Forside / Om oss / Våre distriktsledd / Sør- og Østlandet / Programomtale for inspirasjonshelg for Innlandet

Program for inspirasjonshelg for Innlandet, 16-17.mars 2024

Program for inspirasjonshelg for Innlandet, 16-17.mars 2024

Her er noen av dem du kan glede deg til å møte:

FOR DIRIGENTER

Markku SalonenMarkku Salonen: «Vi leker med voksne stemmer for at de skal vare lenger».
Markku Salonen er en mangeårig utøvende sanger fra Den Norsk Opera og Ballett. Han jobber daglig med kor og med stemmer, og vil dele av sine verktøy for å få stemmen til å holde seg frisk lengst mulig. Kurset varer begge dager og er støttet av Koralliansen. Se denne side for mer informasjon.
 
Markku skriver dette om seg sjøl: "Jeg er en humoristisk, finsk bass som har vært fast ansatt i Den Norske Operaens kor siden 2007. Jeg har studert musikkpedagogikk i 5 år på Sibelius-Akademiet i Helsinki. Jeg har også 6 år med studier i klassisk sang fra London på Guildhall School of Music and Drama og Trinity College of Music (Post Graduate Advanced Diploma).
I min sangmetodikk prioriterer jeg de fysiske elementene pusteteknikk og kroppskontroll. Målet mitt er å få fram en flytende og sammenbundet klang med musikalsk frasering.

Les mer om kurset her. 

FOR ALLE

Thorbjørn Dyrud: «Møt komponisten».
Kan hvem som helst bestille en komposisjon for sitt kor, og finnes det noen her i Innlandet som komponerer for kor?
Svaret på begge spørsmål er JA! Ett meget godt eksempel er Torbjørn Dyrud, komponist, forfatter, arrangør, musiker, sanger, dirigent, kapellmester på «Urbane Totninger», podkastprodusent, mm. Dette er en multikunstner, og han vil gi oss en kort innføring i hvordan alle kan bestille musikk tilpasset sitt kor, hvor man kan søke støtte til dette og hvordan et stykke spesialskrevet musikk kan definere korets ambisjoner og fortrinn for omverdenen.
Torbjørn er utdannet kirkemusiker fra Norges musikkhøgskole i årene 1996–2000, og tok diplomeksamen i kordireksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 2003, etter to års studier hos professor Anders Eby. Han har også studert komposisjon og improvisasjon. Dyrud har tidligere vært dirigent i vokalensemblet GinnungagapOslo Kammerkor og Cor, men arbeider først og fremst som musiker og artist.

FOR TILLITSVALGTE

Gunnar Østmoe: «Bygg en merkevare av koret ditt». 
Burgunderjakkene er nok for mange kor et kjent begrep, og noen har kanskje latt seg more over hvordan man kan komme på å framstille et kor som en merkevare.
På Høsbjør vil Gunnar Østmoe dele tankene bak Elverum Mannskors triple bunnlinje, hvilke strategier som lå til grunn for at koret vokste fra 12-15 godt voksne menn til et mektig og stort kor som har snudd Elverums oppfatning av mannskor og kultur helt på hodet. Hvordan ble Elverum Mannskor det naturlige førstevalget? Møt opp og hør sjøl.
Gunnar Østmoe er til daglig Samfunnsredaktør i Østlendingen og har sin utdanning fra Universitetet i Oslo. Les mer om Burgunderjakkene på «Burgundernytt».             

Håkon Marius Kvæken: «Drivkraft, hvordan bruke den i kor»?
Håkon Marius Kvæken har du kanskje truffet tidligere via media.
Han er en uredd melkeprodusent fra Løten med mange jern i ilden, et stort hjerte for ildsjeler og et voldsomt engasjement for- og i BygdeNorge. Han ser muligheter der andre gir opp, og han vil hjelpe oss å tenke «utenfor boksen». Temaet strekker seg også framover mot korsangens framtid og hvordan vi i dag kan legge til rette best mulig for at folk skal se verdien av korsang, også om 50 år.


Helle Therese Kongsrud: «SoMe (Sosiale Medier) – en jungel av muligheter."
SoMe er i kontinuerlig utvikling, og stadig er det nye plattformer å utforske. Hva kan man bruke disse til, og hvilke kommunikasjonsstrategier bør vi legge for å nå ut til den målgruppen vi vil nå?
Helle Therese Kongsrud er journalist og har 14 år med solid erfaring fra NRK.
Hun jobber for tiden som prosjektleder for «Seriøst Firma» og «Urbane Totninger», og hun kan mye om kommunikasjon. Vi ser fram til å høre Helle Therese med hennes erfaringer og tips omkring sosiale medier.

Olaug Enstad: «Valgkomiteen, korets viktigste forum».
Årsmøtet nærmer seg, og valgkomiteen har allerede jobbet i flere måneder for å kartlegge behov for å besette korets viktigste verv? Stemmer det for ditt kor, eller kan det hende dere har noe å lære om metodene for å fylle styrevervene med de rette personene.
Hvordan finner man dem, kan det være smart å kartlegge ressursene koret har til rådighet?
Olaug Enstad har lang erfaring fra foreningsliv og styrearbeid via reiseliv, alpint engasjement, interkommunal virksomhet i Gudbrandsdalen, som styreleder i Norges Korforbund Gudbrandsdal og fra Sentralstyret i Norges Korforbund. Dette blir et viktig kurs for alle som er engasjert i administrasjon av kor. Olaug deler av sine erfaringer og setter det i sammenheng med tips og råd for kor ved valgkomitearbeid.

 

Einar Raastad: «Søknadsskriving, hvordan skaffe koret midler»
Det finnes flere søkeportaler man kan benytte seg av for å «styrke korets økonomiske muskler», og de som sitter med kunnskap omkring dette har bedre forutsetninger for å få uttelling når det gjelder å skaffe koret de ekstra midlene man trenger.

Einar Raastad har lang erfaring fra arbeid med regnskap og tall, og han tar kursdeltakerne med på en runde hvor han viser hvilke muligheter som finnes for at kor kan skaffe seg de kjærkomne ekstra kronene. Einar er distriktsleder for Norges Korforbund Vestoppland, og han synger i Mannskoret KK.


Eirin Lien, daglig leder i Innlandet Musikkråd deltar også her. Eirin er utdannet lektor, og jobbet i Osloskolen før hun startet i Innlandet musikkråd høsten 2018. Med sin bakgrunn kjenner hun hvor skoen trykker for lag, foreninger og arrangører, og hun har lang erfaring i å finne fram i jungelen av støtteordninger.