Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Festivalkonsert med Helene Bøksle

Festivalkonsert med Helene Bøksle, kor og allsang

Festivalkonsert med Helene Bøksle, kor og allsang

Helene Bøksle

Festivalkonsert på øvre Torv fredag 31. mai kl. 19.00

Vi er så heldige å få Helene Bøksle som artist til vår store festivalkonsert! Helene er kjent for sin trollbindende og helt unike stemme. Hun leder an i allsang, korsang og egne sanger fra sitt store repertoar.  

Vi rigger stor scene, bord og benker og bar, og inviterer til skikkelig utendørs festivalkonsert! 

Korsang og allsang
Flere kor synger sammen med Helene på scenen og fremfører Helenes sanger. Kristiansand domkirkes jentekor og guttekor deltar med dirigent Marianne Sødal Misje. Mer om Kristiansand domkirkes guttekor/Mer om Kristiansand domkirkes jentekor. Et utvidet Kristiansand operakor synger dirigert av Anne Haugland Balsnes. Mer om Kristiansand operakor

Musikere: Stein Austrud på piano og Tarjei Nysted på nøkkelharpe og fiolin

Helene vokste opp ved fjordene og fjellene på Sørlandet, og hennes musikk er inspirert av havet og det nordiske naturlandskapet. I Helenes univers kobles gamle sagn og eventyr til kraftfulle toner, med elementer av Nordisk folkemusikk og moderne impulser.

Festivaldeltakere med festivalpass har billett i festivalpasset og fri inngang med festivalbånd.

Billetter for andre enn festivaldeltakere. 
Vi ønsker byens sangglade velkommen på festivalkonserten!
Kjøp billetter her på Ticketmaster

Matvogner
Utenfor konsertarenaen vil det stå flere matvogner, som åpner 17.30 og har åpent under konserten, hvor det er en pause, og etter konserten.
Her står:
Junes Thaimat: Thai Mat
Kimmis: Street food : https://kimmis.no/meny/
Filling Station: Street food: https://www.facebook.com/Fsfillingstation/
Pizzabakeren

Helene Bøksle

Helene Bøksle


Helene har utgitt ni soloalbum, og bidratt på en rekke innspillinger med ulike band og musikere. Helenes siste utgivelse «Vegvisir», kom ut i mai 2022, og førte blant annet til at Helene fikk varme opp for superstjernen Andrea Bocelli under «Palmesus» i Kristiansand. 

Helene har vært med å skrive filmmusikk, og synger blant annet på filmer som «Birkebeinerne», «Reisen til Julestjernen», og Hollywood-filmen «The Mermaid Chair». Helene bidro også på spillmusikken til onlinespillet «Age of Conan», som vant den prestisjetunge Hollywood Music in Media Awards (HMMA) i 2008.