Skip Navigation LinksKor > Personvern i kor

Personvern i kor

​​​​​​​​​​

Korforbundet hjelper sine medlemskor med de nye personvernreglene

De nye reglene for personvern trer i kraft denne sommeren. Endringene skjer som følge av den såkalte GDPR-forordningen som Norge er bundet av. Reglene stiller strengere krav til hvordan kor og andre organisasjoner håndterer personopplysninger.

Her er eksempler på personopplysninger som kor håndterer:

• ​Informasjon om medlemmene
  • Informasjon om dirigent (særlig dersom denne er ansatt)
  • Informasjon om publikum som har kjøpt billetter på konsertene (dersom koret bruker et billettsystem)

Nye krav til kor

De ny reglene innebærer at dere må gjøre en kartlegging av hvordan dere bruker, mottar og deler personopplysninger. Dere må også beskrive hvordan dere skal håndtere krav om innsyn, retting og sletting fra den enkelte privatperson og hva dere gjør hvis personopplysningene skulle komme på avveie. Dere bør også ha på plass en personvernerklæring.

Norges Korforbund har i samarbeid med advokatselskapet Nordia Law laget en mal for rutiner, forslag til personvernerklæring og forslag til samtykkeerklæring
Det kan være problemer med å åpne dokumentene i noen nettlesere. Du kan få dokumentene tilsendt ved å sende e-post til post@korforbundet.no. ​
01.06.2018