Skip Navigation LinksKor > Kor og korona - oppdaterte råd

Kor og korona - oppdaterte råd

Oppdatering 20. januar 2021

Regjeringen har nå videreført anbefalingen om at voksne ikke skal drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne øve dersom det er mulig å holde god avstand. De sier også at de fleste arrangementer bør utsettes.

Les mer om tiltaken på Regjeringen.no.

Idébank for koraktivitet i koronatiden

Våre musikkfaglig ansatte har samlet en idébank for ulike aktiviteter i kor som ikke kan eller vil gjennomføre vanlige fysiske øvelser for hele koret. Denne idébanken finner du her.

Honorar til dirigenten ved avlysning av korøvelser

En del kor lurer nå på hva de skal gjøre med honorar til dirigenten når korøvelsene avlyses. Generelt oppfordrer vi alle kor til å ha musikalsk aktivitet selv om dere ikke kan møtes fysisk. Dersom dere skal ha musikalsk aktivitet, så trenger dere dirigenten.

Dersom dere har en skriftlig avtale med dirigenten, så kan dere ikke plutselig slutte å betale dirigenten selv om øvelsene blir avlyst. Korona regnes ikke lenger som force majeure i avtalesammenheng da dette nå er en kjent risiko. Vi oppfordrer i stedet koret til å gå i dialog med dirigenten om hvordan arbeidet med koret skal legges opp og når dirigenten skal utføre det avtalte arbeidet.

Dersom koret overhodet ikke har mulighet for å betale dirigenten, så må avtalen reforhandles eller sies opp med de fristene som er angitt i avtalen. Bare dersom dirigenten er ansatt med koret som arbeidsgiver, så er permittering et alternativ.

Når det gjelder 2021, så jobber vi for at statens stimuleringsordning skal nå bredt ut til våre medlemmer. Dette håper vi kan bidra til at korene er i stand til å holde på sine dirigenter. Husk også at kompensasjonsordningen for 2020 med frist 15. januar 2021 kan bidra til korets økonomi. Uansett trenger dere dirigenten når koronaen er ferdig.

Kompensasjon for tap knyttet til arrangementer

Statens har nå lansert en ny krisepakke for tap på arrangementer i frivilligheten ("krisepakke 3"). Den gjelder tap på arrangementer i tiden 12. mars - 31. desember 2020. Informasjon og søknadsskjema finner dere på nettsiden til Lotteri- og stiftelsestilsynet. Søknadsfristen er 15. januar 2021.

Regjeringen har varslet en stimuleringsordning for frivilligheten fra 2021. Norges Korforbund har gitt innspill til denne ordningen.

Korturer

Vi har laget en egen side om korene rettigheter i forbindelse med bestilte korturer. Denne finner du her.

Vi holder dere oppdatert

Her på kor.no/korona vil dere til enhver tid finne den siste informasjonen vi har å gi.

Vi anbefaler at både dirigenter og korsangere blir med i Facebook-gruppen vår "Korøving i koronatiden". Der vil både sangere og dirigenter finne mange nyttige tips i disse tider. Husk også å følge Norges Korforbund på Facebook!

Spørsmål?

Ta kontakt med oss på: post@korforbundet.no, eller telefon 22 39 68 50 (hverdager kl. 9.00-15.30)