Forside / Om oss / Våre distriktsledd / Sør- og Østlandet / NK Oslo-Akershus / Oslo-Akershus aktiviteter / 13.-14. januar 2024: Helgekurs: Få mer ut av stemmen din!

13.-14. januar 2024: Få mer ut av stemmen din!

13.-14. januar 2024: Få mer ut av stemmen din!

Mai-Britt Wagnild (f.1979), er halvt norsk og walisisk. Foto: Marina Knudsen

Ønsker du å uttrykke det du vil med stemmen din uten å bli hes og sliten?
Er du nysgjerrig på ulike måter du kan bruke stemmen din på? Eller er du generelt ivrig på å lære mer om sang/tale stemmen din? Da er dette kurset med Mai-Britt Wagnild noe for deg!

Mai-Britt Wagnild er halvt norsk og walisisk, oppvokst i Norge, nærmere bestemt Selbu. Da hun bestemte seg for å satse på en karriere innen sang ble det naturlig for henne å søke nærmere sin mors røtter, og hun utdannet seg på The Royal Welsh College i Wales i tillegg til The Royal Academy of Music i London. Videre har hun studert praktisk pedagogikk ved NTNU i Trondheim og fordypet seg i forholdet mellom kropp og sang i Timani. 

Dette sier Mai-Britt om seg selv og kurset hun skal holde:
Jeg har mange års erfaring som solist og kursholder og har jobbet med flere kor over hele landet. Jeg har jobbet repertoar fra pop, jazz, soul, klassisk. Jeg er spesielt interessert i å inspirere dere til å synge og spille på lag med kroppen og oppdage nye innfallsvinkler rundt støtte og sangteknikk.

Innenfor trygge rammer skreddersyr jeg helgen for de påmeldte deltakerne. Hver deltaker skal få sjansen til å bli bedre kjent med sin egen stemme, sin egen kropp, sitt eget unike uttrykk og dermed komme nærmere seg selv.

I løpet av helga vil du få ulike tips rundt sangteknikk og hvordan du kan bruke stemmen din og et knippe med ulike øvelser som du kan ta med deg hjem.

Du vil få tips rundt:

  • Formidling
  • Stemmebruk i ulike sjangre
  • Trygghet og ro når du opptrer
  • Synge over lengre tid uten å bli hes
  • Fokus på kropp, holdning, støtte og pust. 

En av metodene som jeg tar i bruk heter Timani. Dette er en metode som trener opp en bedre koordinasjon i kroppen. Øvelsene er enkle og effektive og sangere og musikere har oppdaget store endringer over kort tid.Metoden er utviklet for sangere og musikere av pianisten Tina Margareta Nilssen. Du kan lese mer om Timani her.

Deltakerne tar med seg et knippe av konkrete verktøy etter kurset og kunnskap som kan tas i bruk umiddelbart på neste korøving. Les mer om Mai-Britt Wagnild her.

Kurset går over to dager:

Lørdag 13 Januar kl 10.00- 16.00 
Søndag 14 Januar kl 10.00 - 14.00

Sted: Fageborg menighets lokaler i Rosenborggata 3, 0356 Oslo
Målgruppe: Korsangere og dirigenter 
Antall deltakere: Begrenset antall plasser, maks 25 sangere og dirigenter (vi stenger påmeldingen når det er fullt)
Pris: kr 400 pr deltaker
Arrangør: Norges Korforbund Oslo-Akershus

Påmelding innen 31.12.23: https://bit.ly/fåmerutavstemmen2024

Tilbakemelding fra tidligere kursdeltagere

Takk skal du ha!

Vi har hatt ei kjempefin helg! Teknikkene du jobba med i går var veldig nyttig og relevante, det var mange som snakka om "a-ha"-opplevelser og magi i går. Ditt bidrag var spot on med tanke på de målene jeg har for koret, og det var kjempespennende å høre utviklingen hver enkelt gjorde underveis.
Ingrid Storlimo, Dirigent for Samhald

__

Flott, kjekt å få tips. du inspirerer, du er herlig, gir trygghet.
Bjørn Sigurd Skjeldbreid, Dirigent for Reppe Blandakor, Jonsvatnet Sangkor, Damekoret Hedda

Mai-Britt Wagnild. Foto: Marina Knudsen

Mai-Britt Wagnild. Foto: Marina Knudsen