til å strekke oss etter å bli et bedre kor. Vårt motto er: "Vi skal ikke bli så flinke at vi ikke har det gøy, og vi skal ikke ha det så gøy at vi ikke blir flinkere".

GOKK har ledige plasser til sopraner, tenorer og basser. Har du lyst til å synge med oss er det bare å ta kontakt med vår dirigent Thea Kjeve Fjeldstad (theakfjeldstad@gmail.com) for å avtale prøvesang.


Swell søker 2. basser og 1. tenorer 


Ser du etter et kor i Oslo og har lyst på en spennende utfordring? Swell er et ungt og ambisiøst blandakor fra Grünerløkka i Oslo, med norsk og internasjonal pop på repertoaret. Koret består av totalt 36 sosiale sangere som liker å ha det moro sammen.

 Swell sitt bilde.

Swell startet opp i 2016 etter korprosjektet “KorPop” i samarbeid med Siri Nilsen i regi av Norges Korforbund. Artister på repertoaret er blant annet Sigrid, Highasakite, Bon Iver, Susanne Sundfør, Siri Nilsen, Kristian Kristensen, Radiohead, Hozier, Katzenjammer, Maria Mena, Eva Weel Skram, Fleet Foxes, Oral Bee og mange flere.  Koret øver fast på torsdager kl. 18:30-21:00. Stemmegrupper i koret: 1. og 2. sopran, 1. og 2. alt, tenor og bass. 

Musikalsk leder og dirigent: Janne Kristin Schanke

Ønsker du å synge med oss? 

Skriv en kort tekst/video hvor du presenterer deg selv. Må inkludere følgende: navn, hvilken type musikk du liker, studier/jobb og tidligere musikk-/kor- erfaringer. I tillegg et lydklipp/video av deg selv med en selvvalgt sang. Akkompagnement er valgfritt. Send inn til  swell.kor@gmail.com . Merk mailen med “kor.no - ny sanger, høst 2020”. 

Frist: 5. august 2020

Følg oss gjerne i sosiale medier for å få mer informasjon om neste rekrutteringsrunde og hva vi driver med til daglig :)
Instagram [http://www.instagram.com/swellkor]
Facebook [http://facebook.com/swellkor]
Damekoret Fam Noar søker nye sangere på alle stemmer 

(NB! Nytt sted og tidspunkt!)

DSC_7053.jpg

Foto: Line Schibstad Foto

Er du ledig på mandagskvelder fra høsten av? Er Ski sentrum i overkommelig avstand for deg? Er du trygg på scenen og kan bære din egen stemme ved behov?

Da kan du få tenke litt på Fam Noar til over sommeren.

Vi er fra høsten av på utkikk etter flere gode sangere. Vi skal være 16-20 stykker, og har plass til alle stemmer. Alder: Over 18. Vi holder oss til den rytmiske sjangeren i dette koret, og har på repertoaret låter som All About That Bass, Fever, Dangerous Woman, Never Enough og Hon är så söt när hon sover. Dirigenten vår er Heidi Anita Brathagen.

Fam Noar har høye krav til medlemmene. Hos nye medlemmer ser vi etter følgende:

· At dere leser noter

· At dere er selvsikre både musikalsk og uttrykksmessig

· At dere har lang korerfaring

· At dere har sølvsko

På scenen kler vi oss i svart, og antrekket skal vise hvem du er. Så det varierer fra fotsid penkjole til buksedress til funky blonde-bukser. Og alle har glitrende sølvsko. Alle skal få være den de er, i en stilig, sceneriktig utgave. Med bling. Mye bling.

Øvelsene blir på Ski Ungdomsskole, som ligger i gangavstand fra Ski stasjon, mandager kl 18.30 – 21.00. Mandagene 17. og 24. august er satt av til prøvesang, du trenger bare å komme én av disse dagene. Første ordinære øvelse blir mandag 7. september. Semesteravgift: kr 1500,-.

Send en mail til post@famnoar.no dersom du er interessert i å prøvesynge hos oss. I mellomtiden kan du lese mer om oss på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/FamNoar


Kvinnekoret Tonus søker nye sangere!

tonus bilde 2.png

Vi ønsker oss flere flinke sangere!

Særlig velkomne er 1. sopraner og 2. alter!

Vi er Tonus, et kvinnekor på rundt 30 aktive sangere i student- og ungvoksen-alder. Vi er et kor med et godt miljø og en veldig dyktig dirigent; Ingrid Stige. Vi er et seriøst kor som stadig ønsker å utvikle oss, samtidig som vi er opptatt av sangglede og god trivsel for alle i koret. Vi har en egen konsert hvert semester, pluss enkelte sangoppdrag og/eller felleskonserter med andre kor. Repertoaret vårt er variert; vi er ikke knyttet til noen bestemt musikalsk sjanger, men trives best med variasjon. På konsertene våre har vi sunget alt fra klassisk til pop, jazz og norsk folkemusikk.

Våre forventninger til deg som korist er:

· at du prioriterer å komme på alle øvelser og seminarer

· at du øver hjemme i løpet av uken med hjelp av noter og stemmefiler som du får tilgang til

· at du betaler kontingenten på 800,- pr. semester

Vi øver hver mandag kl. 18.00-20.30 på Brynseng skole. Første øvelse høsten 2020 er mandag 17.august. Denne datoen er det prøvesang.

Vi søker særlig etter 1. sopraner og 2. alter, men alle sangere er velkomne til å prøvesynge for oss. Høres Tonus ut som et kor som kan passe for deg? 

Ta kontakt med oss på tonuskor@gmail.com, så avtaler vi tid for prøvesang. Lurer du på noe mer, så send oss gjerne en e-post, søk oss opp på Facebook eller sjekk nettsiden vår: http://tonuskor.wixsite.com/home.


Con Spirito søker sangere

conspirito-oslo.jpg

(Foto: Brian Cliff Olguin)

Kammerkoret Con Spirito består av 20 dyktige sangere fra Oslo-området, og har som hovedmål å framføre kormusikk på et høyt musikalsk nivå. 

Koret ble etablert i 1972 av Helge Birkeland, og ledes i dag av Ida Cecilie Holm. Hun har vært Con Spiritos dirigent siden 2012. Repertoaret spenner seg fra tidligmusikk til samtidsmusikk - med innslag av folketoner, og Con Spirito har holdt urframføringer og norgespremierer på flere bestillingsverk og -arrangementer av bl.a. Kjell Habbestad, Andrew Smith og Frank Havrøy. 


Vi har for tiden ledig plass til flere ALTER, TENORER og BASSER. Har du lyst til å være med på å løfte koret til nye musikalske høyder? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg! Du må ha en god stemme og et godt gehør. Det er en fordel om du har korerfaring og gode notelesingsferdigheter. Vi øver hver onsdag kl. 18-21 i Fagerborg menighetshus på Majorstua, og kan friste med et høyt musikalsk nivå, varierte konsertprosjekter, og dyktige, sosiale og engasjerte medsangere ledet av vår eminente dirigent Ida Cecilie Holm.

Ta kontakt på e-post provesang@conspirito.no for mer info og avtale om prøvesang. På prøvesang møter du dirigenten og en-to medlemmer fra koret. Vi vil gjerne høre deg framføre en valgfri sang, samt høre på registeromfang og samklang. Det blir også litt tid til en uformell samtale om erfaring og motivasjon.


Les mer om koret på www.conspirito.no eller besøk vår Facebook-side.

(Oppdatert 10. februar 2020)


Birkelunden Brøstklang søker dyp alt!

thumbnail_Birkelunden Brøstklang-annonse.jpg

Koret består av 18 medlemmer godt spredt i aldersgruppen 28-40 år og dirigeres fra i høst av Lisa Smith Walaas.

Vi har ambisjoner om et relativt høyt musikalsk nivå og har et variert repertoar med blant annet Prøysen, filmmusikk, litt klassisk i ny og ne, moderne popmusikk, folkemusikk og sanger kjent fra Pitsj og No. 4.
I 2020 feirer vi 10 år, noe vi litt forsinket markerer med en stor festkonsert på Sentralen i februar 2021.
Vi øver hver tirsdag 18.45-21.15 sentralt i Oslo.

Prøvesang avholdes etter planen 15. september, og vi er på jakt etter en relativt dyp og stødig alt.
Er dette deg?
Kan vi være koret du er på jakt etter?

Send en e-post med litt info om deg selv og din musikalske bakgrunn til kontakt@birkelundenbrostklang.com
så tar vi kontakt for nærmere avtale.

Vi gleder oss til å høre fra nettopp deg!"Vokalgruppen Nada søker ny bass

Nada – Kopi.jpg
Har du lyst til å synge i en morsom og etablert vokalgruppe?

Vokalgruppen Nada søker en bass med erfaring fra kor eller vokalgruppe. Vi ønsker oss en bass i alderen 35-50 år med godt gehør og humør, rytmisk sans og relativt gode notekunnskaper. 
 
Repertoaret vårt inneholder mest popmusikk og jazz, ispedd noen folketoner. Nada er inspirert av populære vokalgrupper som The Real Group, Pust, Pitsj og Apes&Babes for å nevne noen. Vi synger fortrinnsvis arrangementer skrevet av disse, men vi lager også noen egne arrangementer, av låter som vi liker, og synes det er aller best å synge seksstemt. 

Du kan lese mer om oss på www.nadavokal.no
 
Interessert? Ta kontakt med oss på nadavokal@gmail.com

Majorstua Kammerkor og dirigent Øystein Fevang søker nye sangere!

Majorstua.jpg

Majorstua Kammerkor er alltid interessert i kontakt med gode sangere. Akkurat nå søker vi  1. tenor og 2. bass. 

Vi holder normalt prøvesang tirsdager før korøvelsen. For å trives i Majorstua kammerkor bør du ha sangerfaring og notekunnskap, til gjengjeld vil du få flotte musikalske opplevelser både på konserter og øvelser. På prøvesang møter du dirigenten vår og et medlem fra koret. Du velger selv en sang du vil synge, i tillegg lytter vi til register og en enkel bladsang. Send en e-post til provesang@majorstuakammerkor.no eller ring Mona Boldermo på telefon 959 66 068.

Les mer om koret på www.majorstuakammerkor.no eller besøk vår Facebook-side: https://www.facebook.com/majorstuakammerkor  


Koret Diandre ker flere gode sangere 

Koret Diandre 2020.jpg


Vi søker deg som har en stemme som passer inn i koret og har lyst, evne og vilje til å bidra til at du selv og koret blir så godt som mulig. Alle stemmegrupper er aktuelle. Det er en fordel å kunne lese noter, men ingen forutsetning.  

Vi er for tiden 28 sangere. Den musikalske profilen er variert, og for tiden synger vi mest jazz, pop og viser. Dirigent Heidi Anita Brathagen har siden 2016 ledet korets øvinger med målrettet engasjement og raske replikker. Vi opptrer for det meste med fullt kor, men det er tidvis også muligheter for spennende utfordringer som å synge i mindre grupper og ha solopartier. 

Diandre er et ambisiøst kor som jobber målrettet for å nå nye musikalske nivåer. Samtidig legges det stor vekt på hyggelig samvær og en uhøytidelig atmosfære. På øvingene har vi fokus på framdrift og det musikalske. Som regel ønsker flere å være litt sosiale etter øving og oppsøker da et av korets stamsteder rundt Youngstorget. 

I høst feiret vi 25-årsjubileum med konsert i Kulturkirken Jakob. For 2020 er vi i gang med å planlegge en sommerkonsert og en utenlandsreise utpå høsten.
 
Koret øver hver torsdag kl.18:30 – 21:00 på Møllergata skole i Oslo sentrum. Ta gjerne kontakt med leder@diandre.no eller ring tlf. 40857443 dersom du har noen spørsmål om koret.

For mer informasjon: www.diandre.no og https://www.facebook.com/KoretDiandre/ 

(Oppdatert 10. februar 2020)


Retro Singers søker nye sangere!

Bilde 2.jpg

Retro Singers er et blandakor på drøyt 40 sprudlende medlemmer, og vi ønsker flere sprudlende medlemmer. Vi ser hovedsakelig etter tenorer, 1.sopraner, 1.alter og 2.basser.

Vi synger spennende pop-arrangementer fra ulike tiår, med innslag fra rock- og countryverden. I tillegg til å være glad i musikk, er vi over middels glade i å sosialisere etter øvelsen.

Er Retro Singers noe for deg? Du kan få mulighet til prøvesynging for vår dirigent 12.august hvis du sender en email til lillian.skrede@gmail.com med kort info om deg selv og musikalsk erfaring. Legg også ved lydopptak hvor du synger vers og refreng av to ulike popsanger. Vi håper å høre fra deg!

Vi øver hver mandag fra kl. 1800 til 2030 på Paulushjemmet nær Birkelunden. Øvingssted kan avvike på grunn av korona. Sjekk gjerne ut vår Facebook-side og Instagram-konto.
https://www.facebook.com/RetroSingers/


Syng med Chorus Felix!

Chorus Felix.jpg

CHORUS FELIX har åpen øvelse alle tirsdager i januar. Kom innom og hør på oss! Bli gjerne med å synge i koret på noen sanger og slå av en prat i pausen til god kaffe og en kakebit. 

Chorus Felix er koret for deg som liker musikalske utfordringer i et godt sosialt miljø. Vi er et kammerkor med 24 medlemmer som øver sammen hver tirsdag kl. 19.00-21.30 på Blommenholm skole i Bærum. Korets dirigent heter Timothy Ferguson, og det er en fornøyelse å synge spennende kormusikk under hans kyndige ledelse.
Selv om koret liker å variere repertoar og sjanger, har vi de de siste årene viet oss mest til klassiske korverk, med Ein Deutsches Requiem av Brahms som det største høydepunkt. Kommende semester går vi mer i retning av kormusikk og jazz.

Koret har plass til flere medlemmer i alle stemmegruppene, men trenger særlig flere sopraner. Hvis du liker å synge i kor og er interessert, ta kontakt med styreleder. Kontakt: Styreleder Arne Lygre på e-post, alyg@online.no eller 480 75 729 (sms).


Kammerkoret Le Voci ønker nye medlemmer velkommen

Le Voci.png

LeVoci betyr stemmene. Vi er et blandakor med 32 aktive medlemmer og holder til i Oslo.  

Vi øver på tirsdager på OsloMet i Pilestredet. Koret synger et bredt spekter av klassisk musikk og folkemusikk, ofte i nye og spennende arrangementer.

Vi ønsker å styrke et par av stemmene og har ledige plasser for tenorer og 1. sopraner. 
Vi søker nye medlemmer i aldergruppen 35 – 50 år.  Det er en fordel om du har notekunnskap. 

Ta kontakt med vår dirigent Sigurd Engesnes for nærmere avtale. 
Mob tlf 462 56 498 eller Sigurd.Engesnes@gmail.com

Velkommen til prøvesynging. 


Kor CAVA søker nye medlemmer

Vil du bli med i Oslos kuleste damekor? Hos oss blir du en del av en herlig gjeng kvinns i ca 25- til 40-årsalderen. 

Vi synger pop og jazz, og har det fryktelig moro sammen hver uke. Vi øver mandager på Vålerenga bo- og omsorgssenter klokka 18.30-21.00. Vi søker både sopraner og alter. 

Ingen notekunnskaper er nødvendig, men det skader ikke. Vi øver hovedsaklig til lydfiler hjemme mellom hver øvelse, slik at vi får synge mest mulig sammen når vi møtes. 

Cava er ikke helt som andre damekor. Repertoaret vårt er en herlig blanding av rytmiske, upbeat, sære, vakre, rolige og kule arrangementer som er skreddersydd for oss. Fellestrekket er at alle låtene har en egen twist – som er vårt varemerke. Vi holder egne konserter, i tillegg til å ta oppdrag til bryllup, julebord og andre festligheter. 

Send oss en melding på Facebook (http://facebook.com/korcava) eller e-post til korcava@gmail.com for å avtale prøvesynging.