Forside / Aktiviteter og konserter / Landsfestival for kor 2024 i Kristiansand / Musikalsk byvandring

Musikalsk byvandring i Kvadraturen

Musikalsk byvandring i Kvadraturen

Christiansholm festning

Musikalsk byvandring i Kvadraturen

Bli med på guidet tur til fots i sentrum av Kristiansand. Det blir historie, overraskelser og musikalske innslag underveis. Vår eminente guide er Jorunn Nome som synger i Søgne Kor, og er autorisert guide.

Det blir rusletur gjennom Kristiansands sentrum, Kvadraturen. Opplev strandpromenaden, murbyen, og ikke minst Posebyen med sine idylliske trehus.

Vi avslutter turen på byens trivelige torv, ved Kristiansand Domkirke og Wergelandsparken. Herfra kan du lett finne veien til neste trivelige aktivitet du skal delta på.

Oppmøte ved Christiansholm festning i Tresse.

Max 40 deltagere per tur. Husk påmelding.
Det lages ventelister i tilfelle fullbooket, og du får informasjon om du får plass fra ventelista.

Christiansholm festning ved Østre havn i Kristiansand sentrum, sto ferdig bygget i 1672. Festningsanlegget består av en innelukket festningvoll med bronsekanoner fra perioden 1666–1788.

Festningen nyttes i dag ofte til utstillinger og konserter.
Vollen er åpen om sommeren.

Historien
Christiansholm festning var en del av Christian IVs plan for forsvar av Kristiansand (daværende Christianssand) da byen ble grunnlagt i 1641. Fredriksholm festning lenger ute i fjorden stod ferdig i 1658, men denne ga ikke tilstrekkelig beskyttelse av den nye byen som etter hvert vokste frem. Også østre havn lå ubeskyttet. Byggingen startet i 1666 og var fullført i 1672.

Gjennom 200 år gjorde beliggenheten og de omfattende befestningene Kristiansand til en strategisk viktig by – både i krig og fred. Anleggene ble omtalt på linje med Akershus og Bergenhus festning.