Forside / Aktiviteter og konserter / Sommerkorskolen / Instruktører

Instruktører 2024

Instruktører 2024

Se vårt stjernelag av instruktører!

For å lese mer om kursene og repertoaret, klikk deg inn på "korsangerkurs" og "dirigentkurs" under fanene til venstre på en PC.
På telefon finner du fanene øverst. Trykk på den sidelengse pila ved siden av teksten "Sommerkorskolen" så dukker det opp flere faner. 
Lykke til, og velkommen som gjest og deltaker på Sommerkorskolen på Toneheim ved Hamar i uke 30! 

Vi gleder oss til å ta i mot deg! 

Kurs for dirigenter

Jon Flydal Blichfeldt

(Foto: Magnus Skrede)

Jon Flydal Blichfeldt er utdannet cellist og kordirigent fra Griegakademiet i Bergen og Universitetet i Tromsø. Han er en svært engasjert og energisk person som nå lever av å være kordirigent på heltid. Korene han dirigerer er Osterøykoret, Bergen Mannskor og Ole Bull Kammerkor. Det sistnevnte var han også med og etablerte. 

Jon har med sine kor deltatt i mange korkonkurranser og oppnådd svært gode resultat. 

Jon skal være instruktør for dirigentkurs nivå 1 ved årets Sommerkorskole. 

Heidi Granlund

Heidi Granlund

(Foto: Markus Søgård)

Heidi Granlund bor på Ridabu og er nesten nabo med Toneheim folkehøgskole. Der har hun jobbet siden 2002, og underviser i sang, kor, barnekorledelse og gehør/musikkteori.
Hun studerte ved Østlandets musikkonservatorium og tok videre sangutdanning og hovedfag (master) i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Hun har gått kurs i rytmisk korledelse ved konservatoriet i Aalborg og tatt årstudium i Komplett sangteknikk.
Hun har tidligere jobbet som distriktsmusiker i Namsos i 12 år. Som kordirigent har hun hatt utallige seminarer og hatt mange faste kor. Nå dirigerer hun damekoret Leirets damer på Elverum (med 60 glade damer!), og Storhamar blandende kor (med 70 sangere!)

Heidiskal være instruktør for dirigentkurs nivå 2 ved årets Sommerkorskole.

Bjørn Andor Drage

Bjørn Andor Drage er utdannet organist fra Norges Musikkhøgskole i Oslo.

Han har vært domorganist i Bodø og er nå professor ved musikkonservatoriet i Tromsø (UiT/UMAK) og underviser blant annet i ensembleledelse. Han underviser også ved Nord universitet i Bodø.

Han har vært kunstnerisk leder for Bodø Sinfonietta og Vokal Nord – og samarbeider jevnlig med Vocal art i Bodø.

Bjørn Andor skal være instruktør for dirigentkurs nivå 3 ved årets Sommerkorskole.

Lone Larsen

Lone Larsen er utdannet ved Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og ved Juilliard School of Music i New York.

Lone er kunstnerisk leder for VoNo (tidligere Voces Nordicae) – en ensemble med 12 profesjonelle sangere som har utviklet et eget scenisk uttrykk siden starten i 1999. Alle tar del i prosessen, og utvikler og improviserer frem resultatet, og det er dette som bidrar til det nyskapende innen korsjangeren. Lone har vært kunstnerlig prosjektleder for ”Att ha en röst” ved Folkoperan i Stockholm og har også kommet tilbake som kormester der.

Som frilans dirigent er Lone ofte engasjert til seminar og konsertprosjekt nasjonalt og internasjonalt. Hun er Professor i kordirigering ved Marie Cederschiöld Högskola i Stockholm.

Lone skal være instruktør for dirigentkurs nivå 4 ved årets Sommerkorskole.

Peder Karlsson

Peder Karlsson studerte komposisjon, arrangering og gitar ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og tok siden diplomeksamen der med The Real Group i 1989.

Med The Real Group sang han over 2000 konserter og spilte inn 16 CDer frem til han sluttet i 2010.

Peder har gjort workshops for vokalgrupper og korledere over hele verden. Siden 2015 har han vært tilknyttet undervisningen i rytmisk korledelse ved RAMA Vocal Center i Århus, Danmark.

Peder skal være instruktør for dirigentkurset "Rytmisk korledelse" ved årets Sommerkorskole. 

Kurs for korsangere

Margrethe Ek

Margrethe Ek er fra Råde i Østfold og startet allerede som 14-åring å dirigere kor.  Nå bor hun i Rygge og jobber til daglig som avdelingsleder på Musikk-Dans og Drama linja ved Kirkeparken videregående skole i Østfold.

Hun dirigerer Moss Ensemble Consensus og har utdannelse innen sang, direksjon, musikkformidling og musikk og helse. Margrethe Ek er mye brukt som instruktør ved seminarer og holder ofte foredrag om kor og helse samt musikkformidling. Sangteknikk i kor og hvordan opptre på scenen er noe Ek jobber mye med. Margrethe er ofte brukt som jurymedlem i nasjonale og internasjonale korkonkurranser.

Margrethe skal være instruktør for korsangerkurset "Korperler" ved årets Sommerkorskole. 

Eva Holm Foosnæs

 

Eva Holm Foosnæs´ musikalske fokus dreier seg hovedsakelig rundt vokalmusikk, musikkteater og opera. En viktig del av kunstnerskapet er også de visuelle aspektene, og hun komponerer ofte regi eller koreografiske /visuelle elementer inn i musikken.

Eva er kunstnerisk leder for Kammerkoret Aurum, som ble Norgesmester i kor i 2015 og i 2023.
Aurum har et bredt og variert repertoar med spesielt fokus på ny, skandinavisk musikk, og er en aktiv bestiller av musikk. Prosjektene til koret favner vidt, og springer ofte ut av nysgjerrighet for nye uttrykk.

Eva skal være instruktør for korsangerkurset "Evas skattekammer" ved årets Sommerkorskole. 

 Leder for øvingskor

Oddgeir Kjetilstad

Oddgeir Kjetilstad har sin utdannelse fra Universitet i Stavanger (sang bachelor) og ved Norges Musikkhøgskole (mastergrad direksjon og kirkemusikk).
Fra høsten 2009 til juni 2023 var han ansatt som Domkantor i Stavanger domkirke med ansvar for kordriften. Her var han kunstnerisk leder for Stavanger domkor og Stavanger domkirkes guttekor, og de profesjonelle ensemblene Stavanger katedralsangere og Stavanger katedralensemble.

Kjetilstad har som sanger og dirigent jobbet med de fleste profesjonelle kor og vokalensembler i Norge, bla var han sanger i Det norske solistkor i seks år.
Nå er Kjetilstad kunstnerisk leder for det profesjonelle vokalensemblet Valen vokalensemble i Stavanger.

Oddgeir skal lede øvingskoret under årets Sommerkorskole. 

 

Pianist og repetitør

Sara Aimée Smiseth

 

Sara Aimée Smiseth blir med som pianist og repetitør på årets Sommerkorskolen. Hun avsluttet masterstudiet i utøvende solo klaver ved Norges Musikkhøgskole i 2013, og siden det har hun turnert med egne konsertforestillinger i inn- og utland.

I 2022 var hun blant annet aktuelt med USA-turné og lansering av sitt første soloalbum. Som kor-akkompagnatør samarbeider hun jevnlig med noen av Norges aller fremste kor. Hun har også vært sanger i Kvindelige Studenters Sangforening i 16 år.

Dette er syvende gang Sara er pianist på Sommerkorskolen, og vi er veldig heldige som få ha henne med på laget.