Forside / Dirigent / Ledige dirigentjobber / Oslo-Akershus

Oslo-Akershus

Oslo-Akershus

Kor i Oslo og Akershus som ​søker dirigent​​ 

Vestby Korforening søker dirigent

Hvem er vi?

Vestby korforening er et veldrevet blandakor som i dag har ca. 20 aktive medlemmer i spredt alder. Vi synger for det meste rytmisk musikk og helst a cappella, men liker å utfordres av flere sjangre.

Av faste aktiviter er julekonserten lille julaften en tradisjon for både koret og Vestby-folk. Vi arrangerer også en «vårsprett» i april/mai, og vi deltar sporadisk på kulturarrangementer og festivaler i nærområdet. Hvert annet år reiser vi til Danmark og deltar på Aarhus Vocal Festival. Utover dette arrangerer vi en konsert-forestilling hvert 2.-3. år.

I 2018 deltok vi på en korcup i Askim, hvor vi kom på 2.plass.

Koret er ikke fremmed for å delta på konkurranser i fremtiden.

Vi øver på Vestby Ungdomsskole torsdager fra kl. 19-21.30. I tillegg har vi helgeseminarer én til to ganger i året.

Hvem er du?

·      Du må være inspirerende og engasjerende.

·      Du må ha musikkutdannelse og bør ha dirigenterfaring.

·      Du bør være tydelig i dine tilbakemeldinger til koret, og hjelpe oss i å utvikle vårt potensiale.

·      Vi legger vekt på gode samarbeidsevner og god kommunikasjon.

·      Kjennskap til CVT er en fordel.

·      Du må være selvstendig næringsdrivende.

Om dette virker interessant, ta kontakt med Torfinn Fongen på tlf 908 94 920 eller send e-post med CV til torfinn.fongen@vikenfiber.no

Søknadsfrist 18.06.2021

Vi håper å høre fra deg.

Rødstrupen søker dirigent

Koret Rødstrupen i Ski søker ny dirigent. Vi er rundt 25 sangere som ønsker en dyktig og humørfylt musikalsk leder som kan bringe oss videre som kor. Gjennom vår snart 40-årige historie har vi vært opptatt av å formidle musikk fra en samfunnsengasjert vinkel og med et sterkt internasjonalt tilsnitt.

Repertoaret vår har bl.a. bestått av sanger av Brecht, Theodorakis og Michael Wiehe. Gjennom årene hatt vi hatt samarbeidsprosjekter med ulike musikere som Tove Karoline Knutsen, Lars Klevstrand, Jørn Simen Øverli, Halvdan Sivertsen, Michael Wiehe, Trond Granlund og Henning Sommerro. Vi har også sunget afrikanske frihetssanger for Nelson Mandela og ved to anledninger vært i Bosnia og hatt konserter sammen med bosniske kor.

I februar 2017 fremførte vi Carl Orffs Carmina Burana sammen med fem andre kor, Drammen Symfoniorkester, Sølvguttene og tre solister. Konsertene gikk for fulle hus i Trefoldighetskirken. Samme år hadde vi konsert i Rådshusteatret i Ski med Michael Wiehe og året etter med Trond Granlund samme sted. I 2019 var vi i Murmansk og hadde konsert sammen med et kor fra Murmansk.

Vi har i en årrekke hatt tradisjon for å synge ved navnedag i Ski og ved 1.mai-arrangementer rundt i Follo. I mange år har vi også vært «hus-kor» ved utdelingen av Zola-prisen i Oslo.

Vi ønsker oss en inspirerende og faglig dyktig dirigent som har lyst å samarbeide med en gruppe sangglade og engasjerte korister.

Vi øver ukentlig på Ski ungdomsskole, men i det siste året har vi vekslet mellom større lokaler og nettbaserte stemmeøvinger. Øvingsforholdene til høsten er foreløpig noe usikker.

Lønn etter avtale.

Ta kontakt med og/eller send en søknad pr. e-post til Hilde Bakke på hibeba@me.com .  Søknadsfrist 15. aug. 2021.

Enebakk blandakor søker dirigent

Enebakk Blandakor er et amatørkor som ble stiftet i 1990. Koret har nå ca. 35 sangere. Vi er et uhøytidelig kor, men ønsker å låte bra. Vi har et variert repertoar, fra musikaler og ballader, via viser og pop til klassiske stykker og korverk.

Koristene har ulik erfaring innen stemmebruk og notelesing, men vi er alle glade i å synge, og vi har det hyggelig sammen.

Vi søker en dirigent som:

  • er allsidig og behersker ulike sjangre av musikk
  • er inspirerende, entusiastisk og strukturert
  • kan spille piano og har erfaring med stemmebruk og klanger


Koret øver hver tirsdag (kl. 19.00 – 21.30) på Ytre Enebakk Skole, ca 30 km fra Oslo sentrum.

Spørsmål kan stilles til Haavard Kaald, tlf 480 11 592. Søknad sendes innen 26. juni til haavard.kaald@gmail.com.

Blandakoret Corazón søker dirigent

 

Corazón (tidl. Corona) er et utradisjonelt, lekent blandakor i Nittedal med rundt 30 voksne medlemmer. Mange av oss har sunget sammen helt siden starten i 2004, og vi har en stabil og engasjert medlemsmasse. Vi liker å utfordre oss selv og stemmene våre, og har etter hvert et repertoar som spenner over de fleste sjangre, fra jazz, pop og rock til viser og tradisjonell korsang.

Hver høst arrangerer vi en stor konsert/forestilling lokalt i Nittedal, der vi synger et sammensatt korprogram ut fra et gitt tema. Vi har gjerne med oss backingband bestående av egne og innleide musikere, og bryter gjerne opp det hele med solonumre og lignende. I tillegg arrangerer vi gjerne vår egen julekonsert, og vi deltar på arrangementer sammen med de andre korene i Nittedals rike kormiljø. Vi har også ambisjoner om å kunne ta andre typer sangoppdrag, både som hele koret og i mindre grupper. Besøk gjerne korets Facebookside på facebook.com/Corazonnittedal for å få et lite innblikk i korets historie og aktiviteter.

Vi ønsker oss en engasjert og kreativ dirigent vi kan utvikle oss sammen med. Rette vedkommende har musikkutdannelse og dirigenterfaring fra tilsvarende amatørkor, og er både tydelig overfor koret og lydhør for tilbakemeldinger, og flink til å kommunisere og samarbeide. Dirigenten blir en del av korets musikkutvalg som er ansvarlig for å sette sammen korets repertoar og planlegge opptredener og konserter i samarbeid med korets styre. Når koristene øver hjemme bruker vi gjerne lydfiler fra Sibelius i Avid Scorch, så det er en stor fordel om dirigenten behersker Sibelius og kan bidra i korets Sibeliusteam med korrektur og innspill.

Vi øver hver tirsdag fra kl. 19.00 - 21.30 i Galleri Würth på Gjelleråsen (20 min. fra Oslo sentrum). Her har vi god plass i et moderne lokale med god akustikk og utsikt over Nittedal. I tillegg har vi helgeseminarer et par ganger i løpet av året i forbindelse med sesongstart på høsten og oppkjøring til konserter.

Ta kontakt med styrets leder Jorun Juuhl pr. epost jorun.juuhl@gmail.com eller kommunikasjonsansvarlig Jørn Scholz pr. epost jorn@wedit.no så finner vi tid til en prat enten on- eller offline så snart som mulig, og senest 1. august. Eventuell prøvedirigering blir så rett etter skolestart til høsten.

Lønn etter avtale. Tiltredelse: Snarest. Søknadsfrist 15/08-2021

PS: Mange kjenner oss som Corona, men vi har - av forståelige grunner - nettopp byttet navn :)