Forside / Aktiviteter / Sommerkorskolen / Dirigentkurs

Dirigentkurs

Kurs på fire ulike nivå

Dirigentkurs nivå 1 med Heidi Granlund

Dette er et basiskurs for kordirigenter. Målgruppen er de som ikke har dirigert før, men som har lyst å lære det mest elementære som slagfigurer, hvordan starte og avslutte en sang etc. Passer også godt for korister som kanskje kunne tenke seg å være hjelpedirigent i koret.

Heidi Granlund

Foto: Peder Klingwall

Heidi Granlund bor på Ridabu og er nesten nabo med Toneheim folkehøgskole, hvor hun har jobbet siden 2002. Her underviser hun i sang, kor, barnekorledelse og gehør/musikkteori.
Hun studerte ved Østlandets musikkonservatorium og tok videre sangutdanning og master i korledelse ved Norges Musikkhøgskole. Hun har gått kurs i rytmisk korledelse ved konservatoriet i Aalborg og tatt årstudium i Komplett sangteknikk.
Hun har jobbet som distriktsmusiker i Namsos i 12 år. Som kordirigent har hun hatt utallige seminarer og hatt mange faste kor. For tiden dirigerer hun damekoret Leirets damer på Elverum, - med 60 glade damer!
Hun lover en artig uke, og håper på å inspirere ferske dirigenter til å bli enda mer glad i kor og jobben med å lede de! La oss fylle verktøyskrinet!
«Pipet i den minste strupe, skal bli kvittring over eng» (Einar Skjæraasen)

Dirigentkurs nivå 2 med Ketil Belsaas

Har du nødvendig grunnleggende opplæring i dirigering - er dette riktig kurs for deg. Målgruppen er de som dirigerer et kor, men som ønsker å gå et skritt videre. Fokuset vil være fra teknikk til musikk, og også berøre emner som dirigentens rolle som leder og som kulturarbeider.

Kjetil Belsaas

Foto: Titt Melhuus

Ketil Jule Bjørnstad Belsaas er utdannet sanger og dirigent fra Universitetet i Trondheim og Oslo, samt Høgskolen i Hedmark avdeling Hamar. Han har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole med Grete Pedersen og Tore Erik Mohn, og korpedagogikk fra Hamar med Thomas Caplin.

Han har dirigert flere kor på Østlandet, blant annet Kammerkoret Collegium Vocale på Hamar og Ringsaker kantori på Moelv. Til daglig er han ansatt som avdelingsleder ved musikk, dans og drama ved Heimdal videregående skole hvor han underviser i musikk. I tillegg er han dirigent og kunstnerisk leder for Embla og Trønderkor.

Dirigentkurs nivå 3 med Marit Tøndel Bodsberg Weyde

Kurset er for dirigenter som allerede har god og grunnleggende slagteknikk, og som har god erfaring med kor og kordireksjon.

Marit Weyde

Foto: Lars Gunnar Liestøl

Marit Tøndel Bodsberg Weyde (f. 1981) kommer fra Byneset i Sør-Trøndelag. Hun har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte.Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler.
I tillegg til Kvindelige Studenterssangforening er hun dirigent og kunstnerisk leder for det profesjonelle vokalensemblet Kilden Vokalensemble i Kristiansand, Vestoppland Kammerkor og Den norske Studentersangforening. Hun underviser i dirigering ved Norges musikkhøgskole og er faglig ansvarlig for masterfordypning i ensemblesang ved Universitetet i Agder. Hun har erfaring som jurymedlem i flere konkurranser i inn- og utland, og holder jevnlige seminarer, workshops og mesterklasser for både dirigenter og sangere.
Marit har med sine kor høstet mange utmerkelser, og selv blitt tildelt dirigentpriser ved flere anledninger.

Dirigentkurs nivå 4 med Kaspar Putnins

Dirigent Kaspars Putnins

Foto: Matthias Ahlm

Dette kurset retter seg mot ambisiøse dirigenter som her kan få jobbet grundig med detaljene i musikken, betoninger, uttale, intonasjon etc. De som søker dette kurset forventes å ha grunnleggende kunnskap innen gehørtrening og musikkteori.

Øvingskor

Bjørn Borge er leder av øvingskoret

Bjørn Borge vil lede Øvingskoret på årets Sommerkorskole. Bjørn er utdannet kantor og pedagog ved Trøndelag Musikkonservatorium og har diplomeksamen i kordireksjon fra Norges Musikkhøgskole. Han er leder for koret Ad libitum i Trondheim og er engasjert som instruktør i mentorordningen for kordirigenter. Tidligere har han vært kantor i Gildeskål, Heimdal kirke, fungerende domkantor i Nidaros domkirke og vært dirigent for flere kor.

Øvingskoret

Alle dirigentkursene kommer til å bruke øvingskoret. Øvingskoret består av 16 sangere på høyt nivå. (Bildet er fra øvelse på Sommerkorskolen 2022)

Øvingskoret på Sommerkorskolen 2022

Repetitør Sara Aimée Smiseth

Sara Aimée Smiseth blir med som pianist og repetitør på årets Sommerkorskolen. Hun avsluttet masterstudiet i utøvende solo klaver ved Norges Musikkhøgskole i 2013, og sIden det har hun turnert med egne konsertforestillinger i inn- og utland. I 2022 er hun blant annet aktuelt med USA-turné og lansering av sitt første soloalbum. Som korakkompagnatør samarbeider hun jevnlig med noen av Norges aller fremste kor. Hun har også vært sanger i Kvindelige Studenters Sangforening i 16 år. Dette er sjette gang Sara er pianist på Sommerkorskolen.