Forside / Om oss / Organisasjonen / Æresmedlemmer og Korprisen

Æresmedlemmer og Korprisen

Æresmedlemmer og Korprisen

Korprisen

Korprisen deles ut hvert andre år. Den tildeles enkeltpersoner eller grupper som har bidratt til å gi norsk korsang større og høyere kvalitet. Det er styret i Norges Korforbund som tildeler prisen etter nominasjon fra Kor-Norge. 

Korprisen 2022 går til Thomas Caplin

Det er spesielt riktig å tildele Thomas Caplin denne prisen i år, etter at vi har vært gjennom en pandemi. I denne perioden har han vist kreativitet og vært løsningsorientert. Han har gått foran og vært en pådriver for digital korledelse og tilrettelegging av digitale pedagogiske verktøy, noe som har vært til stor hjelp og inspirasjon for mange dirigenter og korister i den krevende perioden vi har vært gjennom, heter det i juryens begrunnelse. 

Prisen ble delt ut på avslutningskonserten til Sommerkorskolen av president i Norges Korforbund Trond Håskjold.

 

Her er tidligere vinnere:

2020: Dirigent Leder Bjørn Moe

2018: Dirigent Steinar Eielsen

2014: Dirigent Tove Ramlo-Ystad

2013: Dirigent Terje Kvam

2012: Dirigent Sverre Valen

2011: Komponist og musiker Henning Sommerro

2010: Leder Per Oddvar Hildre

2009: Leder Ragnar Rasmussen

2008: Dirigent og sangpedagog Carl Høgset 2007: Leder Øystein Fevang og Ensemble 96

2006: Norunn Illevold Giske, pedagog og leder for Embla i Trondheim

2005: Maria Gamborg Helbekkmo, leder for Voci Nobili-Høgskolen i Bergen

2004: Oslo kammerkor og dirigent/grunnlegger Grete Pedersen

2003: Magnar Mangersnes - domkantor i Bergen og leder for Bergen domkantori

2002: Komponist og leder Knut Nystedt

 

Æresmedlem

Norunn Illevold Giske​

Norunn Illevold Giske har hele sitt voksne liv vært en markant skikkelse i norsk korbevegelse. Med bred erfaring og utdannelse både som sanger og organist har hun en kunnskap om kor som er helt unik. Dette, kombinert med god pedagogisk innsikt har gjort henne svært populær som instruktør og seminarholder over hele landet. Hun har dirigert Damekoret Embla siden oppstarten i 1984.  
Med Embla har Norunn Illevold Giske dyrket fram et kor med meget høyt kunstnerisk nivå. Den homogene klangen har blitt et varemerke for koret. Embla har hevdet seg i en rekke internasjonale korkonkurranser, senest for kun noen måneder siden da koret vant klassen for like stemmer i Florilege Vocal de Tours i Frankrike.

NK har i mange år vært aktiv bruker av Illevold Giskes faglige kompetanse. I en årrekke har hun vært dommer ved landskonkurranser for kor, samt en hyppig invitert og populær instruktør for våre kurs. I 2005 fikk hun kongens fortjenestemedalje i gull. Norunn Illevold Giske ble i 2006 tildelt Korprisen fra Norges Korforbund. Hun har også vært medlem av organisasjonens musikkfaglige utvalg.​

Tidligere æresmedlem​

(foto: Christian Hatt)

Carl Høgset (døde 2. juni 2021)

Carl Høgset satte solide spor etter seg i norsk så vel som i internasjonal korsammenheng. Han stiftet i 1971 Kammerkoret Grex Vocalis, har vært dirigent for Den norske studenterssangforening og Norges Ungdomskor. Som pedagog ble Carl Høgset en høyt verdsatt ressurs både i skoleverket og ved Norges Musikkhøgskole. 

I desember 2007 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelig Norske St.Olavs orden for sin "innsats for norsk musikkliv".
I 2008 fikk han tildelt Korprisen for sitt arbeid med både utvikling av korkunst på høyt nivå og hans engasjement for å styrke interessen for korsang gjennom "Alle kan synge".​ 
Norges Korforbund er takknemlig for det arbeidet vårt æresmedlem Carl Høgset har gjort for korbevegelsen opp gjennom årene.